Літо це не тільки час для відпустки, але і пора заготівель на зиму, наприклад, з кабачків. Взагалі рецептів консервованих кабачків маса, і у кожної господині є улюблений спосіб закатати кабачки, хто з них любить робити консервовані салати, а хтось без розуму від ікри. Рецепти найпопулярніших заготовок з кабачків на зиму ви знайдете нижче.
Ікра з кабачків на зиму
Якщо у вашому списку заготовок на зиму ікра з кабачків стоїть на першому місці, то спробуйте приготувати ось таку, з селерою.
Інгредієнти: кабачки - 1 кг; селера - 1 шт.; томатна паста - 100 г; сіль - за смаком. Приготування Кабачки очистити і пропускаємо через м'ясорубку. Далі пюре викладаємо у форму і доводимо до готовності в духовці. Селера разом з листям нарізаємо тонкою соломкою і смажимо в олії. За десять хвилин до готовності кабачкове пюре дістаємо з духовки, додаємо туди смажену селера, спасеровану томатну пасту і сіль. Далі ікру повертаємо в духовку і тримати там до повної готовності. Готову ікру розкладаємо по стерильним банкам, накриваємо кришками і стерилізуємо 30 хвилин.
Салат з кабачків на зиму
Але кабачки смачні не тільки в складі ікри, консервовані вони теж дуже гарні. Ось простий рецепт салату з кабачків з цибулею.
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; цибуля - 700 г; кріп - 100 г; цукор - 1 ст. ложка; оцет - 240 г; сіль - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1 склянку. Приготування Кабачки очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками, кріп подрібнюємо, очищений цибулю нарізаємо півкільцями і тонкими кільцями. Змішуємо всі інгредієнти і даємо постояти хвилин 40-60 щоб вони дали сік. Розкладаємо салат по стерильним банкам, не забуваючи про сік. Стерилізуємо 30-60 хвилин, поки кабачки з зелених не стануть рівномірно жовтими. Після закочує банки і закутуємо на добу в ковдру. Охолоджені банки відправляємо на зберігання.
Кабачки на зиму, консервовані по-корейськи
Тим, хто любить корейську кухню і без розуму від гострих страв, така заготовка з кабачків повинна припасти до смаку.
Інгредієнти: кабачки - 3 кг; морква - 1/2 кг; цибуля - 1/2 кг; перець болгарський - 5 шт.; часник - 150 г; петрушка, кінза, селера і кріп - за смаком; цукор - 1 склянка; соняшникова олія - 1 стакан; оцет - 1 склянка; сіль - 2 ст. ложки; спеції (для моркви по-корейськи - 1 пакет. Приготування Кабачки і моркву тремо на тертці для корейської моркви. Перець і цибулю нарізаємо соломкою. Часник і зелень подрібнюємо. Все перемішуємо.
Змішуємо цукор, сіль, оцет, спеції і соняшникову олію. Отриманим маринадом заливаємо овочі, перемішуємо і залишаємо на 3 години. Далі розкладаємо салат по стерильним банкам і відправляємо на теплову обробку. Банки об'ємом 05 літра треба стерилізувати 15 хвилин, банки по 07 літра - 20 хвилин. Після закочує банки і остуджуємо.
Кабачки по-мелитопольски Ще один цікавий рецепт заготовки на зиму з кабачків. Тільки тут кабачки краще брати молоді, поки у них ще ніжна шкірка.
Інгредієнти: кабачки - 650 г; листя хрону - 12 м; кріп - 15 г; петрушка (можна замінити селерою) - 7 г; м'ята перцева - 07 м; часник - 2-3 зубчики; гіркий перець - 1 стручок; вода - 1 літр; сіль - 25 г; оцет 9% - 100 мл Приготування Кабачки миємо, видаляємо плодоніжки і суцвіття. Нарізаємо їх кружками, 2-25 см завтовшки. Зелень нарізаємо шматочками завдовжки 5 див. перець розрізаємо вздовж на декілька частин. Часник нарізаємо не дуже дрібно. Половину зелені з перцем і часником укладаємо на дно простерилізованій банки, зверху щільно укладаємо кабачки, а них залишилася зелень і прянощі.
У воді розвести сіль і оцет, доводимо до кипіння і заливаємо гарячим маринадом кабачки. Далі банки стерилізуємо, об'ємом 05 літра - 5 хвилин, 1 літр - 8 хвилин, 3 л - 15 хвилин.