Смажена ікра з баклажанів
Влітку, коли овочів безліч, треба намагатися вживати їх якомога більше. Відмінним овочевою стравою є смажена ікра з баклажанів. Кілька цікавих рецептів її приготування чекають вас нижче.
Інгредієнти:
баклажани - 400 г;
солодкий перець - 300 г;
ріпчаста цибуля - 300 г;
помідори великі - 400 г;
часник - 2-3 зубчики;
рослинна олія - 50 мл;
сіль, цукор - за смаком.
Приготування
Баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою. Залишаємо хвилин на 15 таким чином, з них піде непотрібна нам гіркоту. Потім воду зливаємо, а синенькі викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Помішуючи, обсмажуємо приблизно 4 хвилини, потім додаємо подрібнену цибулю і знову перемішуємо. Хвилини через 2 додаємо перець, нарізаний кубиками і помідори, очищені від шкірки і також нарізані. Солимо, сахарим за смаком, накриваємо сковороду кришкою і на невеликому вогні тушкуємо овочі ще хвилин 10. Практично в самому кінці додаємо часник, пропущений через прес.
Інгредієнти:
синенькі - 600 г;
помідори - 500 г;
солодкий перець - 200 г;
морква - 100 г;
цибуля - 300 г;
рослинна олія для обсмажування;
сіль, чорний мелений перець - за смаком.
Приготування
Спочатку готуємо овочі: з баклажанів знімаємо шкірку і нарізаємо їх невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо. Моркву тремо на тертці. Помідори опускаємо на 10-15 секунд в окріп, потім знімаємо з них шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. Перець очистити від серцевини і також нарізаємо. У глибоку сковороду наливаємо олію, нагріваємо його, а потім викладаємо моркву. Обсмажуємо її близько 2 хвилин. Потім додаємо цибулю, а трохи пізніше солодкий перець. Протушиваем овочі хвилини 3 і додаємо синенькі, перемішуємо і тушкуємо все разом до м'якості овочів. У самому кінці додаємо помідори, сіль, перець за смаком і тушкуємо під закритою кришкою ще 5 хвилин. Готову ікру за бажанням можна посипати подрібненою зеленню кропу і петрушки.
Інгредієнти:
баклажани - 3 кг;
цибуля - 1 кг;
солодкий перець - 15 кг;
морква - 1 кг;
томатний сік - 35 л;
гіркий перець - за смаком;
сіль - за смаком.
Приготування
Томатний сік виливаємо в глибоку сковороду і упарюємо його до консистенції томатної пасти. Перекладаємо масу в миску і відставляємо в сторону. Подрібнену цибулю обсмажуємо і додаємо до пасти. Натерту на тертці моркву злегка сахарим, протушиваем близько 30 хвилин і теж відправляємо до решти продуктів. Подрібнений солодкий перець і трохи гіркого також протушиваем до готовності. Вимиті і обсушені баклажани запікаємо в духовці цілком близько 1 години. Потім, поки вони ще теплі, очищаємо їх від шкірки, нарізаємо кубиками і обсмажуємо, поки не вийде зайва волога. Тепер всі овочі змішуємо, солимо і перчимо за смаком і вижариваем, поки ікра не придбає потрібну густоту. Баклажанна ікра готова. Розкладаємо її по стерильним банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
молоді кабачки - 3 шт.;
цибуля - 3 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
помідори (великі) - 2 шт.;
гіркий стручковий перець - за смаком;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 3 шт.;
запашний перець горошком - 5 шт.;
часник - 2 зубчики;
петрушка - 30 г;
рафінована соняшникова олія для смаження;
сіль - за смаком.
Приготування
Подрібнену цибулю обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості. Потім додаємо терту моркву, тушкуємо овочі разом хвилини 3. Солодкий і гіркий перець нарізаємо соломкою і викладаємо в ту ж сковороду. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Кабачки натираємо на крупній тертці, трохи віджимаємо сік, що утворився і викладаємо їх в іншу сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Після цього висипаємо в них вміст першої сковороди, додаємо лавровий лист і перець горошком. Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і додаємо до решти маси, тушкуємо до готовності, додаємо сіль за смаком. Якщо хочете отримати однорідну масу, то готові овочі можна збити блендером. Смажену кабачкову ікру посипаємо подрібненою зеленню петрушки і подаємо до столу.
Рецепт смаженої баклажанної ікри
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою. Залишаємо хвилин на 15 таким чином, з них піде непотрібна нам гіркоту. Потім воду зливаємо, а синенькі викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Помішуючи, обсмажуємо приблизно 4 хвилини, потім додаємо подрібнену цибулю і знову перемішуємо. Хвилини через 2 додаємо перець, нарізаний кубиками і помідори, очищені від шкірки і також нарізані. Солимо, сахарим за смаком, накриваємо сковороду кришкою і на невеликому вогні тушкуємо овочі ще хвилин 10. Практично в самому кінці додаємо часник, пропущений через прес.
Рецепт смаженої ікри
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо овочі: з баклажанів знімаємо шкірку і нарізаємо їх невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо. Моркву тремо на тертці. Помідори опускаємо на 10-15 секунд в окріп, потім знімаємо з них шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. Перець очистити від серцевини і також нарізаємо. У глибоку сковороду наливаємо олію, нагріваємо його, а потім викладаємо моркву. Обсмажуємо її близько 2 хвилин. Потім додаємо цибулю, а трохи пізніше солодкий перець. Протушиваем овочі хвилини 3 і додаємо синенькі, перемішуємо і тушкуємо все разом до м'якості овочів. У самому кінці додаємо помідори, сіль, перець за смаком і тушкуємо під закритою кришкою ще 5 хвилин. Готову ікру за бажанням можна посипати подрібненою зеленню кропу і петрушки.
Смажена ікра з баклажанів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Томатний сік виливаємо в глибоку сковороду і упарюємо його до консистенції томатної пасти. Перекладаємо масу в миску і відставляємо в сторону. Подрібнену цибулю обсмажуємо і додаємо до пасти. Натерту на тертці моркву злегка сахарим, протушиваем близько 30 хвилин і теж відправляємо до решти продуктів. Подрібнений солодкий перець і трохи гіркого також протушиваем до готовності. Вимиті і обсушені баклажани запікаємо в духовці цілком близько 1 години. Потім, поки вони ще теплі, очищаємо їх від шкірки, нарізаємо кубиками і обсмажуємо, поки не вийде зайва волога. Тепер всі овочі змішуємо, солимо і перчимо за смаком і вижариваем, поки ікра не придбає потрібну густоту. Баклажанна ікра готова. Розкладаємо її по стерильним банкам і закатуємо.
Смажена кабачкова ікра
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнену цибулю обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості. Потім додаємо терту моркву, тушкуємо овочі разом хвилини 3. Солодкий і гіркий перець нарізаємо соломкою і викладаємо в ту ж сковороду. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Кабачки натираємо на крупній тертці, трохи віджимаємо сік, що утворився і викладаємо їх в іншу сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Після цього висипаємо в них вміст першої сковороди, додаємо лавровий лист і перець горошком. Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і додаємо до решти маси, тушкуємо до готовності, додаємо сіль за смаком. Якщо хочете отримати однорідну масу, то готові овочі можна збити блендером. Смажену кабачкову ікру посипаємо подрібненою зеленню петрушки і подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з кабачками - рецепт
Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
Овочеве рагу з баклажанами
Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
Гарнір з овочів
Овочі є відмінним доповненням до риби, м'яса, птиці. І сьогодні мова піде про смачних і корисних гарнірах з овочів. Пропонуємо вам ознайомитися з
Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
Смачна кабачкова ікра на зиму
Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
Грибна ікра з лисичок
Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А