Рецепт солянки в мультиварці
Солянка буває збірної, м'ясної, рибної і грибний. І немає такого рецепта, який не можна було б відтворити з допомогою мультиварки, не відступаючи від класичного смаку, причому з великою економією сил і часу. Сьогодні ви зможете самі в цьому переконатися!
Інгредієнти:
бульйон м'ясний - 15 л;
ковбаса варена - 150 г;
ковбаса напівкопчена - 150 г;
шинка - 150 г;
огірки солоні - 4 шт.;
цибуля - 2 шт.;
паста томатна - 1 ст. ложка;
оливки чорні (без кісточок) - 100 г;
каперси - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Дрібно нарізаємо цибулю. Ковбасу і шинку кришимо невеликими шматочками. Огірки ріжемо соломкою, маслини - кружечками. Завантажуємо все в чашу мультиварки, додаємо томатну пасту і каперси. Заливаємо бульйоном і вмикаємо на годину режим «Суп». Готову класичну солянку приправляємо сіллю і перцем. Подаємо з скибочками лимона і сметаною.
Інгредієнти:
філе рибне - 500 г;
картопля - 2 шт.;
томати - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
огірки солоні - 3 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
оливки (без кісточок) - 10 шт.;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Рибу нарізаємо великими шматочками, картопля - кубиками. Закладаємо їх у каструлю, заливаємо водою до верхньої позначки і включаємо режим «Варка на пару» на 10 хвилин. Після рибу і картоплю виймаємо шуязикай, а зливаємо бульйон і проціджуємо. У чашу мультиварки наливаємо масло і на режимі «Випічка» обсмажуємо розкришений невеликими кубиками цибулю, натерту моркву. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо шматочками і відправляємо в зажарку, яка до того часу вже встигла зазолотиться. Додаємо накрошенние соломкою огірки і тушкуємо ще 5 хвилин.
Повертаємо в каструлю картоплю з рибою, заливаємо бульйоном. Перчимо і солимо за смаком. Включаємо режим «Суп» на 50 хвилин. Після додаємо нарізані кружечками оливки і запускаємо «Підігрів» ще на 10 хвилин. Готову рибну солянку посипаємо рубаною зеленню.
Інгредієнти:
гриби (свіжі) - 300 г;
овочевий бульйон - 15 л;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
огірки (мариновані) - 4 шт.;
паста томатна - 2 ст. ложки;
маслини - 3 ст. ложки;
лимон - 1/4 шт.;
масло рослинне - 2 ст. ложки;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
В мультиварці на режимі «Смаження» прогріваємо масло й обсмажуємо спочатку дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву. Коли вона підрум'янитися, закладаємо в каструлю нарізані пластинками гриби і огірки соломкою, які за бажанням можна замінити квашеною капустою. Додаємо томатну пасту і пів склянки овочевого бульйону. Тушкуємо, помішуючи, близько 10 хвилин.
Доливаємо бульйон, що залишився, солимо і переходимо на режим «Суп». За 5 хвилин до готовності додаємо маслини, лавровий лист і нарізаний часточками лимон, перчимо.
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
свинина - 400 г;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
паста томатна - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубки;
олія соняшникова - 1 ст. ложка;
сіль, перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» під закритою кришкою близько 10 хвилин. Потім додаємо дрібно покришену цибулю, крупно натерту моркву і подрібнений часник. Солимо, перчимо, перемішуємо. Закриваємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Додаємо в каструлю нашатковану капусту і заливаємо томатною пастою, розведеної в половині мультистакана води. Переходимо на режим «Гасіння», і через півгодини солянка готова.
Рецепт класичної збірної солянки в мультиварці «Поларіс»
Інгредієнти:
Приготування
Дрібно нарізаємо цибулю. Ковбасу і шинку кришимо невеликими шматочками. Огірки ріжемо соломкою, маслини - кружечками. Завантажуємо все в чашу мультиварки, додаємо томатну пасту і каперси. Заливаємо бульйоном і вмикаємо на годину режим «Суп». Готову класичну солянку приправляємо сіллю і перцем. Подаємо з скибочками лимона і сметаною.
Рецепт приготування рибної солянки в мультиварці «Редмонд»
Інгредієнти:
Приготування
Рибу нарізаємо великими шматочками, картопля - кубиками. Закладаємо їх у каструлю, заливаємо водою до верхньої позначки і включаємо режим «Варка на пару» на 10 хвилин. Після рибу і картоплю виймаємо шуязикай, а зливаємо бульйон і проціджуємо. У чашу мультиварки наливаємо масло і на режимі «Випічка» обсмажуємо розкришений невеликими кубиками цибулю, натерту моркву. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо з них шкірку. Нарізаємо шматочками і відправляємо в зажарку, яка до того часу вже встигла зазолотиться. Додаємо накрошенние соломкою огірки і тушкуємо ще 5 хвилин.
Повертаємо в каструлю картоплю з рибою, заливаємо бульйоном. Перчимо і солимо за смаком. Включаємо режим «Суп» на 50 хвилин. Після додаємо нарізані кружечками оливки і запускаємо «Підігрів» ще на 10 хвилин. Готову рибну солянку посипаємо рубаною зеленню.
Рецепт грибного супу-солянки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
В мультиварці на режимі «Смаження» прогріваємо масло й обсмажуємо спочатку дрібно покришену цибулю до рум'яного кольору, потім додаємо натерту на крупній тертці моркву. Коли вона підрум'янитися, закладаємо в каструлю нарізані пластинками гриби і огірки соломкою, які за бажанням можна замінити квашеною капустою. Додаємо томатну пасту і пів склянки овочевого бульйону. Тушкуємо, помішуючи, близько 10 хвилин.
Доливаємо бульйон, що залишився, солимо і переходимо на режим «Суп». За 5 хвилин до готовності додаємо маслини, лавровий лист і нарізаний часточками лимон, перчимо.
Рецепт м'ясної солянки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками і обсмажуємо в мультиварці на режимі «Смаження» під закритою кришкою близько 10 хвилин. Потім додаємо дрібно покришену цибулю, крупно натерту моркву і подрібнений часник. Солимо, перчимо, перемішуємо. Закриваємо і смажимо ще близько 10 хвилин. Додаємо в каструлю нашатковану капусту і заливаємо томатною пастою, розведеної в половині мультистакана води. Переходимо на режим «Гасіння», і через півгодини солянка готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Азу в мультиварці
Вам подобається татарська кухня? Хочете навчитися готувати одну з національних страв цього народу? Мова йде про азу - страву з м'яса з овочами. У
Квасоля в мультиварці - рецепти
Не любите возитися з приготуванням квасолі? У нас є для вас є відмінне рішення - варити страви з квасолі в мультиварці. Виходить швидко, смачно і
Сосиски в мультиварці
На основі сосисок можна приготувати багато смачних і різноманітних страв, а істотно спростити процес готування нам допоможе мультиварка. Давайте
Солянка по-грузинськи
Як такої солянки в грузинській кухні, звичайно ж, немає. З класичним варіантом ця страва має мало спільного, хіба що гостроту, і тому супчик