Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солянка з капусти на зиму

Солянка з капусти на зиму

16-03-2015, 13:40
4 075
Солянка з капусти на зиму
Консервація дуже виручає, коли хочеться урізноманітнити зиязикай стіл смачними овочевими стравами. У сезон зробиш заготовки, а потім всю зиму горя не знаєш - відкриєш баночку, ось і готово доповнення до будь-якого гарніру. Зараз ми розповімо, як приготувати солянку з капусти на зиму.

Солянка з капусти на зиму з огірками


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 15 кг;

  • огірки - 1 кг;

  • помідори - 1 кг;

  • цибуля ріпчаста - 1 кг;

  • солодкий перець - 1 кг;

  • морква - 1 кг;

  • рослинне масло - 120 мл;

  • цукор - 1 склянка;

  • оцет - 100 мл;

  • сіль - 4 ч. ложки;

  • чорний перець горошком, лавровий лист - за смаку.


  • Приготування
    Всі овочі спочатку добре миємо під проточною водою, а потім обсушуємо і очищаємо. Капусту дрібненько шаткуємо, перець нарізаємо півкільцями, цибулю - кубиками, а моркву тремо на крупній тертці. Огірки з помідорами також ріжемо кубиками. Всі підготовлені інгредієнти складаємо у велику каструлю. Зверніть увагу - вона повинна бути емальованому. Додаємо до овочів рослинна олія, цукор, сіль і спеції. Доводимо масу до кипіння і потім зменшуємо вогонь і варимо солянку близько 1 години. При цьому хвилин за 5 до закінчення варіння вливаємо оцет і перемішуємо. Готову солянку розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним банкам і закатуємо. Потім перевертаємо і залишаємо до охолодження. Зберігати таку консервацію потрібно у прохолодному місці.

    Солянка з капусти на зиму в мультиварці


    Інгредієнти:

  • гриби - 300 г;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • капуста - 1 кг;

  • часник - 2 зубчики;

  • томатний соус - 1 склянка;

  • рослинна олія - 2/3 склянки;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на тертці. Капусту тонко шаткуємо, трохи солимо і добре мнемо руками. В мультиварці виставляємо режим «Випічка», час приготування - 30 хвилин. У каструлю вливаємо близько 20 мл рослинної олії, викладаємо цибулю, обсмажуємо його близько 10 хвилин, потім додаємо моркву і готуємо ще 5 хвилин. Тепер викладаємо капусту, додаємо олію і обсмажуємо залишився. Вливаємо в каструлю мультиварки томатний соус, цукор, сіль, лавровий лист і в режимі «Гасіння» готуємо 1 годину. У готову солянку вливаємо оцет, перемішуємо і розкладаємо її по стерильним банкам і закатуємо.

    Солянка з капусти з баклажанів на зиму


    Інгредієнти:

  • капуста білоголова 3 кг;

  • морква - 1 кг;

  • помідори - 2 кг;

  • цибуля - 1 кг;

  • баклажани - 1 кг;

  • рослинне масло - 300 г;

  • оцет - 100 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо, помідори пропускаємо через м'ясорубку, цибулю можна нарізати півкільцями, а можна - кубиками. Так само і моркву можна потерти на тертці, а можна порізати півкільцями або соломкою. Баклажани ріжемо котелочками. Тепер всі інгредієнти складаємо у велику каструлю, додаємо сіль і тушкуємо близько 1 години, потім вливаємо оцет, доводимо солянку знову до кипіння. Тепер розкладаємо її по стерилізованим банкам, закочує їх, закутуємо і залишаємо до охолодження.

    Солянка з капусти на зиму з грибами


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 35 кг;

  • гриби - 5 кг;

  • цибуля ріпчаста - 2 кг;

  • помідори - 2 кг;

  • масло рослинне - 3 склянки;

  • сіль - 8 ст. ложок;

  • чорний перець горошком і запашний перець - за смаком.


  • Приготування
    Гриби миємо і чистимо. Потім відварюємо їх в киплячій воді близько 10 хвилин. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі близько 12-15 хвилин. Відварюємо гриби в киплячій воді приблизно 10 хвилин. Якщо немає великої ємності, в яку відразу увійде весь цибулю, то його можна обсмажувати частинами.
    Солянка з капусти на зиму
    Тепер нарізаємо капусту. І складаємо її разом з цибулею у велику каструлю, додаємо нарізані кубиками помідори і гриби. Також висипаємо сіль, вливаємо рослинне масло і все добре перемішуємо. Тушкуємо отриману суміш близько 50 хвилин, а потім розливаємо його по стерильним банкам. За бажанням в кожну баночку можна додати кілька горошин запашного і чорного перцю. Тепер банки накриваємо стерильними кришками, але не закочує, а ставимо їх у велику каструлю з водою стерелизоваться. Після закипання води стерилізуємо банки : пів-літрові-25 хвилин, літрові - 40 хвилин. І лише після цього можна закочувати. Перевертаємо банки з грибний солянкою догори дном, закутуємо їх і залишаємо приблизно на 24 години, а потім вже прибираємо на зберігання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
    Тушкована капуста на зиму
    Тушкована капуста на зиму
    Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а
    Грибна солянка на зиму
    Грибна солянка на зиму
    Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
    Капуста з перцем на зиму
    Капуста з перцем на зиму
    Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і