Котлети без яєць
У класичному рецепту котлети завжди додається яйце. Але іноді з якихось причин люди не вживають цей продукт. Одним з таких випадків є приготування пісних страв. Так от зараз ми вам розповімо, як приготувати котлети без яєць. Нижче ви знайдете рецепти як для повсякденного, так і для пісного столу.
Інгредієнти:
морква - 500 г;
чорний хліб - 100 г;
курага - 40 г;
кріп - 30 г;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Курагу замочуємо в гарячій воді хвилин на 10. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Подрібнюємо хліб - це можна зробити за допомогою блендера. Кріп дрібно кришимо. З кураги зливаємо воду і ріжемо її кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо перець і сіль, перемішуємо. Якщо виділилося багато соку, то можна додати трохи панірувальних сухарів , щоб маса стала густішою. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх у розігрітому рослинному маслі з двох сторін.
Інгредієнти:
філе рибне - 500 г;
підсохлий батон - 400 г;
молоко - 100 мл;
часник - 1 зубчик;
зелень кропу;
сіль, чорний мелений перець;
рослинне масло.
Приготування
Спочатку готуємо панірування. Для цього 300 г батона складаємо в чашу блендера і перетворюємо в крихту. Рибне філе миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку. 100 г батона замочуємо в 100 мл молока і залишаємо, щоб хліб розм'як. Після цього його віджимаємо і додаємо в рибний фарш. Туди ж кладемо подрібнену зелень кропу, пропущений через прес часник, сіль і перець. Ретельно все перемішуємо. Мокрими руками набираємо трохи фаршу і формуємо котлетки.
Обвалюємо їх у хлібній крихті і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смажимо хвилини 3 з одного боку, потім акуратно перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини. Потім вогонь робимо мінімальним, вливаємо близько 50 мл води, накриваємо сковороду кришкою і доводимо рибні котлети без яєць до готовності.
Інгредієнти:
фарш курячий - 600 г;
цибуля - 100 г;
тепле молоко - 150 мл;
батон - 2 скибочки;
сіль, спеції - за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Батон замочуємо в теплому молоці. Як тільки він розм'якне, віджимаємо його і за допомогою блендера подрібнюємо. Отриману масу змішати з фаршем. Туди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Масу потрібно вимісити дуже добре, навіть злегка відбити.
Змочуємо руки у воді і приступаємо до формування котлет. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому котлети з обох боків до рум'яної скоринки. Складаємо їх в каструльку, заливаємо приблизно 100 мл окропу, зверху поливаємо олією зі сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин під закритою кришкою на невеликому вогні. Котлети з курячого фаршу без яйця готові, їх можна подавати до столу!
Інгредієнти:
соя - 1 склянка;
часник - 2 зубчики;
цибуля - 2 шт.;
борошно - 2 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль, чорний мелений перець.
Приготування
Сою замочуємо на ніч у холодній воді. Вранці воду зливаємо, сою промиваємо під проточною водою, знову заливаємо свіжою водою і ставимо варитися. Цей процес займе близько 3 годин. Готову сою пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. Цибулю дрібно ріжемо, часник пропускаємо через прес, викладаємо овочі до соєвого фаршу. Солимо, перчимо, додаємо борошно і перемішуємо. Мокрими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні. Обсмажуємо на добре розігрітому рослинному маслі спочатку з одного боку до утворення скоринки, потім перевертаємо і смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні до готовності.
Морквяні котлети без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Курагу замочуємо в гарячій воді хвилин на 10. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Подрібнюємо хліб - це можна зробити за допомогою блендера. Кріп дрібно кришимо. З кураги зливаємо воду і ріжемо її кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо перець і сіль, перемішуємо. Якщо виділилося багато соку, то можна додати трохи панірувальних сухарів , щоб маса стала густішою. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх у розігрітому рослинному маслі з двох сторін.
Рецепт рибних котлет без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо панірування. Для цього 300 г батона складаємо в чашу блендера і перетворюємо в крихту. Рибне філе миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку. 100 г батона замочуємо в 100 мл молока і залишаємо, щоб хліб розм'як. Після цього його віджимаємо і додаємо в рибний фарш. Туди ж кладемо подрібнену зелень кропу, пропущений через прес часник, сіль і перець. Ретельно все перемішуємо. Мокрими руками набираємо трохи фаршу і формуємо котлетки.
Обвалюємо їх у хлібній крихті і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смажимо хвилини 3 з одного боку, потім акуратно перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини. Потім вогонь робимо мінімальним, вливаємо близько 50 мл води, накриваємо сковороду кришкою і доводимо рибні котлети без яєць до готовності.
Курячі котлети без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Батон замочуємо в теплому молоці. Як тільки він розм'якне, віджимаємо його і за допомогою блендера подрібнюємо. Отриману масу змішати з фаршем. Туди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Масу потрібно вимісити дуже добре, навіть злегка відбити.
Змочуємо руки у воді і приступаємо до формування котлет. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому котлети з обох боків до рум'яної скоринки. Складаємо їх в каструльку, заливаємо приблизно 100 мл окропу, зверху поливаємо олією зі сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин під закритою кришкою на невеликому вогні. Котлети з курячого фаршу без яйця готові, їх можна подавати до столу!
Котлети з сої без яєць
Інгредієнти:
Приготування
Сою замочуємо на ніч у холодній воді. Вранці воду зливаємо, сою промиваємо під проточною водою, знову заливаємо свіжою водою і ставимо варитися. Цей процес займе близько 3 годин. Готову сою пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. Цибулю дрібно ріжемо, часник пропускаємо через прес, викладаємо овочі до соєвого фаршу. Солимо, перчимо, додаємо борошно і перемішуємо. Мокрими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні. Обсмажуємо на добре розігрітому рослинному маслі спочатку з одного боку до утворення скоринки, потім перевертаємо і смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Котлети з минтая
Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
Котлети з гречки - рецепт
Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
Котлети в томатному соусі
Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Способів їх створення дуже багато. І в сьогоднішній нашій статті мова піде про котлетки в томатному
Котлети з курячого філе
З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення
Котлети з фаршу свинини - рецепт
Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові
Котлети з нуту
Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з