Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготовки з кабачків на зиму

Заготовки з кабачків на зиму

16-03-2015, 13:56
3 097
Літо це не тільки час для відпустки, але і пора заготівель на зиму, наприклад, з кабачків. Взагалі рецептів консервованих кабачків маса, і у кожної господині є улюблений спосіб закатати кабачки, хто з них любить робити консервовані салати, а хтось без розуму від ікри. Рецепти найпопулярніших заготовок з кабачків на зиму ви знайдете нижче.
Заготовки з кабачків на зиму

Ікра з кабачків на зиму
Якщо у вашому списку заготовок на зиму ікра з кабачків стоїть на першому місці, то спробуйте приготувати ось таку, з селерою.
Інгредієнти:

  • кабачки - 1 кг;

  • селера - 1 шт.;

  • томатна паста - 100 г;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Кабачки очистити і пропускаємо через м'ясорубку. Далі пюре викладаємо у форму і доводимо до готовності в духовці. Селера разом з листям нарізаємо тонкою соломкою і смажимо в олії. За десять хвилин до готовності кабачкове пюре дістаємо з духовки, додаємо туди смажену селера, спасеровану томатну пасту і сіль. Далі ікру повертаємо в духовку і тримати там до повної готовності. Готову ікру розкладаємо по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо 30 хвилин.

    Салат з кабачків на зиму
    Але кабачки смачні не тільки в складі ікри, консервовані вони теж дуже гарні. Ось простий рецепт салату з кабачків з цибулею.
    Інгредієнти:

  • кабачки - 3 кг;

  • цибуля - 700 г;

  • кріп - 100 г;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • оцет - 240 г;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • рослинне масло - 1 склянку.


  • Приготування
    Кабачки очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, кріп подрібнюємо, очищений цибулю нарізаємо півкільцями і тонкими кільцями. Змішуємо всі інгредієнти і даємо постояти хвилин 40-60 щоб вони дали сік. Розкладаємо салат по стерильним банкам, не забуваючи про сік. Стерилізуємо 30-60 хвилин, поки кабачки з зелених не стануть рівномірно жовтими. Після закочує банки і закутуємо на добу в ковдру. Охолоджені банки відправляємо на зберігання.

    Кабачки на зиму, консервовані по-корейськи
    Тим, хто любить корейську кухню і без розуму від гострих страв, така заготовка з кабачків повинна припасти до смаку.
    Інгредієнти:

  • кабачки - 3 кг;

  • морква - 1/2 кг;

  • цибуля - 1/2 кг;

  • перець болгарський - 5 шт.;

  • часник - 150 г;

  • петрушка, кінза, селера і кріп - за смаком;

  • цукор - 1 склянка;

  • соняшникова олія - 1 стакан;

  • оцет - 1 склянка;

  • сіль - 2 ст. ложки;

  • спеції (для моркви по-корейськи - 1 пакет.


  • Приготування
    Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Перець і цибулю нарізаємо соломкою. Часник і зелень подрібнюємо. Все перемішуємо.
    Змішуємо цукор, сіль, оцет, спеції і соняшникову олію. Отриманим маринадом заливаємо овочі, перемішуємо і залишаємо на 3 години. Далі розкладаємо салат по стерильним банкам і відправляємо на теплову обробку. Банки об'ємом 05 літра треба стерилізувати 15 хвилин, банки по 07 літра - 20 хвилин. Після закочує банки і остуджуємо.

    Кабачки по-мелитопольски

    Ще один цікавий рецепт заготовки на зиму з кабачків. Тільки тут кабачки краще брати молоді, поки у них ще ніжна шкірка.
    Інгредієнти:
    Заготовки з кабачків на зиму


  • кабачки - 650 г;

  • листя хрону - 12 м;

  • кріп - 15 г;

  • петрушка (можна замінити селерою) - 7 г;

  • м'ята перцева - 07 м;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • гіркий перець - 1 стручок;

  • вода - 1 літр;

  • сіль - 25 г;

  • оцет 9% - 100 мл


  • Приготування
    Кабачки миємо, видаляємо плодоніжки і суцвіття. Нарізаємо їх кружками, 2-25 см завтовшки. Зелень нарізаємо шматочками завдовжки 5 див. перець розрізаємо вздовж на декілька частин. Часник нарізаємо не дуже дрібно. Половину зелені з перцем і часником укладаємо на дно простерилізованій банки, зверху щільно укладаємо кабачки, а них залишилася зелень і прянощі.
    У воді розвести сіль і оцет, доводимо до кипіння і заливаємо гарячим маринадом кабачки. Далі банки стерилізуємо, об'ємом 05 літра - 5 хвилин, 1 літр - 8 хвилин, 3 л - 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачкова ікра з майонезом - рецепт
    Кабачки - корисні овочі, які використовують у створенні багатьох популярних страв. Окреме місце серед них займає кабачкова ікра c майонезом. Її можна
    Ікра кабачкова на зиму
    Ікра кабачкова на зиму
    Кабачкова ікра відома, мабуть, кожному громадянину пострадянського простору. Як здорово взимку відкрити баночку ікри, намазати на хліб і насолодитися
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Смачна кабачкова ікра на зиму
    Якщо взимку ви хочете радувати свою сім'ю не лише смачними, але й корисними стравами, то варто запастися ними заздалегідь, наприклад, влітку. Саме в
    Варення з кабачків і лимона
    Варення з кабачків і лимона
    Варення з кабачків вважається справжнім делікатесом. Сам кабачок володіє нейтральним смаком, але якщо до нього додати цитрусові, то вийде чудове
    Мариновані кабачки
    Мариновані кабачки
    Любите заготовляти на зиму всякі смакоти? Тоді вам знадобиться хороший рецепт маринованих кабачків. Ми підібрали для вас кілька варіантів, які ви
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Кабачки по-корейськи - рецепти
    Корейські страви вже давно присутні на наших столах. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими варіантами, як смачно приготувати кабачки по-корейськи.