Котлети в томатному соусі
Є безліч різних способів приготування котлет. Зараз ми вам розповімо, як приготувати котлети з томатним соусом . В такому варіанті вони виходять особливо ніжними, а соус служить відмінною підливою.
Інгредієнти:
Для котлет:
курячий фарш - 05 кг;
цибуля - 1 шт.;
хліб білий - 1 скибочка;
зелень петрушки - 30 г;
молоко - 40 мл;
часник - 2 зубчики;
панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;
сіль, спеції - за смаком;
рослинне масло.
Для томатного соусу:
томатне пюре - 3/4 склянки;
окріп - 100 мл;
оливкова олія - 1 ч. ложка;
сіль, чорний мелений перець - по щіпці.
Приготування
У глибоку миску поміщаємо курячий фарш. Скибочка хліба заливаємо молоком, як тільки він добре розм'якне, віджимаємо рідина. Цибулю разом з часником перетворюємо в кашку за допомогою комбайна. Подрібнюємо Зелень петрушки. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Формуємо котлетки. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлети на сильному вогні з обох боків до утворення скоринки. Потім поміщаємо курячі котлети у вогнетривку форму.
Готове томатне пюре розвести окропом, додаємо перець, сіль і перемішуємо. Заливаємо котлети отриманою сумішшю, скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на півгодини.
Інгредієнти:
свино-яловичий фарш - 400 г;
яйця - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
білий батон - 2 скибочки;
картопля середнього розміру - 10 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
сметана - 2 ст. ложки;
томатна паста - 1 ст. ложка;
вода - 100 мл;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Шматочки батона замочуємо в молоці, потім віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і фаршем. Додаємо яйце, сіль і спеції і перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо по периметру змащеної маслом форми. Картоплю миємо та очищаємо від шкірки, укладаємо його в центр.
Для соусу змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо воду, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Заливаємо картоплю і котлети соусом і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин. При подачі до столу посипаємо подрібненою зеленню.
Інгредієнти:
Для котлет:
філе тріски - 600 г;
білий хліб - 3 скибочки;
цибуля - 1 шт.;
часник - 4 зубчики;
петрушка - 1 пучок;
кінза - 1 пучок;
яйця - 2 шт.;
сіль - 15 ч. ложки;
оливкова олія - 50 мл
Для томатного соусу:
протерті томати - 400 мл;
оливкова олія - 25 мл;
солодка паприка - 05 ч. ложки;
мелений кумін - 15 ч. ложки;
коріандр мелений - 1 ч. ложка;
цибуля - 1 шт.;
біле вино - 125 мл;
червоний перець чилі - 1 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
м'ята - 2-3 гілочки;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
Спочатку займемося соусом. У великому сотейнику розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнену цибулю і спеції і смажимо до прозорості цибулі. Вливаємо вино, доводимо до кипіння, потім додаємо протерті томати, нарізаний перець чилі, пропущений через прес часник і цукор. На невеликому вогні уварюємо хвилин 20 а потім за смаком додаємо сіль і перець.
Поки соус вариться, робимо котлети. З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Потім додаємо часник, зелень і знову подрібнюємо. Кладемо рибне філе, цибулю, яйця і спеції, знову включаємо блендер і перетираємо до однорідної маси. Формуємо 7-8 котлет. Якщо вони погано тримають форму, прибираємо їх хвилин на 30 в холодильник.
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому котлети до золотистої скоринки. Заливаємо їх соусом і на маленькому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Рибні котлети, тушковані в томатному соусі, подаємо до столу, прикрасивши листочками м'яти.
Курячі котлети в томатному соусі
Інгредієнти:
Для котлет:
Для томатного соусу:
Приготування
У глибоку миску поміщаємо курячий фарш. Скибочка хліба заливаємо молоком, як тільки він добре розм'якне, віджимаємо рідина. Цибулю разом з часником перетворюємо в кашку за допомогою комбайна. Подрібнюємо Зелень петрушки. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Формуємо котлетки. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлети на сильному вогні з обох боків до утворення скоринки. Потім поміщаємо курячі котлети у вогнетривку форму.
Готове томатне пюре розвести окропом, додаємо перець, сіль і перемішуємо. Заливаємо котлети отриманою сумішшю, скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на півгодини.
Котлети в сметанно-томатному соусі з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Шматочки батона замочуємо в молоці, потім віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і фаршем. Додаємо яйце, сіль і спеції і перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо по периметру змащеної маслом форми. Картоплю миємо та очищаємо від шкірки, укладаємо його в центр.
Для соусу змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо воду, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Заливаємо картоплю і котлети соусом і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин. При подачі до столу посипаємо подрібненою зеленню.
Рибні котлети в томатному соусі
Інгредієнти:
Для котлет:
Для томатного соусу:
Приготування
Спочатку займемося соусом. У великому сотейнику розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнену цибулю і спеції і смажимо до прозорості цибулі. Вливаємо вино, доводимо до кипіння, потім додаємо протерті томати, нарізаний перець чилі, пропущений через прес часник і цукор. На невеликому вогні уварюємо хвилин 20 а потім за смаком додаємо сіль і перець.
Поки соус вариться, робимо котлети. З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Потім додаємо часник, зелень і знову подрібнюємо. Кладемо рибне філе, цибулю, яйця і спеції, знову включаємо блендер і перетираємо до однорідної маси. Формуємо 7-8 котлет. Якщо вони погано тримають форму, прибираємо їх хвилин на 30 в холодильник.
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому котлети до золотистої скоринки. Заливаємо їх соусом і на маленькому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Рибні котлети, тушковані в томатному соусі, подаємо до столу, прикрасивши листочками м'яти.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рибні котлети з пікші
Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
Рибні котлети з хека
Котлети - смачне блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Вони бувають м'ясні, овочеві та рибні. І зараз ми розповімо, як приготувати дивовижні
Котлети з щуки з салом
Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
Котлети без яєць
В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
Курячі котлети в духовці
Котлети, запечені в духовці, набагато корисніше смажених на сковороді, і виходять вони не менш смачними. Ми вам розповімо, як приготувати курячі
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові