Ікра з гарбуза на смак майже не відрізняється від кабачкової , хоча і не випускається в промислових масштабах. Пора виправити це упущення і навчитися готувати це корисне і смачне блюдо будинку. Тим більше, що таку ікру можна консервувати на всю зиму.
Рецепт ікри з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз (м'якоть) - 800 г; паста томатна - 4 ст. ложки; перець болгарський - 1 шт.; часник - 3 зубчики; цибуля - 1 шт.; олія - для смаження; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування В гусятниці нагріваємо олію і обсмажуємо спочатку подрібнений часник, потім додаємо дрібно покришену цибулю і нарізаний кубиками перець. Після відправляємо туди ж дрібно нарізаний гарбуз, підрум'янюємо її пару хвилин. Потім зменшуємо вогонь і тушкуємо півгодини під закритою кришкою.
Додаємо томатну пасту. Солимо, перчимо за смаком. Перемішуємо і тушкуємо ще хвилин 10. Подрібнену блендером ікру розкладаємо по банках. Можна закатати на зиму, а можна закрити скляною кришкою і поставити в холодильник. Там ікра може зберігатися до 5 днів.
Швидка ікра з гарбуза в мікрохвильовці
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 500 г; морква - 250 г; цибуля - 2 шт.; масло рослинне - 3 ст. ложки; борошно - 1ст. ложка; часник - 2 зубки; сіль - 05 ч. ложки; перець чорний мелений - 02 ч. ложки. Приготування Оскільки ікру ніяк не можна віднести до десертів, для неї краще підійдуть непопулярні, несолодкі сорти гарбуза. М'якоть нарізаємо невеликими кубиками, викладаємо в скляну форму для запікання. Солимо, перчимо, присипаємо борошном і перемішуємо.
На розігрітій з маслом сковороді спочатку обсмажуємо подрібнений часник, потім до нього додаємо цибулю. Печемо до рум'яного кольору. Настав час закладати натерту на крупній тертці моркву. Готову засмажку змішати з гарбузом і відправляємо овочі запікатися на 15 хвилин у мікрохвильовку при максимальній потужності. Періодично помішуємо. Після ікру подрібнюємо блендером, і можна подавати до столу в якості гарніру.
А зараз давайте розберемося, як приготувати ікру з гарбуза і кабачків.
Ікра з гарбуза і кабачків з майонезом
Інгредієнти: м'якоть гарбуза - 2 кг; кабачки - 1 кг; цибуля - 500 г; цукор - 4 ст. ложки; масло рослинне - 1/2 ст.; лавровий лист - 1 шт.; майонез - 250 г; паста томатна - 250 г; сіль - 1 ст. ложка; перець чорний мелений - 1/2 ч. ложки. Приготування Чистимо Кабачки, крупно нарізаємо і прокручуємо через м'ясорубку разом м'якоттю гарбуза і цибулею. Змішуємо з майонезом, олією і томатною пастою. Переливаємо в каструльку з товстим дном і варимо, помішуючи, на повільному вогні близько години. Солимо, перчимо. Додаємо цукор. Продовжуючи заважати, варимо ще годину. За 5 хвилин до готовності кладемо лавровий лист. Після виключення його видаляємо.
Ікра з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 1 кг; морква - 500 г; цибуля - 4 шт.; оцет 9% - 1 ст. ложка; олія - для смаження; каррі - 1 ч. ложка; сіль, перець чорний мелений - за смаком. Приготування Гарбуз чистимо, видаляємо насіння, нарізаємо великими кубиками й викладаємо в каструлю з товстим дном. Додаємо трохи води, щоб не чіплялася, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин, до м'якості.
Злегка обсмажуємо дрібно покришену цибулю, додаємо до нього натерту на крупній тертці моркву. Готову зажарку перекладаємо до гарбузі, перемішуємо. Солимо, додаємо спеції. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще півгодини. Знімаємо з вогню і подрібнюємо овочі з допомогою блендера. Отриману масу доводимо до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо. Витримуємо на вогні ще пару хвилин і розкладаємо ікру в сухі стерилізовані баночки. Закатуємо металевими кришками. Банки перевертаємо догори дном і вкриваємо теплою ковдрою. В такому стані ікра буде повільно остигати. В прохолодному темному місці заготовки з гарбуза можуть зберігатися всю зиму.