Грибна солянка на зиму
Серед всіх заготовок на зиму солянка грибна займає практично лідируючі позиції за кількістю банок в запаси однієї господині. Зручне страва може виступити в якості гарніру на швидку руку, або самостійного страви.
Для приготування грибної солянки можна використовувати практично будь-які гриби, головне щоб вони були безпечні для здоров'я і правильно приготовані, а от з тим, як готувати грибну солянку, ми і розберемося в цій статті.
Це рецепт класичної домашньої грибний солянки з капустою і томатами. Овочевий склад блюда, ви можете варіювати за власним смаком.
Інгредієнти:
томати - 1 кг;
гриби - 500 г;
капуста - 1 качан;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Гриби нарізаємо скибочками і проварюємо, якщо вони були зібрані в лісі, протягом 5-7 хвилин. Капусту шаткуємо й припускаємо з перекрученими в м'ясорубці томатами. На окремій сковороді смажимо цибулю до золотистого кольору, додаємо до нього проварені гриби, і тримаємо на сковороді до повного випаровування рідини.
Змішуємо вміст обох сковород і тушкуємо під кришкою протягом 30-40 хвилин, додавши приправ, якщо потрібно.
Заправити готову солянку можна столовою ложкою оцту і невеликою кількістю червоного гострого перцю. Тепер солянку можна розкладати по простерилизованним банкам і закочувати.
Тим, хто хоче зберегти максимум грибів в солянці, або з якихось причин не любить капусту, радимо спробувати такий рецепт.
Інгредієнти:
гриби - 2 кг;
ріпчаста цибуля - 4 шт.;
томатна паста - 250 г;
рослинна олія;
болгарський перець - 1 кг;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист.
Приготування
Гриби обсмажуємо на сковороді разом з цибулею до м'якості і повного випаровування вологи. На окремій сковороді обсмажуємо нарізану соломкою болгарський перець, додаємо його до цибулі з грибами і заправляємо томатною пастою з половиною склянки води. Тушкуємо суміш 25-30 хвилин, не забувши приправити сіллю, перцем і додавши лавровий лист.
Готову солянку розкладаємо по банках і закатуємо, не забувши залишити пару столових ложок на пробу.
Готувати грибну солянку можна не тільки з одним видом грибів, рецепт можна доповнити цілим грибним міксом, або зупиниться на парі видів. Грибна солянка по цьому рецепту виходить в міру пряної і солонуватою, за рахунок додавання гвоздики і солоного огірка.
Інгредієнти:
опеньки - 500 г;
лисички - 500 г;
цибуля ріпчаста - 3 шт.;
рослинна олія;
солоні огірки - 250 г;
томати - 2 кг;
капуста - 1/2 качана;
гвоздика - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Опеньки й лисички ретельно чистимо від бруду і проварюємо в підсоленій воді 5-7 хвилин, остуджуємо і крупно нарізаємо.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і смажимо на олії разом з грибами, додаємо до суміші подрібнені томати, крупно натертий огірок дрібно нашатковану капусту, залишаємо тушкуватися на 45-50 хвилин, або до тих пір, поки капуста не стане м'якою. Не забудьте також приправити солянку за смаком і додати духмяних прянощів, наприклад, гвоздики.
За цим же рецептом можна приготувати грибну солянку на зиму в мультиварці, для цього всі овочі необхідно спочатку обсмажити на рослинному маслі, використовуючи відповідний режим, а потім перемкнутися на «Випічку» і протушкувати солянку 1 годину, періодично перемішуючи всі інгредієнти.
Готову страву можна вживати відразу ж, або закатати в попередньо простерилізовані банки.
Любителям цієї страви також рекомендуємо спробувати м'ясну або рибну солянку , рецепти приготування яких є на нашому сайті.
Для приготування грибної солянки можна використовувати практично будь-які гриби, головне щоб вони були безпечні для здоров'я і правильно приготовані, а от з тим, як готувати грибну солянку, ми і розберемося в цій статті.
Рецепт грибний солянки на зиму
Це рецепт класичної домашньої грибний солянки з капустою і томатами. Овочевий склад блюда, ви можете варіювати за власним смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби нарізаємо скибочками і проварюємо, якщо вони були зібрані в лісі, протягом 5-7 хвилин. Капусту шаткуємо й припускаємо з перекрученими в м'ясорубці томатами. На окремій сковороді смажимо цибулю до золотистого кольору, додаємо до нього проварені гриби, і тримаємо на сковороді до повного випаровування рідини.
Змішуємо вміст обох сковород і тушкуємо під кришкою протягом 30-40 хвилин, додавши приправ, якщо потрібно.
Заправити готову солянку можна столовою ложкою оцту і невеликою кількістю червоного гострого перцю. Тепер солянку можна розкладати по простерилизованним банкам і закочувати.
Грибна солянка на зиму без капусти
Тим, хто хоче зберегти максимум грибів в солянці, або з якихось причин не любить капусту, радимо спробувати такий рецепт.
Інгредієнти:
Приготування
Гриби обсмажуємо на сковороді разом з цибулею до м'якості і повного випаровування вологи. На окремій сковороді обсмажуємо нарізану соломкою болгарський перець, додаємо його до цибулі з грибами і заправляємо томатною пастою з половиною склянки води. Тушкуємо суміш 25-30 хвилин, не забувши приправити сіллю, перцем і додавши лавровий лист.
Готову солянку розкладаємо по банках і закатуємо, не забувши залишити пару столових ложок на пробу.
Грибна солянка на зиму з опеньків
Готувати грибну солянку можна не тільки з одним видом грибів, рецепт можна доповнити цілим грибним міксом, або зупиниться на парі видів. Грибна солянка по цьому рецепту виходить в міру пряної і солонуватою, за рахунок додавання гвоздики і солоного огірка.
Інгредієнти:
Приготування
Опеньки й лисички ретельно чистимо від бруду і проварюємо в підсоленій воді 5-7 хвилин, остуджуємо і крупно нарізаємо.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо і смажимо на олії разом з грибами, додаємо до суміші подрібнені томати, крупно натертий огірок дрібно нашатковану капусту, залишаємо тушкуватися на 45-50 хвилин, або до тих пір, поки капуста не стане м'якою. Не забудьте також приправити солянку за смаком і додати духмяних прянощів, наприклад, гвоздики.
За цим же рецептом можна приготувати грибну солянку на зиму в мультиварці, для цього всі овочі необхідно спочатку обсмажити на рослинному маслі, використовуючи відповідний режим, а потім перемкнутися на «Випічку» і протушкувати солянку 1 годину, періодично перемішуючи всі інгредієнти.
Готову страву можна вживати відразу ж, або закатати в попередньо простерилізовані банки.
Любителям цієї страви також рекомендуємо спробувати м'ясну або рибну солянку , рецепти приготування яких є на нашому сайті.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Солянка з рисом
Солянка може бути як першим, так і другим блюдом. Способів її створення досить багато. В нашій сьогоднішній статті ми підібрали кілька оригінальних
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам