Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречка зі свининою

Гречка зі свининою

21-03-2015, 20:03
1 908
Гречка зі свининою
Гречка - неймовірно корисна крупа. У ній міститься безліч корисних речовин. До того ж, це чи не єдина з круп, яку можна вважати екологічно чистою, оскільки вона не потребує спеціальних добрив. Також це один з небагатьох продуктів, які так і не змогли генномодифицировать. А плюс до всього цього з цієї крупи ще виходять дуже смачні страви. Як приготувати гречку зі свининою, ми вам зараз розповімо.

Свинина з гречкою по-купецькому


Інгредієнти:

  • свинина - 05 кг;

  • гречка - 15 склянки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • вода - 2 склянки;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    У каструлю мультиварки наливаємо рослинне масло, виставляємо режим «Випічка» і час приготування 40 хвилин. Викладаємо подрібнену цибулю, терту моркву і нарізане шматочками м'ясо. Все це перемішуємо і залишаємо до звукового сигналу. Після сигналу висипаємо гречку, вливаємо воду, додаємо сіль, спеції і в режимі «Гречка» готуємо 30 хвилин. Все - свинина з гречкою в мультиварці готова! Перемішуємо і подаємо до столу.

    Свинина з гречкою в горщику


    Інгредієнти:

  • свинина - 1 кг;

  • гречка - 4 склянки;

  • цибуля - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • масло вершкове - 100 г;

  • лавровий лист - 4 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Свинину миємо, зрізаємо зайвий жир і нарізаємо невеликими шматочками. Обсмажуємо на олії до появи рум'яної скоринки. Потім перекладаємо м'ясо в 4 горщика рівними частинами. При цьому масло, в якому смажилося м'ясо, не виливаємо, воно ще буде потрібно.
    Нарізаємо півкільцями ріпчасту цибулю, моркву ріжемо брусочками або трьом на крупній тертці. Обсмажуємо овочі на маслі, в якому смажилася свинина. Потім викладаємо цибулю з морквою на м'ясо, солимо, перчимо і в кожен горщик всипаємо по 1 склянці гречаної крупи. Вливаємо воду. Її повинно бути стільки, щоб вміст горщиків було вкрите нею.
    Кладемо по лавровому листку, додаємо пропущений через прес часник. Додаємо зверху по шматочку вершкового масла. Відправляємо горщики в духовку, нагріту до 220 градусів на 30 хвилин. По закінченню цього часу свинина в горщиках з гречкою в духовці буде готова, можна подавати до столу!

    Рецепт свинини з гречкою


    Інгредієнти:

  • гречка - 2 склянки;

  • свинина - 400 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець, зелень, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    Гречку миємо, заливаємо 4 склянками води, солимо за смаком, доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо до випарювання рідини. Вимите м'ясо нарізаємо порційними шматочками. На сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо свинину до одержання рум'яної скоринки. Потім вливаємо воду, її має бути стільки, щоб м'ясо було покрито. Додаємо лавровий лист, доводимо до кипіння й тушкуємо на невеликому вогні хвилин 40. Окремо обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Щоб він вийшов золотистим, злегка притрушиваем його борошном. Томатну пасту розвести в 100 мл води, додаємо цукор і перемішуємо.
    Коли м'ясо буде готове, додаємо до нього цибулю і томатну пасту, перемішуємо, солимо і перчимо за смаком. Доводимо м'ясо з підливою до кипіння, якщо хочете щоб підлива була більш густа, можна додати трохи борошна, попередньо розведеного в холодній воді.
    У самому кінці приготування додаємо подрібнену зелень кропу, вимикаємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і даємо настоятися хвилин 15. Гречка з підливою зі свинини - дуже смачне і ситне блюдо.

    Свинина, тушкована з гречкою


    Інгредієнти:

  • свинина - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • гречка - 1 склянка;

  • Гречка зі свининою

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинна олія для смаження.


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо невеликими шматочками, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо цибулю, нарізану півкільцями і моркву, терту на тертці або нарізану соломкою. Всі разом обсмажуємо ще хвилини 3. Додаємо сіль і спеції за смаком. Тепер висипаємо гречку, заливаємо її водою (3 склянки), спочатку на великому вогні доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо сковороду кришкою. Приблизно через півгодини свинина, тушкована з гречкою, буде готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купечки - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою,
    Свинина з грибами в соусі
    Свинина з грибами в соусі
    Ніжні шматочки м'яса в поєднанні з грибами гарні під будь-яким соусом. Сьогодні ми підібрали для вас три його основні види. Таке оригінальне блюдо
    Гречка з цибулею
    Гречка з цибулею
    Гречка з цибулею - прекрасне блюдо, яке не тільки вгамує голод, але і надовго подарує вам відчуття ситості. Його можна готувати вегетаріанцям, а
    Гречка з яловичиною
    Гречка з яловичиною
    Гречана каша з яловичиною готується елементарно просто, при цьому така класика кулінарії ніколи не набридне, адже способів приготування цієї
    Як приготувати гречку в мультиварці?
    Як приготувати гречку в мультиварці?
    Гречка в мультиварці - відмінне рішення для тих господинь, у яких багато справ. Її можна просто зварити, згасити з грибами або м'ясом. Загалом,
    Свинина в скороварці
    Свинина в скороварці
    Свинину можна приготувати абсолютно різними способами з використанням різних кухонних пристроїв. І сьогодні ми пропонуємо при приготуванні цього