Гречана каша з яловичиною готується елементарно просто, при цьому така класика кулінарії ніколи не набридне, адже способів приготування гречаної каші з м'ясом простий сила-силенна.
Рецепт гречки з яловичиною в горщиках
Такий рецепт також носить назву гречка по-купецькому з яловичиною. Чому по-купецькому? Тому що володіє багатим смаком не дивлячись на набір простих і інгредієнтів. Саме завдяки такому поєднанню таке блюдо припаде до смаку навіть тим, хто гречку не вживає в принципі.
Інгредієнти: яловичина (м'якоть) - 500 г; яловичий бульйон - 500 мл; гречана крупа - 1 1/2 ст.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; рослинна олія; сіль, перець - за смаком. Приготування У сковороду наливаємо олію і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорим, додаємо на сковороду нарізану кубиками яловичину і обсмажуємо її до тих пір, поки вона не схопиться, після чого пасеровку разом з м'ясом перекладаємо на тарілку.
Гречану крупу перебираємо і промиваємо. На дно кожного горщика укладаємо спочатку м'ясо з овочами, а потім насипаємо крупу. Заливаємо вміст кожного горщика яловичим бульйоном , щоб ледь покрити, після чого накриваємо горщики кришкою і ставимо в духовку при 160 градусах. Яловичина, тушкована з гречкою в духовці буде готова через 1-15 години, в залежності від того, наскільки розсипчасту кашу ви віддаєте перевагу. Готову страву перед подачею наполягаємо 15-20 хвилин і подаємо до столу, посипавши зеленню.
Гуляш з яловичини з гречкою
Якщо ж у вас вже є готова варена гречка, то до неї можна приготувати ситний і ніжний гуляш з яловичини з ароматною підливою.
Інгредієнти: яловичина - 500 г; томати у власному соку - 400 г; томатна паста - 1 ст. ложка; рослинна олія; яловичий бульйон - 1 ст.; лавровий лист - 1 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; часник - 1 зубчик; сіль, перець - за смаком. Приготування У сотейнику розігріваємо рослинне масло і спершу обсмажуємо на ньому нарізану тонкими кільцями цибулю і терту моркву. Як тільки цибуля стане прозорою, додати на сковороду нарізану часник і шматочки яловичини.
М'ясо повинно стати золотистим з усіх боків і лише після цього в хід йдуть томати у власному соку і розлучена в яловичому бульйоні томатна паста. Тепер кладемо в жаровню лавровий лист, додаємо сіль і перець, а потім тушкуємо м'ясо на невеликому вогні 15-2 години, або до тих пір, поки м'ясо не стане ніжним.