Гречка з яловичиною
Гречана каша з яловичиною готується елементарно просто, при цьому така класика кулінарії ніколи не набридне, адже способів приготування гречаної каші з м'ясом простий сила-силенна.
Такий рецепт також носить назву гречка по-купецькому з яловичиною. Чому по-купецькому? Тому що володіє багатим смаком не дивлячись на набір простих і інгредієнтів. Саме завдяки такому поєднанню таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто гречку не вживає в принципі.
Інгредієнти:
яловичина (м'якоть) - 500 г;
яловичий бульйон - 500 мл;
гречана крупа - 1 1/2 ст.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
рослинна олія;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо її до тих пір, поки вона не схопиться, після чого пасеровку разом з м'ясом перекладаємо на тарілку.
Гречану крупу перебираємо і промиваємо. На дно кожного горщика укладаємо спочатку м'ясо з овочами, а потім насипаємо крупу. Заливаємо вміст кожного горщика яловичим бульйоном , щоб ледь покрити, після чого накриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку при 160 градусах. Яловичина, тушкована з гречкою в духовці буде готова через 1-15 години, в залежності від того, наскільки розсипчасту кашу ви віддаєте перевагу. Готову страву перед подачею наполягаємо 15-20 хвилин і подаємо до столу, посипавши зеленню.
Якщо ж у вас вже є готова варена гречка, то до неї можна приготувати ситний і ніжний гуляш з яловичини з ароматною підливою.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
томати у власному соку - 400 г;
томатна паста - 1 ст. ложка;
рослинна олія;
яловичий бульйон - 1 ст.;
лавровий лист - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
часник - 1 зубчик;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
У сотейнику розігріваємо рослинне масло і спершу обсмажуємо на ньому нарізану тонкими кільцями цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорою, додати на сковороду нарізану часник і шматочки яловичини.
М'ясо повинно стати золотистим з усіх боків і лише після цього в хід йдуть томати у власному соку і розлучена в яловичому бульйоні томатна паста. Тепер кладемо в жаровню лавровий лист, додаємо сіль і перець, а потім тушкуємо м'ясо на невеликому вогні 15-2 години, або до тих пір, поки м'ясо не стане ніжним.
Рецепт гречки з яловичиною в горщиках
Такий рецепт також носить назву гречка по-купецькому з яловичиною. Чому по-купецькому? Тому що володіє багатим смаком не дивлячись на набір простих і інгредієнтів. Саме завдяки такому поєднанню таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто гречку не вживає в принципі.
Інгредієнти:
Приготування
У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо її до тих пір, поки вона не схопиться, після чого пасеровку разом з м'ясом перекладаємо на тарілку.
Гречану крупу перебираємо і промиваємо. На дно кожного горщика укладаємо спочатку м'ясо з овочами, а потім насипаємо крупу. Заливаємо вміст кожного горщика яловичим бульйоном , щоб ледь покрити, після чого накриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку при 160 градусах. Яловичина, тушкована з гречкою в духовці буде готова через 1-15 години, в залежності від того, наскільки розсипчасту кашу ви віддаєте перевагу. Готову страву перед подачею наполягаємо 15-20 хвилин і подаємо до столу, посипавши зеленню.
Гуляш з яловичини з гречкою
Якщо ж у вас вже є готова варена гречка, то до неї можна приготувати ситний і ніжний гуляш з яловичини з ароматною підливою.
Інгредієнти:
Приготування
У сотейнику розігріваємо рослинне масло і спершу обсмажуємо на ньому нарізану тонкими кільцями цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорою, додати на сковороду нарізану часник і шматочки яловичини.
М'ясо повинно стати золотистим з усіх боків і лише після цього в хід йдуть томати у власному соку і розлучена в яловичому бульйоні томатна паста. Тепер кладемо в жаровню лавровий лист, додаємо сіль і перець, а потім тушкуємо м'ясо на невеликому вогні 15-2 години, або до тих пір, поки м'ясо не стане ніжним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречка зі свининою
Гречка - одна з найбільш корисних круп, в ній міститься багато безліч речовин необхідних нашому організму. І сьогодні ми розповімо, як її смачно
Гречка по-купецькому - рецепт
Гречка по-купечки - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою,
Гречка з печінкою
Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
Яловичина в горщику з картоплею
Хочете приготувати смачне і просте блюдо без клопоту, тоді зупиніть свій вибір на рецепті яловичини в горщику з картоплею. Таке цікаве страва підійде
Сочевиця з м'ясом
У холодну пору року особливо хочеться якихось насичених, ароматних і дуже поживних страв. Сочевиця з м'ясом як раз відноситься до таких страв.
Гречана каша з м'ясом
Всім чудово відомо про користь гречки для нашого харчування. Вона входить до складу багатьох смачних і поживних страв: каші, другі страви. Сьогодні