Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Смачна кабачкова ікра на зиму

Смачна кабачкова ікра на зиму

16-03-2015, 13:43
2 834
Смачна кабачкова ікра на зиму
Найкращий момент для заготовок, звичайно ж, літо - час, коли повним повно фруктів і овочів. Зазвичай ми консервуємо помідори, огірки, перець. Але, крім них, можна заготовити на зиму кабачкову ікру. Якщо ви ще жодного разу не робили це блюдо, не полінуйтеся і спробуйте! Особливо рекомендується цей делікатес, людям, які постять або сидять на дієті, так як кабачкова ікра дуже низькокалорійна.
Давайте ж з вами вивчимо рецепти, за якими можна приготувати кабачкову ікру на зиму.

Кабачкова ікра на зиму


Інгредієнти:

  • кабачки - 3 кг;

  • цибуля - 05 кг;

  • морква - 05 кг;

  • цукор - 05 склянки;

  • олія - 05 склянки;

  • томатна паста - 025 л;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Акуратно знімаємо шкірку з кабачків, видаляємо великі насіння, відрізаємо хвостики. Чистимо моркву і цибулю. Всі овочі перекручуємо через м'ясорубку. Викладаємо їх в глибоку сковороду або чавунець і обсмажуємо на слабкому вогні 25 хвилин. Потім додаємо цукор, сіль, перець, рослинна олія і томатну пасту, накриваємо кришкою і тушкуємо близько двох годин, періодично помішуючи. Якщо ви любите гостру їжу, то не бійтеся додати побільше перцю, щоб у вас вийшла гостра кабачкова ікра з пікантним присмаком. Обсмажена ароматна кабачкова гра на зиму готова! Відкладаємо невелику кількість страви в тарілочку для проби, а решту кабачкову ікру консервуємо на зиму в стерильні банки.

    Кабачково-баклажанна ікра на зиму


    Якщо ви хочете трохи змінити смак кабачкової ікри, то пропонуємо вашій увазі ще один рецепт. Спробуйте приготувати таку страву, як кабачково-баклажанна ікра - її теж можна закатати в банки на зиму або ж використовувати в якості звичайної закуски.
    Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;

  • баклажани -05 кг;

  • морква - 03 кг;

  • цибуля - 02 кг;

  • перець -02 кг;

  • томатна паста - 150 г;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;
  • Смачна кабачкова ікра на зиму

  • сіль, цукор, лимонна кислота, зелень петрушки - за смаком.



  • Приготування
    Кабачки з баклажанами нарізаємо великими кільцями і викладаємо на деко, покритий фольгою. Випікаємо овочі при температурі 200 градусів приблизно 30 хвилин.
    Моркву, цибулю, петрушку ріжемо (не дуже дрібно) і обсмажуємо на сковороді. Змішуємо всі овочі в одній глибокій каструлі, додаємо спеції, томатну пасту і залишаємо тушкуватися на 30 хвилин. Потім всі перекручуємо в ікру, з допомогою блендера або м'ясорубки. Подрібнену ікру знову кип'ятимо і закатуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів
    Смажена ікра з баклажанів - смачне овочеве блюдо, яке безумовно сподобається всім членам сім'ї. Для її приготування потрібні самі звичайні продукти,
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Заготовки з кабачків на зиму
    Заготовки з кабачків на зиму
    Рідко яка господиня не вважає своїм боргом зробити заготовки на зиму з сезонних овочів і фруктів. А якщо ще й дачну ділянку є або город, то тут вже
    Ікра кабачкова на зиму
    Ікра кабачкова на зиму
    Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
    Ікра з гарбуза на зиму
    Ікра з гарбуза на зиму
    Усіма ми любимо традиційну ікру з кабачків і баклажанів, яку готують на зиму і не тільки. Але мало хто знає, що смачну ікру можна приготувати з
    Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт
    Кабачкова ікра в мультиварці - рецепт
    Кухонні помічники здатні справлятися не тільки з приготуванням страв до трапези, але і з наїдками запас, такими, наприклад, як кабачкова ікра,