Азу в мультиварці
У нашій статті піде мова про татарської кухні. Ми розповімо, як приготувати азу в мультиварці. Азу - це попередньо обсмажені шматочки м'яса, які потім протушиваютя з помідорами, картоплею, цибулею і солоними огірками. Азу по-татарськи в мультиварці готується просто і досить швидко, а виходить дуже смачним. Перевага приготування азу саме в мультиварці полягає в тому, що в цій кухонних помічниці блюдо протушивается рівномірно, і не потрібно переживати, що воно може підгоріти.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть) - 05 кг;
картопля - 600 г;
цибуля - 2 шт.;
мариновані огірки - 3 шт.;
томатна паста - 40 г;
перець солодкий - 2 шт.;
лавровий лист - 3 шт.;
вода - 100 мл;
огірковий розсіл - 100 мл;
сіль і чорний мелений перець - за смаком;
рослинне масло - 30 р.
Приготування
М'ясо нарізаємо довгастими шматочками, в каструлю мультиварки наливаємо рослинне масло, складаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо в режимі «Випічка» 10 хвилин, потім туди ж викладаємо цибулю, нарізану півкільцями, огірки і перець, нарізані соломкою. Тепер, томатну пасту розвести в 100 г води, виливаємо в чашу мультиварки, добре все перемішуємо, додаємо огірковий розсіл, лавровий лист, сіль і перець. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 25 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю і готуємо в тому ж режимі ще 30 хвилин.
За таким же рецептом азу в мультиварці можна приготувати і з яловичиною, але час приготування трохи збільшиться.
Інгредієнти:
куряче філе - 1 кг;
цибуля - 1 шт.;
огірки солоні - 4 шт.;
морква - 2 шт.;
помідори - 3 шт.;
картопля - 7 шт.;
масло рослинне - 40 г;
сіль і перець - за смаком.
Приготування
Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву - соломкою. В мультиварці включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до овочів, перемішуємо і обсмажуємо. Якщо огірки великі, то ріжемо їх напівкружечками, а якщо дрібні, то кружечками. З помідорів знімаємо шкірку, попередньо обдавши їх окропом, нарізаємо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Потім нарізаємо картоплю довільними шматочками, також додаємо його в мультиварку, все добре перемішуємо, солимо і перчимо за смаком і готуємо в режимі «Суп» 40 хвилин. По закінченню цього часу азу з картоплею в мультиварці готове, за бажанням перед подачею на стіл можете притрусити зеленню. Якщо помідори дали мало рідини, то можете додати трохи води. Також замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту, розведену невеликою кількістю води.
Інгредієнти:
індичатина - 800 г;
помідори - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
цибуля - 1 шт.;
огірки солоні - 2 шт.;
біле сухе вино - 100 мл;
сіль, перець, хмелі-сунелі - за смаком;
рослинна олія для обсмажування.
Приготування
Для приготування азу з індички ви можете взяти як готове філе, так і стегно, просто зріжте м'ясо з кістки, видаліть шкірку, і далі готуйте за рецептом. Отже, м'ясо нарізаємо шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо в режимі «Випічка» 20 хвилин. Поки м'ясо смажиться, готуємо овочі: цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву тремо на крупній тертці, помідори очищаємо від шкірки і теж нарізаємо кубиками, огірки ріжемо соломкою, або як вам більше подобається. Тепер, м'ясо в мультиварці перемішуємо, додаємо за смаком сіль і спеції, ще раз перемішуємо, додаємо підготовлені овочі, біле сухе вино і в режимі «Гасіння» готуємо 25 хвилин.
Азу з свинини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо нарізаємо довгастими шматочками, в каструлю мультиварки наливаємо рослинне масло, складаємо нарізане м'ясо і обсмажуємо в режимі «Випічка» 10 хвилин, потім туди ж викладаємо цибулю, нарізану півкільцями, огірки і перець, нарізані соломкою. Тепер, томатну пасту розвести в 100 г води, виливаємо в чашу мультиварки, добре все перемішуємо, додаємо огірковий розсіл, лавровий лист, сіль і перець. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо 25 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю і готуємо в тому ж режимі ще 30 хвилин.
За таким же рецептом азу в мультиварці можна приготувати і з яловичиною, але час приготування трохи збільшиться.
Азу з курки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю нарізаємо півкільцями, а моркву - соломкою. В мультиварці включаємо режим «Випічка» і обсмажуємо овочі на рослинному маслі. Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до овочів, перемішуємо і обсмажуємо. Якщо огірки великі, то ріжемо їх напівкружечками, а якщо дрібні, то кружечками. З помідорів знімаємо шкірку, попередньо обдавши їх окропом, нарізаємо кубиками і відправляємо до решти інгредієнтів. Потім нарізаємо картоплю довільними шматочками, також додаємо його в мультиварку, все добре перемішуємо, солимо і перчимо за смаком і готуємо в режимі «Суп» 40 хвилин. По закінченню цього часу азу з картоплею в мультиварці готове, за бажанням перед подачею на стіл можете притрусити зеленню. Якщо помідори дали мало рідини, то можете додати трохи води. Також замість свіжих помідорів можна використовувати томатну пасту, розведену невеликою кількістю води.
Азу з індички в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування азу з індички ви можете взяти як готове філе, так і стегно, просто зріжте м'ясо з кістки, видаліть шкірку, і далі готуйте за рецептом. Отже, м'ясо нарізаємо шматочками. У чашу мультиварки наливаємо олію, викладаємо м'ясо і обсмажуємо в режимі «Випічка» 20 хвилин. Поки м'ясо смажиться, готуємо овочі: цибулю ріжемо невеликими кубиками, моркву тремо на крупній тертці, помідори очищаємо від шкірки і теж нарізаємо кубиками, огірки ріжемо соломкою, або як вам більше подобається. Тепер, м'ясо в мультиварці перемішуємо, додаємо за смаком сіль і спеції, ще раз перемішуємо, додаємо підготовлені овочі, біле сухе вино і в режимі «Гасіння» готуємо 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рагу в мультиварці
Рагу можна приготувати з абсолютно різних інгредієнтів, ми доведемо це на прикладі сьогоднішньої статті. У ній ми опишемо і рагу з куркою, і з
Курячий суп в мультиварці
Курячий суп - улюблене багатьма з нас блюдо, яке до того ж є дієтичним. Варіантів його приготування з різними інгредієнтами існує безліч. Давайте
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам
Гуляш зі свинини в мультиварці
Гуляш - це традиційне угорське блюдо, так званий густий суп з м'ясом яловичини або свинини, з додаванням картоплі і молодий паприки. І сьогодні ми
Гливи в мультиварці
Гливи - смачні і досить доступні гриби. Їх можна приготувати різними способами: варити, смажити, тушкувати або додавати в салати. І сьогодні ми
Розсольник в мультиварці
Розсольник - популярне блюдо староруської кухні, який готується з перловкою з додаванням розсолу і солоних огірків. І сьогодні ми розглянемо кілька