Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Котлети без яєць

Котлети без яєць

21-03-2015, 19:38
3 038
Котлети без яєць
У класичному рецепту котлети завжди додається яйце. Але іноді з якихось причин люди не вживають цей продукт. Одним з таких випадків є приготування пісних страв. Так от зараз ми вам розповімо, як приготувати котлети без яєць. Нижче ви знайдете рецепти як для повсякденного, так і для пісного столу.

Морквяні котлети без яєць


Інгредієнти:

  • морква - 500 г;

  • чорний хліб - 100 г;

  • курага - 40 г;

  • кріп - 30 г;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Курагу замочуємо в гарячій воді хвилин на 10. Моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Подрібнюємо хліб - це можна зробити за допомогою блендера. Кріп дрібно кришимо. З кураги зливаємо воду і ріжемо її кубиками. З'єднуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо перець і сіль, перемішуємо. Якщо виділилося багато соку, то можна додати трохи панірувальних сухарів , щоб маса стала густішою. Формуємо котлетки і обсмажуємо їх у розігрітому рослинному маслі з двох сторін.

    Рецепт рибних котлет без яєць


    Інгредієнти:

  • філе рибне - 500 г;

  • підсохлий батон - 400 г;

  • молоко - 100 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень кропу;

  • сіль, чорний мелений перець;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Спочатку готуємо панірування. Для цього 300 г батона складаємо в чашу блендера і перетворюємо в крихту. Рибне філе миємо, обсушуємо і пропускаємо через м'ясорубку. 100 г батона замочуємо в 100 мл молока і залишаємо, щоб хліб розм'як. Після цього його віджимаємо і додаємо в рибний фарш. Туди ж кладемо подрібнену зелень кропу, пропущений через прес часник, сіль і перець. Ретельно все перемішуємо. Мокрими руками набираємо трохи фаршу і формуємо котлетки.
    Обвалюємо їх у хлібній крихті і викладаємо на сковороду з розігрітим рослинним маслом. Смажимо хвилини 3 з одного боку, потім акуратно перевертаємо і смажимо ще 3 хвилини. Потім вогонь робимо мінімальним, вливаємо близько 50 мл води, накриваємо сковороду кришкою і доводимо рибні котлети без яєць до готовності.

    Курячі котлети без яєць


    Інгредієнти:

  • фарш курячий - 600 г;

  • цибуля - 100 г;

  • тепле молоко - 150 мл;

  • батон - 2 скибочки;

  • сіль, спеції - за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Батон замочуємо в теплому молоці. Як тільки він розм'якне, віджимаємо його і за допомогою блендера подрібнюємо. Отриману масу змішати з фаршем. Туди ж додаємо подрібнену цибулю, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Масу потрібно вимісити дуже добре, навіть злегка відбити.
    Змочуємо руки у воді і приступаємо до формування котлет. На сковороді добре розігріваємо рослинне масло й обсмажуємо в ньому котлети з обох боків до рум'яної скоринки. Складаємо їх в каструльку, заливаємо приблизно 100 мл окропу, зверху поливаємо олією зі сковороди, накриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин під закритою кришкою на невеликому вогні. Котлети з курячого фаршу без яйця готові, їх можна подавати до столу!

    Котлети з сої без яєць


    Інгредієнти:

  • соя - 1 склянка;

  • часник - 2 зубчики;

  • цибуля - 2 шт.;

  • борошно - 2 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, чорний мелений перець.


  • Котлети без яєць
    Приготування
    Сою замочуємо на ніч у холодній воді. Вранці воду зливаємо, сою промиваємо під проточною водою, знову заливаємо свіжою водою і ставимо варитися. Цей процес займе близько 3 годин. Готову сою пропускаємо 2 рази через м'ясорубку. Цибулю дрібно ріжемо, часник пропускаємо через прес, викладаємо овочі до соєвого фаршу. Солимо, перчимо, додаємо борошно і перемішуємо. Мокрими руками формуємо котлети і обвалюємо їх у борошні. Обсмажуємо на добре розігрітому рослинному маслі спочатку з одного боку до утворення скоринки, потім перевертаємо і смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні до готовності.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая
    Котлети з минтая - смачне і досить просте у приготуванні блюдо. Їх можна подати з будь-яким гарніром, відварною картоплею, рисом, гречкою і т. д.
    Котлети з гречки - рецепт
    Котлети з гречки - рецепт
    Як правило, котлети - це м'ясне блюдо. Але виявляється, що можна їх зробити і з крупи. Зараз ми вам розповімо, як приготувати смачні котлети з
    Котлети в томатному соусі
    Котлети в томатному соусі
    Котлети - це смачне блюдо російської кухні. Способів їх створення дуже багато. І в сьогоднішній нашій статті мова піде про котлетки в томатному
    Котлети з курячого філе
    Котлети з курячого філе
    З курки можна приготувати багато чудових і смачних страв. І сьогодні ми з вами поділимося оригінальними і водночас простими рецептами створення
    Котлети з фаршу свинини - рецепт
    Котлети з фаршу свинини - рецепт
    Напевно у кожної господині є свій рецепт приготування котлет. Це блюдо багатьом знайоме і улюблене. І сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові
    Котлети з нуту
    Котлети з нуту
    Всі ми з вами звикли до традиційних м'ясних котлет. Але якщо ви хочете урізноманітнити це страва, то ми пропонуємо зробити дивовижно смачні котлети з