Гречана каша - класичне блюдо російської кухні, яке відоме по всьому світу. Гречка універсальна, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, наприклад, з м'ясом або овочами. У цій статті ми поговоримо про те, як приготувати гречану кашу з грибами.
Рецепт гречаної каші з грибами
Інгредієнти: лісові гриби сушені - 1/4 ст.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; гречана крупа - 1 склянка; вода - 1 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1/2 шт.; рослинне масло - для смаження; вершкове масло - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Почнемо приготування страви з грибів, так як на них йде велика частина часу. Гриби заливаємо гарячою водою і залишаємо на 1 годину. Після чого ставимо ємність з цією ж водою на плиту і додатково проварюємо гриби ще 30 хвилин. Як тільки гриби будуть готові, нарізаємо їх і відкладаємо на час в сторону.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості. На цьому етапі додаємо до цибулі гриби і продовжуємо готування до тих пір, поки цибуля і гриби не придбають золотистий колір.
Гречану крупу споліскують холодною водою і заливаємо 2 з половиною склянок чистої води. Відварюємо гречану крупу до готовності, не забувши посолити у процесі варіння. Готову кашу змішуємо з пассеровкой. Перед подачею гречану кашу з сушеними грибами слід заправити вершковим маслом.
Гречана каша з білими грибами
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; вода - 1-15 ст.; сухі білі гриби - 50 г; вершки - 200 мл; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; овочевий бульйон - 1/2 ст.; лавровий лист - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; сіль, перець - за смаком. Приготування Гречану крупу промиваємо й відварюємо до напівготовності у підсоленій воді.
Білі гриби попередньо замочуємо на годину-півтора, а потім подрібнюємо. Ріпчасту цибулю ріжемо невеликими шматочками, а моркву натираємо на крупній тертці. Пасеруємо овочі до напівготовності, після чого додаємо до них гриби і готуємо все до золотистого кольору.
Викладаємо гречку в сковороду до овочів з грибами і заливаємо все сумішшю з вершків з овочевим бульйоном . Не забуваємо покласти в блюдо лавровий лист для аромату. Накриваємо сковороду з кашею кришкою і тушкуємо до готовності на малому вогні. Готову страву приправляємо сіллю і перцем за смаком, витягаємо лавровий лист і заправляємо невеликою кількістю вершкового масла.
Таку вершкову гречку можна також запекти в горщиках під сиром, вийде не менш смачно і куди простіше в приготуванні.
Гречана каша з грибами
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; вода - 2 ст.; гриби - 500 г; часник - 1 зубчик; рослинне масло - 3 ст. ложки; вершкове масло - 2 ст. ложки; чебрець свіжий - 1-2 гілочки; сіль - за смаком. Приготування Духовку розігріваємо до 220 градусів. Поки духовка розігрівається, займемося грибами. Спершу їх необхідно очистити, а потім нарізати на четвертинки, змішати з оливковою олією, пропущеним через прес часником і чебрецем. Розкладаємо гриби на деко і запікаємо
до повної готовності (15-20 хвилин повинно вистачити).
Гречану крупу промиваємо і заливаємо подвійним об'ємом чистої, холодної води. Відварюємо гречку до повної готовності (10-15 хвилин) і солимо за смаком. Готову кашу заправляємо маслом і викладаємо на тарілки. Зверху кладемо гриби і посипаємо блюдо сіллю і чебрецем, якщо це необхідно.
Разом з грибами до каші можна додати обсмаженого до золотистого кольору бекону, сала, а готову страву посипати тертим сиром, або просто свіжої подрібненої зеленню. Виходить цілком самодостатня страва.