Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна зробити смачні котлети і крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з гречки.
Котлети з гречки з фаршем
Інгредієнти: свино-яловичий фарш - 800 г; гречка - 150 г; яйця - 1 шт.; цибуля - 100 г; сіль, перець; часник - 2 зубчики; борошно; рослинне масло. Приготування Гречку промиваємо, а потім заливаємо водою в пропорції 1:2 і варимо до готовності. Цибулю і часник пропускаємо через м'ясорубку. У глибокій мисці з'єднуємо всі інгредієнти, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Формуємо котлети, потім обвалюємо їх у борошні і викладаємо на сковороду. Смажимо на олії до появи рум'яної скоринки. Потім котлети з гречкою і м'ясом відправляємо в духовку, нагріту до 160-180 градусів хвилин на 15.
Котлети з гречки з сиром
Інгредієнти: гречана крупа - 1 склянка; цибуля - 100 г; морква - 150 г; яйця - 3 шт.; твердий сир - 100 г; часник - 2 зубчики; вершкове масло - 20 г; мука - 4 ст. ложки; панірувальні сухарі; сіль, спеції; рослинне масло. Приготування Відварюємо до готовності гречку. Цибулю, часник і моркву подрібнюємо в блендері, а потім обсмажуємо на вершковому маслі. Гречку за допомогою блендера перетворюємо на пюре. Додаємо яйця, борошно, засмажку з овочів, сіль і спеції. Гарненько все перемішуємо. Сир нарізаємо довгастими смужками (розмір повинен бути таким, щоб зручно було помістити всередину котлети). На долоньку насипаємо панірувальні сухарі , кладемо близько столової ложки отриманої маси і формуємо коржик. У центр покласти сирний брусочок і формуємо котлети. Обвалюємо її в сухарях. Обсмажуємо котлети з гречки з сиром до утворення рум'яної хрусткої скоринки.
Котлети з гречки з грибами
Інгредієнти: гречка - 1 склянка; вода - 2 склянки; печериці - 700 г; цибуля - 200 г; сіль, перець; зелень (кріп, петрушка) - за смаком; панірувальні сухарі; рослинне масло. Приготування Відварюємо до готовності гречку . Гриби миємо, ріжемо скибочками. Цибулю і зелень подрібнюємо. Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі близько 5 хвилин, викладаємо гриби і смажимо ще 15 хвилин, помішуючи. Солимо і перчимо за смаком. Коли гриби з цибулею охолонуть, подрібнюємо їх у блендері. З'єднуємо грибне пюре з гречкою, додаємо зелень і перемішуємо. Змочуємо Руки холодною водою, формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Викладаємо котлети на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Спочатку обсмажуємо на сильному вогні, поки не з'явиться скориночка. Потім зменшуємо вогонь, накриваємо сковороду кришкою і доводимо котлети до готовності протягом 5-7 хвилин.
Котлети з гречки і картоплі
Інгредієнти: гречана крупа - 05 склянки; картопля - 300 г; сіль, спеції; рослинне масло. Приготування Гречку відварюємо до готовності, потім охолоджуємо і подрібнюємо в блендері. Картоплю очищаємо від шкірки, тремо на тертці і віджимаємо від соку. З'єднуємо гречку з картоплею, додаємо сіль і спеції, перемішуємо і робимо з отриманого фаршу котлети. На сковороду наливаємо рослинне масло, нагріваємо його, потім викладаємо наші вегетаріанські котлети з гречки і смажимо з двох сторін до готовності.
Рецепт печінкових котлет з гречкою
Інгредієнти: яловича печінка - 400 г; варена гречка - 1 склянка; яйця - 2 шт.; цибуля - 100 г; сіль, перець - за смаком; борошно - 3 ст. ложки; рослинна олія для смаження. Приготування Яловичу печінку і цибулю пропускаємо через м'ясорубку. Додаємо відварену гречку, яйця, борошно, перець, сіль за смаком і перемішуємо. Ложкою викладаємо масу на сковороду і смажимо до готовності. Подати до столу можна зі сметаною або майонезом.