» » Ікра з гарбуза на зиму

Ікра з гарбуза на зиму

Ікра з гарбуза на зиму
Ікра з гарбуза на смак майже не відрізняється від кабачкової , хоча і не випускається в промислових масштабах. Пора виправити це упущення і навчитися готувати це корисне і смачне блюдо будинку. Тим більше, що таку ікру можна консервувати на всю зиму.

Рецепт ікри з гарбуза


Інгредієнти:

  • гарбуз (м'якоть) - 800 г;

  • паста томатна - 4 ст. ложки;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • цибуля - 1 шт.;

  • олія - для смаження;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    В гусятниці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку подрібнений часник, потім додаємо дрібно покришену цибулю і нарізаний кубиками перець. Після відправляємо туди ж дрібно нарізаний гарбуз, підрум'янюємо її пару хвилин. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо півгодини під закритою кришкою.
    Додаємо томатну пасту. Солимо, перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10. Подрібнену блендером ікру розкладаємо по банках. Можна закатати на зиму, а можна закрити скляною кришкою і поставити в холодильник. Там ікра може зберігатися до 5 днів.

    Швидка ікра з гарбуза в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 500 г;

  • морква - 250 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • борошно - 1ст. ложка;

  • часник - 2 зубки;

  • сіль - 05 ч. ложки;

  • перець чорний мелений - 02 ч. ложки.


  • Приготування
    Оскільки ікру ніяк не можна віднести до десертів, для неї краще підійдуть непопулярні, несолодкі сорти гарбуза. М'якоть нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо в скляну форму для запікання. Солимо, перчимо, присипаємо борошном і перемішуємо.
    На розігрітій з маслом сковороді спочатку обсмажуємо подрібнений часник, потім до нього додаємо цибулю. Печемо до рум'яного кольору. Настав час закладати натерту на крупній тертці моркву. Готову засмажку змішати з гарбузом і відправляємо овочі запікатися на 15 хвилин у мікрохвильовку при максимальній потужності. Періодично помішуємо. Після ікру подрібнюємо блендером, і можна подавати до столу в якості гарніру.
    А зараз давайте розберемося, як приготувати ікру з гарбуза і кабачків.

    Ікра з гарбуза і кабачків з майонезом


    Інгредієнти:

  • м'якоть гарбуза - 2 кг;

  • кабачки - 1 кг;

  • цибуля - 500 г;

  • цукор - 4 ст. ложки;

  • масло рослинне - 1/2 ст.;

  • лавровий лист - 1 шт.;

  • майонез - 250 г;

  • паста томатна - 250 г;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • перець чорний мелений - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Чистимо Кабачки, крупно нарізаємо і прокручуємо через м'ясорубку разом м'якоттю гарбуза і цибулею. Змішуємо з майонезом, олією і томатною пастою. Переливаємо в каструльку з товстим дном і варимо, помішуючи, на повільному вогні близько години. Солимо, перчимо. Додаємо цукор. Продовжуючи заважати, варимо ще годину. За 5 хвилин до готовності кладемо лавровий лист. Після виключення його видаляємо.

    Ікра з гарбуза


    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • морква - 500 г;

  • цибуля - 4 шт.;

  • оцет 9% - 1 ст. ложка;

  • олія - для смаження;

  • каррі - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець чорний мелений - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо великими кубиками й викладаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо трохи води, щоб не чіплялася, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин, до м'якості.
    Ікра з гарбуза на зиму

    Злегка обсмажуємо дрібно покришену цибулю, додаємо до нього натерту на крупній тертці моркву. Готову зажарку перекладаємо до гарбузі, перемішуємо. Солимо, додаємо спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще півгодини. Знімаємо з вогню і подрібнюємо овочі з допомогою блендера. Отриману масу доводимо до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо. Витримуємо на вогні ще пару хвилин і розкладаємо ікру в сухі стерилізовані баночки. Закатуємо металевими кришками. Банки перевертаємо догори дном і вкриваємо теплою ковдрою. В такому стані ікра буде повільно остигати. В прохолодному темному місці заготовки з гарбуза можуть зберігатися всю зиму.
    Додав: admin | 16-03-2015, 13:40
    Переглядів: 1619