Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети в томатному соусі

Котлети в томатному соусі

21-03-2015, 19:31
4 640
Котлети в томатному соусі
Є безліч різних способів приготування котлет. Зараз ми вам розповімо, як приготувати котлети з томатним соусом . В такому варіанті вони виходять особливо ніжними, а соус служить відмінною підливою.

Курячі котлети в томатному соусі


Інгредієнти:
Для котлет:

  • курячий фарш - 05 кг;

  • цибуля - 1 шт.;

  • хліб білий - 1 скибочка;

  • зелень петрушки - 30 г;

  • молоко - 40 мл;

  • часник - 2 зубчики;

  • панірувальні сухарі - 2 ст. ложки;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Для томатного соусу:

  • томатне пюре - 3/4 склянки;

  • окріп - 100 мл;

  • оливкова олія - 1 ч. ложка;

  • сіль, чорний мелений перець - по щіпці.


  • Приготування
    У глибоку миску поміщаємо курячий фарш. Скибочка хліба заливаємо молоком, як тільки він добре розм'якне, віджимаємо рідина. Цибулю разом з часником перетворюємо в кашку за допомогою комбайна. Подрібнюємо Зелень петрушки. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Формуємо котлетки. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлети на сильному вогні з обох боків до утворення скоринки. Потім поміщаємо курячі котлети у вогнетривку форму.
    Готове томатне пюре розвести окропом, додаємо перець, сіль і перемішуємо. Заливаємо котлети отриманою сумішшю, скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на півгодини.

    Котлети в сметанно-томатному соусі з картоплею


    Інгредієнти:

  • свино-яловичий фарш - 400 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • білий батон - 2 скибочки;

  • картопля середнього розміру - 10 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • вода - 100 мл;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Шматочки батона замочуємо в молоці, потім віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і фаршем. Додаємо яйце, сіль і спеції і перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо по периметру змащеної маслом форми. Картоплю миємо та очищаємо від шкірки, укладаємо його в центр.
    Для соусу змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо воду, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Заливаємо картоплю і котлети соусом і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин. При подачі до столу посипаємо подрібненою зеленню.

    Рибні котлети в томатному соусі


    Інгредієнти:
    Для котлет:

  • філе тріски - 600 г;

  • білий хліб - 3 скибочки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • петрушка - 1 пучок;

  • кінза - 1 пучок;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - 15 ч. ложки;

  • оливкова олія - 50 мл


  • Для томатного соусу:

  • протерті томати - 400 мл;

  • оливкова олія - 25 мл;

  • солодка паприка - 05 ч. ложки;

  • мелений кумін - 15 ч. ложки;

  • коріандр мелений - 1 ч. ложка;

  • цибуля - 1 шт.;

  • біле вино - 125 мл;

  • червоний перець чилі - 1 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • м'ята - 2-3 гілочки;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Приготування
    Спочатку займемося соусом. У великому сотейнику розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнену цибулю і спеції і смажимо до прозорості цибулі. Вливаємо вино, доводимо до кипіння, потім додаємо протерті томати, нарізаний перець чилі, пропущений через прес часник і цукор.
    Котлети в томатному соусі
    На невеликому вогні уварюємо хвилин 20 а потім за смаком додаємо сіль і перець.
    Поки соус вариться, робимо котлети. З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Потім додаємо часник, зелень і знову подрібнюємо. Кладемо рибне філе, цибулю, яйця і спеції, знову включаємо блендер і перетираємо до однорідної маси. Формуємо 7-8 котлет. Якщо вони погано тримають форму, прибираємо їх хвилин на 30 в холодильник.
    На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому котлети до золотистої скоринки. Заливаємо їх соусом і на маленькому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Рибні котлети, тушковані в томатному соусі, подаємо до столу, прикрасивши листочками м'яти.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші
    Рибні котлети з пікші - відмінну страву для сімейного вечері. Готуються вони дуже просто, швидко. Якщо ж ви дотримуєтеся здорового харчування, то
    Рибні котлети з хека
    Рибні котлети з хека
    Котлети - смачне блюдо російської кухні, яке обожнюють багато. Вони бувають м'ясні, овочеві та рибні. І зараз ми розповімо, як приготувати дивовижні
    Котлети з щуки з салом
    Котлети з щуки з салом
    Сьогодні ми з вами поговоримо про рибні котлетки, зокрема мова піде про смачні котлети з щуки з салом. Вони виходять низькокалорійними і чудово
    Котлети без яєць
    Котлети без яєць
    В котлетах в класичному рецепті завжди присутній яйце. Але в силу різних обставин не всі люди вживають цей продукт в їжу. І сьогодні ми розповімо, як
    Курячі котлети в духовці
    Курячі котлети в духовці
    Котлети, запечені в духовці, набагато корисніше смажених на сковороді, і виходять вони не менш смачними. Ми вам розповімо, як приготувати курячі
    Котлети з фаршу свинини - рецепт
    Котлети з фаршу свинини - рецепт
    Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові