Вернуться назад Распечатать

Як зробити смачні котлети?

Як зробити смачні котлети?
Всім відомо, що вміння робити смачні домашні котлети - показник майстерності будь-якої господині. Існує безліч рецептів приготування цієї страви, навіть котлети в тісті . Тому зараз ми розберемо, як зробити домашні котлети по-справжньому смачними і соковитими.
Інгредієнти:

  • фарш (свинина + яловичина) - 600 г

  • цибуля ріпчаста - 1 шт

  • яйце - 1 шт

  • молоко - 150 мл

  • білий хліб (без кірок) - 100 - 150 г

  • борошно (панірувальні сухарі) - 5 -7 столових ложок

  • вершкове масло - 50 г

  • сіль, перець


  • Насамперед необхідно підготувати фарш. Якщо фарш робите самі, то пропустіть його через м'ясорубку і додайте трохи сала - так котлети виходять більш соковитими. Якщо фарш покупної, як правило, сало там вже є.

    В м'ясорубці прокручуємо білий хліб, вимочений в молоці (молоко потрібно віджати). Потім цибулю і вершкове масло. Щоб наші домашні котлети вийшли смачними і ароматними, додаємо сіль і спеції. Це може бути перець або будь-які інші приправи, поєднуються з м'ясом, а також зелень.

    Після цього потрібно додати яйце, щоб котлети не розсипалися. І перемішати все, бажано руками. Можна додати трохи борошна.
    Тепер, коли фарш для наших смачних і соковитих котлет по-домашньому готовий, саме час добре розігріти сковороду.

    Фарш формуємо долоньками в невеликі плоскі коржі. Обвалюємо їх у борошні (за бажанням можна використовувати панірувальні сухарі). Надлишки борошна необхідно струсити - на гарячій сковороді вона може почати підгоряти. А ми розбираємо, як зробити смачні котлети, а не горілі шкварки і дим коромислом.

    На середньому вогні підсмажуємо котлети до рум'яної скоринки. Перевертаємо. Додаємо пару столових ложок звичайної води. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою (краще якщо кришка буде з отвором, якщо ні, то тоді щільно накриваємо). Саме тепер відбувається процес перетворення просто смачних котлет в соковиті смачні котлети. Вода, випаровуючись і не знаходячи виходу, насичує і пропаривает котлети. Через 15-20 хвилин вони готові.
    Як зробити смачні котлети?
    Це можна перевірити легким надрізом - якщо витікає рідина прозора, значить - в самий раз. Якщо червоно-рожевого кольору - значить фарш просмажився не до кінця. Краще підсмажити ще.
    Той, хто дотримується принципів здорового харчування, може приготувати котлети на пару або в духовці - це скоротить вміст жирів в готовому блюді.

    Впевнена, що страшний сон недосвідчених господинь під назвою «Як зробити смачні і соковиті котлети будинку?» обійде вас стороною при використанні цього рецепта.
    Приємного апетиту!