Є безліч різних способів приготування котлет. Зараз ми вам розповімо, як приготувати котлети з томатним соусом . В такому варіанті вони виходять особливо ніжними, а соус служить відмінною підливою.
Курячі котлети в томатному соусі
Інгредієнти: Для котлет:
курячий фарш - 05 кг; цибуля - 1 шт.; хліб білий - 1 скибочка; зелень петрушки - 30 г; молоко - 40 мл; часник - 2 зубчики; панірувальні сухарі - 2 ст. ложки; сіль, спеції - за смаком; рослинне масло. Для томатного соусу:
томатне пюре - 3/4 склянки; окріп - 100 мл; оливкова олія - 1 ч. ложка; сіль, чорний мелений перець - по щіпці. Приготування У глибоку миску поміщаємо курячий фарш. Скибочка хліба заливаємо молоком, як тільки він добре розм'якне, віджимаємо рідина. Цибулю разом з часником перетворюємо в кашку за допомогою комбайна. Подрібнюємо Зелень петрушки. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо сіль, спеції і перемішуємо. Формуємо котлетки. На сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому котлети на сильному вогні з обох боків до утворення скоринки. Потім поміщаємо курячі котлети у вогнетривку форму.
Готове томатне пюре розвести окропом, додаємо перець, сіль і перемішуємо. Заливаємо котлети отриманою сумішшю, скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку, нагріту до 200 градусів, на півгодини.
Котлети в сметанно-томатному соусі з картоплею
Інгредієнти: свино-яловичий фарш - 400 г; яйця - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; білий батон - 2 скибочки; картопля середнього розміру - 10 шт.; борошно - 2 ст. ложки; сметана - 2 ст. ложки; томатна паста - 1 ст. ложка; вода - 100 мл; сіль, спеції - за смаком. Приготування Шматочки батона замочуємо в молоці, потім віджимаємо і пропускаємо через м'ясорубку з цибулею і фаршем. Додаємо яйце, сіль і спеції і перемішуємо. Формуємо невеличкі кульки, обвалюємо їх у борошні і викладаємо по периметру змащеної маслом форми. Картоплю миємо та очищаємо від шкірки, укладаємо його в центр.
Для соусу змішуємо сметану з томатною пастою, додаємо воду, сіль, спеції за смаком і перемішуємо. Заливаємо картоплю і котлети соусом і запікаємо при 200 градусах 25 хвилин. При подачі до столу посипаємо подрібненою зеленню.
Рибні котлети в томатному соусі
Інгредієнти: Для котлет: філе тріски - 600 г; білий хліб - 3 скибочки; цибуля - 1 шт.; часник - 4 зубчики; петрушка - 1 пучок; кінза - 1 пучок; яйця - 2 шт.; сіль - 15 ч. ложки; оливкова олія - 50 мл Для томатного соусу:
протерті томати - 400 мл; оливкова олія - 25 мл; солодка паприка - 05 ч. ложки; мелений кумін - 15 ч. ложки; коріандр мелений - 1 ч. ложка; цибуля - 1 шт.; біле вино - 125 мл; червоний перець чилі - 1 шт.; цукор - 1 ст. ложка; м'ята - 2-3 гілочки; сіль, чорний мелений перець. Приготування Спочатку займемося соусом. У великому сотейнику розігріваємо оливкову олію, додаємо подрібнену цибулю і спеції і смажимо до прозорості цибулі. Вливаємо вино, доводимо до кипіння, потім додаємо протерті томати, нарізаний перець чилі, пропущений через прес часник і цукор.
На невеликому вогні уварюємо хвилин 20 а потім за смаком додаємо сіль і перець.
Поки соус вариться, робимо котлети. З хліба зрізаємо шкірку, а м'якоть подрібнюємо у блендері. Потім додаємо часник, зелень і знову подрібнюємо. Кладемо рибне філе, цибулю, яйця і спеції, знову включаємо блендер і перетираємо до однорідної маси. Формуємо 7-8 котлет. Якщо вони погано тримають форму, прибираємо їх хвилин на 30 в холодильник.
На сковороді розігріваємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому котлети до золотистої скоринки. Заливаємо їх соусом і на маленькому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Рибні котлети, тушковані в томатному соусі, подаємо до столу, прикрасивши листочками м'яти.