Коли часу для готування не залишається, на виручку приходять відомі і прості рецепти, начебто нижепредставленного - гречки з м'ясом - яку ще простіше готувати, коли на виручку приходять кухонні гаджети.
Рецепт гречки з м'ясом в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти: баранина - 500 г; гречка - 2 ст.; цибуля біла - 2 шт.; оливкова або рослинне масло - 30 мл; сіль - за смаком; соєвий соус - 25 мл; гострий томатний соус - 20 р; натуральний мед -10 р. Приготування Баранину очищаємо від плівок, зайвого жиру і жив, і нарізаємо кубиками. Подрібнюємо цибулю і обсмажуємо його на розігрітій в чашу мультиварки рослинній олії до прозорості, використовуючи режим "Випічка". Коли він дійде до готовності, додаємо шматочки м'яса і чекаємо, поки вони не схопляться з усіх боків золотистою скоринкою. Змішуємо соєвий соус з кетчупом і гречаним медом, і заливаємо отриманим карамельним соусом обсмажену баранину. Всипаємо промиту і перебрану гречку, заливаємо все водою у співвідношенні 2:1 після чого включаємо режим "Плов" і готуємо все протягом 40 хвилин.
Ближче до закінчення відведеного часу, перевірте вміст чаші, при необхідності перемішайте і чекайте звукового сигналу. Розсипчаста гречка з м'ясом, приготована в мультиварці з соковитими шматочками баранини і легким відтінком азіатського соусу припаде до смаку всім без винятку.
Як приготувати вершкову гречку з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти: фарш з філе індички - 400 г; сухе вино - 100 мл; зубчики часнику - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; коріандр сушений - 1 ч. ложка; цибуля ріпчаста - 1 шт.; гриби - 5 шт.; гречана крупа - 2 ст.; бульйон - 3 ст.; вершки - 1 ст.; рослинне масло - для смаження. Приготування Индюшиний фарш змішуємо з сіллю, перцем, розтертим в пасту часником і гарненько відбиваємо об стіл. Відбитий фарш формуем в тефтелі і ставимо їх в морозильну камеру.
У чашу мультиварки, використовуючи режим "Випічка", обсмажуємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю з грибами на розігрітому рослинному маслі. Додаємо до засмажки підморожені тефтелі з індичатини і чекаємо, поки вони набудуть легкий золотистий відтінок. Засипаємо в мультиварку промиту крупу. Змішуємо бульйон з вершками і вином, заливаємо їм вміст чаші і виставляємо режим "Каша", "Плов" або "Гречка" на 40-50 хвилин (залежить від потужності і моделі пристрою).
Перевіряємо на гречку готовність: каша повинна вийти густий і вершковою, на манер гречаного різотто з ніжними м'ясними кульками. Подавати страву слід негайно, посипавши свіжою зеленню і заправивши вершковим маслом.
Гречка з м'ясом в мультиварці «Панасонік»
Інгредієнти: яловичина - 400 г; червоний цибуля - 2 шт.; часник - 2 зубчики; сушені білі гриби - 1 жменя; овочевий бульйон - 3 ст.; темне пиво - 1 ст.; спаржа - 12 пагонів; зелений горошок - 1/2 ст.; гречана крупа - 2 ст. Приготування Включивши опцію "Випічка", обсмажуємо подрібнену цибулю до легкого золотистого відтінку. За 30 секунд до
готовності цибулі, додаємо до нього подрібнений часник і відразу ж закладаємо скибочки яловичини з попередньо вимоченними білими грибами. Як тільки м'ясо стане золотистим, всипаємо до нього гречану крупу і заливаємо все сумішшю овочевого бульйону і темного пива. Не забуваємо покласти жменю зеленого горошку і пагони спаржі. Далі перемикається на режим "Гречка" (або "Каша") і чекаємо звукового сигналу, оповещающего про закінчення готування.
У підсумку ви отримаєте насичене ароматом і смаком страва, яке більше буде нагадувати м'ясне рагу, ніж всім звичну гречку з стандартного набору крупа+цибуля+морква+м'ясо.