Вернуться назад Распечатать

Гречка з яловичиною

Гречка з яловичиною
Гречана каша з яловичиною готується елементарно просто, при цьому така класика кулінарії ніколи не набридне, адже способів приготування гречаної каші з м'ясом простий сила-силенна.

Рецепт гречки з яловичиною в горщиках


Такий рецепт також носить назву гречка по-купецькому з яловичиною. Чому по-купецькому? Тому що володіє багатим смаком не дивлячись на набір простих і інгредієнтів. Саме завдяки такому поєднанню таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто гречку не вживає в принципі.
Інгредієнти:

  • яловичина (м'якоть) - 500 г;

  • яловичий бульйон - 500 мл;

  • гречана крупа - 1 1/2 ст.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо її до тих пір, поки вона не схопиться, після чого пасеровку разом з м'ясом перекладаємо на тарілку.
    Гречану крупу перебираємо і промиваємо. На дно кожного горщика укладаємо спочатку м'ясо з овочами, а потім насипаємо крупу. Заливаємо вміст кожного горщика яловичим бульйоном , щоб ледь покрити, після чого накриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку при 160 градусах. Яловичина, тушкована з гречкою в духовці буде готова через 1-15 години, в залежності від того, наскільки розсипчасту кашу ви віддаєте перевагу. Готову страву перед подачею наполягаємо 15-20 хвилин і подаємо до столу, посипавши зеленню.

    Гуляш з яловичини з гречкою


    Якщо ж у вас вже є готова варена гречка, то до неї можна приготувати ситний і ніжний гуляш з яловичини з ароматною підливою.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 500 г;

  • томати у власному соку - 400 г;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • рослинна олія;

  • яловичий бульйон - 1 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • Гречка з яловичиною

  • часник - 1 зубчик;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    У сотейнику розігріваємо рослинне масло і спершу обсмажуємо на ньому нарізану тонкими кільцями цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорою, додати на сковороду нарізану часник і шматочки яловичини.
    М'ясо повинно стати золотистим з усіх боків і лише після цього в хід йдуть томати у власному соку і розлучена в яловичому бульйоні томатна паста. Тепер кладемо в жаровню лавровий лист, додаємо сіль і перець, а потім тушкуємо м'ясо на невеликому вогні 15-2 години, або до тих пір, поки м'ясо не стане ніжним.