Солянка з капусти на зиму
Консервація дуже виручає, коли хочеться урізноманітнити зиязикай стіл смачними овочевими стравами. У сезон зробиш заготовки, а потім всю зиму горя не знаєш - відкриєш баночку, ось і готово доповнення до будь-якого гарніру. Зараз ми розповімо, як приготувати солянку з капусти на зиму.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 15 кг;
огірки - 1 кг;
помідори - 1 кг;
цибуля ріпчаста - 1 кг;
солодкий перець - 1 кг;
морква - 1 кг;
рослинне масло - 120 мл;
цукор - 1 склянка;
оцет - 100 мл;
сіль - 4 ч. ложки;
чорний перець горошком, лавровий лист - за смаку.
Приготування
Всі овочі спочатку добре миємо під проточною водою, а потім обсушуємо і очищаємо. Капусту дрібненько шаткуємо, перець нарізаємо півкільцями, цибулю - кубиками, а моркву тремо на крупній тертці. Огірки з помідорами також ріжемо кубиками. Всі підготовлені інгредієнти складаємо у велику каструлю. Зверніть увагу - вона повинна бути емальованому. Додаємо до овочів рослинна олія, цукор, сіль і спеції. Доводимо масу до кипіння і потім зменшуємо вогонь і варимо солянку близько 1 години. При цьому хвилин за 5 до закінчення варіння вливаємо оцет і перемішуємо. Готову солянку розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним банкам і закатуємо. Потім перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігати таку консервацію потрібно у прохолодному місці.
Інгредієнти:
гриби - 300 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
капуста - 1 кг;
часник - 2 зубчики;
томатний соус - 1 склянка;
рослинна олія - 2/3 склянки;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст. ложка;
оцет - 2 ст. ложки;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на тертці. Капусту тонко шаткуємо, трохи солимо і добре мнемо руками. В мультиварці виставляємо режим «Випічка», час приготування - 30 хвилин. У каструлю вливаємо близько 20 мл рослинної олії, викладаємо цибулю, обсмажуємо його близько 10 хвилин, потім додаємо моркву і готуємо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо капусту, додаємо олію і обсмажуємо залишився. Вливаємо в каструлю мультиварки томатний соус, цукор, сіль, лавровий лист і в режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. У готову солянку вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо її по стерильним банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
капуста білоголова 3 кг;
морква - 1 кг;
помідори - 2 кг;
цибуля - 1 кг;
баклажани - 1 кг;
рослинне масло - 300 г;
оцет - 100 мл;
сіль - за смаком.
Приготування
Капусту шаткуємо, помідори пропускаємо через м'ясорубку, цибулю можна нарізати півкільцями, а можна - кубиками. Так само і моркву можна потерти на тертці, а можна порізати півкільцями або соломкою. Баклажани ріжемо котелочками. Тепер всі інгредієнти складаємо у велику каструлю, додаємо сіль і тушкуємо близько 1 години, потім вливаємо оцет, доводимо солянку знову до кипіння. Тепер розкладаємо її по стерилізованим банкам, закочує їх, закутуємо і залишаємо до охолодження.
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 35 кг;
гриби - 5 кг;
цибуля ріпчаста - 2 кг;
помідори - 2 кг;
масло рослинне - 3 склянки;
сіль - 8 ст. ложок;
чорний перець горошком і запашний перець - за смаком.
Приготування
Гриби миємо і чистимо. Потім відварюємо їх в киплячій воді близько 10 хвилин. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі близько 12-15 хвилин. Відварюємо гриби в киплячій воді приблизно 10 хвилин. Якщо немає великої ємності, в яку відразу увійде весь цибулю, то його можна обсмажувати частинами. Тепер нарізаємо капусту. І складаємо її разом з цибулею у велику каструлю, додаємо нарізані кубиками помідори і гриби. Також висипаємо сіль, вливаємо рослинне масло і все добре перемішуємо. Тушкуємо отриману суміш близько 50 хвилин, а потім розливаємо його по стерильним банкам. За бажанням в кожну баночку можна додати кілька горошин запашного і чорного перцю. Тепер банки накриваємо стерильними кришками, але не закочує, а ставимо їх у велику каструлю з водою стерелизоваться. Після закипання води стерилізуємо банки : пів-літрові-25 хвилин, літрові - 40 хвилин. І лише після цього можна закочувати. Перевертаємо банки з грибний солянкою догори дном, закутуємо їх і залишаємо приблизно на 24 години, а потім вже прибираємо на зберігання.
Солянка з капусти на зиму з огірками
Інгредієнти:
Приготування
Всі овочі спочатку добре миємо під проточною водою, а потім обсушуємо і очищаємо. Капусту дрібненько шаткуємо, перець нарізаємо півкільцями, цибулю - кубиками, а моркву тремо на крупній тертці. Огірки з помідорами також ріжемо кубиками. Всі підготовлені інгредієнти складаємо у велику каструлю. Зверніть увагу - вона повинна бути емальованому. Додаємо до овочів рослинна олія, цукор, сіль і спеції. Доводимо масу до кипіння і потім зменшуємо вогонь і варимо солянку близько 1 години. При цьому хвилин за 5 до закінчення варіння вливаємо оцет і перемішуємо. Готову солянку розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним банкам і закатуємо. Потім перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігати таку консервацію потрібно у прохолодному місці.
Солянка з капусти на зиму в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на тертці. Капусту тонко шаткуємо, трохи солимо і добре мнемо руками. В мультиварці виставляємо режим «Випічка», час приготування - 30 хвилин. У каструлю вливаємо близько 20 мл рослинної олії, викладаємо цибулю, обсмажуємо його близько 10 хвилин, потім додаємо моркву і готуємо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо капусту, додаємо олію і обсмажуємо залишився. Вливаємо в каструлю мультиварки томатний соус, цукор, сіль, лавровий лист і в режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. У готову солянку вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо її по стерильним банкам і закатуємо.
Солянка з капусти з баклажанів на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо, помідори пропускаємо через м'ясорубку, цибулю можна нарізати півкільцями, а можна - кубиками. Так само і моркву можна потерти на тертці, а можна порізати півкільцями або соломкою. Баклажани ріжемо котелочками. Тепер всі інгредієнти складаємо у велику каструлю, додаємо сіль і тушкуємо близько 1 години, потім вливаємо оцет, доводимо солянку знову до кипіння. Тепер розкладаємо її по стерилізованим банкам, закочує їх, закутуємо і залишаємо до охолодження.
Солянка з капусти на зиму з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Гриби миємо і чистимо. Потім відварюємо їх в киплячій воді близько 10 хвилин. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі близько 12-15 хвилин. Відварюємо гриби в киплячій воді приблизно 10 хвилин. Якщо немає великої ємності, в яку відразу увійде весь цибулю, то його можна обсмажувати частинами. Тепер нарізаємо капусту. І складаємо її разом з цибулею у велику каструлю, додаємо нарізані кубиками помідори і гриби. Також висипаємо сіль, вливаємо рослинне масло і все добре перемішуємо. Тушкуємо отриману суміш близько 50 хвилин, а потім розливаємо його по стерильним банкам. За бажанням в кожну баночку можна додати кілька горошин запашного і чорного перцю. Тепер банки накриваємо стерильними кришками, але не закочує, а ставимо їх у велику каструлю з водою стерелизоваться. Після закипання води стерилізуємо банки : пів-літрові-25 хвилин, літрові - 40 хвилин. І лише після цього можна закочувати. Перевертаємо банки з грибний солянкою догори дном, закутуємо їх і залишаємо приблизно на 24 години, а потім вже прибираємо на зберігання.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Тушкована капуста на зиму
Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а
Грибна солянка на зиму
Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
Капуста з перцем на зиму
Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Маринована морква
Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і