Гречка по-купецькому - рецепт
Гречка по-купецькому - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою, або відварена з додаванням томатного соусу . Просте, ситне і смачне блюдо ми навчимося готувати разом з допомогою рецептів цієї статті.
Інгредієнти:
свинина - 400 г;
гречана крупа - 1 склянка;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
часник - 2 зубчики;
сіль, перець - за смаком;
томатна паста -1 ст. ложка;
рослинне масло.
Приготування
Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. Розігріваємо в сковороді олію і пасеруємо на ньому овочі до м'якості. Свинину ріжемо кубиками і смажимо до напівготовності на окремій сковороді. Як тільки цибуля і морква почнуть стає м'яким - додаємо пасерування в сковороду з м'ясом у доповнюємо всі подрібненим часником. Як тільки часник пустить аромат, додаємо на сковороду попередньо промиту гречану крупу. В 2 склянках теплої води розвести томатну пасту, додаємо до неї трохи солі і перцю, а після заливаємо отриманою рідиною вміст сковороди. Кладемо лавровий лист і накриваємо все кришкою.
Готуємо гречку по-купецькому зі свининою на малому вогні до тих пір, поки вона не вбере всю вологу. Готове блюдо повинне постояти 5-7 хвилин під кришкою перед подачею, після чого гречка готова до подачі на стіл.
Інгредієнти:
гречана крупа -1 ст.;
фарш (свинина+яловичина) - 350 г;
морква - 1 шт.;
томати у власному соку - 1 банка;
цибуля ріпчаста -1 шт;
часник - 2 зубчики;
рослинна олія;
яловичий бульйон - 2 ст.
Приготування
Перед тим, як приготувати греку по-купецькому, крупу необхідно перебрати і промити. Промиту гречку висипаємо на сковороду з рослинним маслом і повністю підсушуємо. Паралельно, на іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Як тільки овочі будуть готові наполовину змішуємо їх з фаршем і смажимо ще кілька хвилин. Тепер заливаємо все томатами у власному соку , додаємо трохи води, нарізаний часник, лавровий лист, сіль і перець. Готовим соусом заливаємо гречку і додатково доливаємо яловичий бульйон. Накриваємо гречку кришкою і варимо на малому вогні до повного вбирання вологи.
Гречку по-купецькому можна приготувати і в духовці в горщиках, для цього заливаємо крупу соусом і бульйоном, заповнюючи горщики десь на 2/3 після чого ставимо горщики в холодну духовку і з урахуванням процесу нагрівання до 200 градусів гречка має пробути в духовці близько 40 хвилин.
Інгредієнти:
гречана крупа - 1 склянка;
куряче філе - 1 шт.;
морква -1 шт;
цибуля ріпчаста -1 шт;
томатна паста - 2 ст. ложки;
зелень - за смаком;
суміш спецій для курки - 1 ч. ложка;
гриби - 400 р;
рослинна олія;
сіль, перець.
Приготування
Куряче філе нарізаємо великими кубиками і натираємо сумішшю спецій для курки. Також додаємо трохи олії. Поки курка маринується, займемося овочами і грибами. Цибулю подрібнюємо, моркву тремо на крупній тертці і пасеруємо овочі до м'якості на рослинному маслі. Додаємо до овочів нарізані гриби і томатну пасту. Обсмажуємо все до випаровування вологи з грибів і змішуємо з куркою. Коли м'ясо буде наполовину готове, всипаємо гречану крупу і заливаємо все водою. Накриваємо посуд кришкою і варимо гречку до повного вбирання вологи.
Готову страву не слід подавати до столу відразу ж, почекайте 5-7 хвилин, щоб гречка настоялася, додайте трохи свіжої зелені і вже тоді розкладайте страву по тарілках.
Гречка з м'ясом по-купецькому
Інгредієнти:
Приготування
Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо. Розігріваємо в сковороді олію і пасеруємо на ньому овочі до м'якості. Свинину ріжемо кубиками і смажимо до напівготовності на окремій сковороді. Як тільки цибуля і морква почнуть стає м'яким - додаємо пасерування в сковороду з м'ясом у доповнюємо всі подрібненим часником. Як тільки часник пустить аромат, додаємо на сковороду попередньо промиту гречану крупу. В 2 склянках теплої води розвести томатну пасту, додаємо до неї трохи солі і перцю, а після заливаємо отриманою рідиною вміст сковороди. Кладемо лавровий лист і накриваємо все кришкою.
Готуємо гречку по-купецькому зі свининою на малому вогні до тих пір, поки вона не вбере всю вологу. Готове блюдо повинне постояти 5-7 хвилин під кришкою перед подачею, після чого гречка готова до подачі на стіл.
Гречка по купецькому з фаршем
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати греку по-купецькому, крупу необхідно перебрати і промити. Промиту гречку висипаємо на сковороду з рослинним маслом і повністю підсушуємо. Паралельно, на іншій сковороді обсмажуємо дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Як тільки овочі будуть готові наполовину змішуємо їх з фаршем і смажимо ще кілька хвилин. Тепер заливаємо все томатами у власному соку , додаємо трохи води, нарізаний часник, лавровий лист, сіль і перець. Готовим соусом заливаємо гречку і додатково доливаємо яловичий бульйон. Накриваємо гречку кришкою і варимо на малому вогні до повного вбирання вологи.
Гречку по-купецькому можна приготувати і в духовці в горщиках, для цього заливаємо крупу соусом і бульйоном, заповнюючи горщики десь на 2/3 після чого ставимо горщики в холодну духовку і з урахуванням процесу нагрівання до 200 градусів гречка має пробути в духовці близько 40 хвилин.
Гречка по-купецькому з куркою і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе нарізаємо великими кубиками і натираємо сумішшю спецій для курки. Також додаємо трохи олії. Поки курка маринується, займемося овочами і грибами. Цибулю подрібнюємо, моркву тремо на крупній тертці і пасеруємо овочі до м'якості на рослинному маслі. Додаємо до овочів нарізані гриби і томатну пасту. Обсмажуємо все до випаровування вологи з грибів і змішуємо з куркою. Коли м'ясо буде наполовину готове, всипаємо гречану крупу і заливаємо все водою. Накриваємо посуд кришкою і варимо гречку до повного вбирання вологи.
Готову страву не слід подавати до столу відразу ж, почекайте 5-7 хвилин, щоб гречка настоялася, додайте трохи свіжої зелені і вже тоді розкладайте страву по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречка зі свининою
Гречка - одна з найбільш корисних круп, в ній міститься багато безліч речовин необхідних нашому організму. І сьогодні ми розповімо, як її смачно
Гречка в горщиках
Страви в горщиках завжди виходять ароматними та смачними. І сьогодні мова піде про те, як у них смачно приготувати гречку. Вийде надзвичайно смачне і
Гречка з яловичиною
Гречана каша з яловичиною готується елементарно просто, при цьому така класика кулінарії ніколи не набридне, адже способів приготування цієї
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
Гречка з грибами
Гречка - дуже корисні продукт, який містить в собі безліч вітамінів. Однак не всі люблять їсти цю кашу. Тому ми пропонуємо вам трохи урізноманітнити
Гречана каша з грибами
Гречка - універсальна крупа, так як її смак поєднується з широким спектром додаткових інгредієнтів, будь то м'ясо або овочі. У цій статті ми