Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смажена ікра з баклажанів

Смажена ікра з баклажанів

17-03-2015, 19:17
1 493
Смажена ікра з баклажанів
Влітку, коли овочів безліч, треба намагатися вживати їх якомога більше. Відмінним овочевою стравою є смажена ікра з баклажанів. Кілька цікавих рецептів її приготування чекають вас нижче.

Рецепт смаженої баклажанної ікри


Інгредієнти:

  • баклажани - 400 г;

  • солодкий перець - 300 г;

  • ріпчаста цибуля - 300 г;

  • помідори великі - 400 г;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • рослинна олія - 50 мл;

  • сіль, цукор - за смаком.


  • Приготування
    Баклажани очищаємо від шкірки, нарізаємо кубиками і заливаємо підсоленою водою. Залишаємо хвилин на 15 таким чином, з них піде непотрібна нам гіркоту. Потім воду зливаємо, а синенькі викладаємо в сковороду з рослинним маслом. Помішуючи, обсмажуємо приблизно 4 хвилини, потім додаємо подрібнену цибулю і знову перемішуємо. Хвилини через 2 додаємо перець, нарізаний кубиками і помідори, очищені від шкірки і також нарізані. Солимо, сахарим за смаком, накриваємо сковороду кришкою і на невеликому вогні тушкуємо овочі ще хвилин 10. Практично в самому кінці додаємо часник, пропущений через прес.

    Рецепт смаженої ікри


    Інгредієнти:

  • синенькі - 600 г;

  • помідори - 500 г;

  • солодкий перець - 200 г;

  • морква - 100 г;

  • цибуля - 300 г;

  • рослинна олія для обсмажування;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Спочатку готуємо овочі: з баклажанів знімаємо шкірку і нарізаємо їх невеликими кубиками. Цибулю подрібнюємо. Моркву тремо на тертці. Помідори опускаємо на 10-15 секунд в окріп, потім знімаємо з них шкірку, а м'якоть нарізаємо кубиками. Перець очистити від серцевини і також нарізаємо. У глибоку сковороду наливаємо олію, нагріваємо його, а потім викладаємо моркву. Обсмажуємо її близько 2 хвилин. Потім додаємо цибулю, а трохи пізніше солодкий перець. Протушиваем овочі хвилини 3 і додаємо синенькі, перемішуємо і тушкуємо все разом до м'якості овочів. У самому кінці додаємо помідори, сіль, перець за смаком і тушкуємо під закритою кришкою ще 5 хвилин. Готову ікру за бажанням можна посипати подрібненою зеленню кропу і петрушки.

    Смажена ікра з баклажанів на зиму


    Інгредієнти:

  • баклажани - 3 кг;

  • цибуля - 1 кг;

  • солодкий перець - 15 кг;

  • морква - 1 кг;

  • томатний сік - 35 л;

  • гіркий перець - за смаком;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Томатний сік виливаємо в глибоку сковороду і упарюємо його до консистенції томатної пасти. Перекладаємо масу в миску і відставляємо в сторону. Подрібнену цибулю обсмажуємо і додаємо до пасти. Натерту на тертці моркву злегка сахарим, протушиваем близько 30 хвилин і теж відправляємо до решти продуктів. Подрібнений солодкий перець і трохи гіркого також протушиваем до готовності. Вимиті і обсушені баклажани запікаємо в духовці цілком близько 1 години. Потім, поки вони ще теплі, очищаємо їх від шкірки, нарізаємо кубиками і обсмажуємо, поки не вийде зайва волога. Тепер всі овочі змішуємо, солимо і перчимо за смаком і вижариваем, поки ікра не придбає потрібну густоту. Баклажанна ікра готова. Розкладаємо її по стерильним банкам і закатуємо.

    Смажена кабачкова ікра


    Інгредієнти:

  • молоді кабачки - 3 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • помідори (великі) - 2 шт.;

  • гіркий стручковий перець - за смаком;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • запашний перець горошком - 5 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • петрушка - 30 г;

  • рафінована соняшникова олія для смаження;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Подрібнену цибулю обсмажуємо в рослинному маслі до прозорості.
    Смажена ікра з баклажанів
    Потім додаємо терту моркву, тушкуємо овочі разом хвилини 3. Солодкий і гіркий перець нарізаємо соломкою і викладаємо в ту ж сковороду. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 5. Кабачки натираємо на крупній тертці, трохи віджимаємо сік, що утворився і викладаємо їх в іншу сковороду з рослинним маслом. Тушкуємо до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Після цього висипаємо в них вміст першої сковороди, додаємо лавровий лист і перець горошком. Помідори очищаємо від шкірки, нарізаємо шматочками і додаємо до решти маси, тушкуємо до готовності, додаємо сіль за смаком. Якщо хочете отримати однорідну масу, то готові овочі можна збити блендером. Смажену кабачкову ікру посипаємо подрібненою зеленню петрушки і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочеве рагу з кабачками - рецепт
    Овочеве рагу з кабачками - рецепт
    Овочеве рагу - це корисне і дуже смачне блюдо, яке подобається багатьом і його досить просто зробити. Для його приготування можна використовувати
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Гарнір з овочів
    Гарнір з овочів
    Овочі є відмінним доповненням до риби, м'яса, птиці. І сьогодні мова піде про смачних і корисних гарнірах з овочів. Пропонуємо вам ознайомитися з
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Грибна ікра з лисичок
    Грибна ікра з лисичок
    Гриби - смачний і корисний продукт, який широко використовується в кулінарії. Їх варять, смажать, додають у салати, супи, фарширують і т. д. А