Розсольник в мультиварці
Розсольник - побратим багатьох "розсільний" страв, якими славилася староруське кухня. В такі страви зазвичай додавали огірковий або інший розсіл, щоб додати, відповідно, солоності страв. Зазвичай розсіл заливався в пироги та основні страви, але пізніше з'явилися і ропні юшки. Зараз же в розсольники заливається не тільки розсіл, але і кладуть огірки. Про те, як приготувати розсольник в мультиварці, ми розповімо далі.
Інгредієнти:
яловичина - 350 г;
перлова крупа - 1/2 ст.;
картопля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
рослинне масло - для смаження;
томатна паста - 1 ст. ложка;
солоний огірок - 1 шт.;
вода - 175 л;
огірковий розсіл - 1 склянка;
лавровий лист - 1-2 шт.
Приготування
Пристрій включаємо в режим "Випічка" і підігріваємо в чаші рослинне масло. Яловичину ріжемо кубиками і підрум'янюємо на маслі, після чого додаємо до м'яса нарізану цибулю і моркву, і чекаємо, поки овочі стануть м'якими. Після, закладаємо нарізану кубиками картоплю, промиту перлову крупу і столову ложку томатної пасти. Вливаємо в каструлю суміш води (або яловичого бульйону) і огіркового розсолу, кладемо солоні огірки , лавровий лист і переводимо пристрій в режим "Гасіння" або "Суп". Через 15 години блюдо буде готово. Подавати суп можна з розтертої з жовтками сметаною, або просто посипавши свіжою зеленню.
Інгредієнти:
яловичина або баранина - 500 г;
рослинна олія;
яловичий бульйон - 2 л;
рис - 1/2 ст.;
помідори - 2 шт.;
картопля - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
солоні огірки - 1-2 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії, використовуючи режим "Смаження" або "Випічка". До смаженій м'ясу додаємо нарізану цибулю і моркву. Чекаємо, поки овочі також придбають золотистий колір і закладаємо шматочки картоплі, рис і нарізану солоної огірок.
Помідори очищаємо від шкірки і натираємо на тертці, отримане пюре додаємо до овочів, все перемішуємо, кладемо лавровий лист, спеції і заливаємо суп бульйоном. Накриваємо пристрій кришкою і включаємо режим "Суп" або "Тушкування" на 2 години.
Інгредієнти:
курятина - 800 г;
рослинна олія;
гриби - 200 г;
перловка - 1 жменя;
картопля - 2-3 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
огірковий розсіл - 1 склянка;
бульйон курячий - 15 л;
лимонний сік - за смаком;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
В мультиварці розігріваємо масло й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з морквою до прозорості. Додаємо в чашу пристрою подрібнені гриби і чекаємо, поки підуть надлишки вологи. Тепер разом з цибулею і морквою можна обсмажити і нарізану курятину (біле або червоне м'ясо).
Додаємо до підготовленим інгредієнтів картопля, перловку і приправляємо все за смаком сіллю, перцем і лимонним соком. Заливаємо основу нашого супу сумішшю бульйону і огіркового розсолу і готуємо в режимі "Суп" 1 год. Розсольник з куркою в мультиварці подаємо, посипавши зеленню.
Інгредієнти:
картопля - 3 шт.;
рис - 1/2 ст;
цибуля - 2 шт.;
морква - 1 шт.;
печериці - 200 г;
овочевий бульйон - 1 л;
огірковий розсіл - 1 склянка;
солоні огірки - 2 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
лавровий лист - 1 шт.
Приготування
Ріпчасту цибулю, моркву і гриби обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізані солоні огірки, картопля, рис, лавровий лист і сіль з перцем. Заливаємо блюдо овочевим бульйоном, розсолом і варимо в режимі "Суп" або "Гасіння" 15 години.
Класичний рецепт розсольнику в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Пристрій включаємо в режим "Випічка" і підігріваємо в чаші рослинне масло. Яловичину ріжемо кубиками і підрум'янюємо на маслі, після чого додаємо до м'яса нарізану цибулю і моркву, і чекаємо, поки овочі стануть м'якими. Після, закладаємо нарізану кубиками картоплю, промиту перлову крупу і столову ложку томатної пасти. Вливаємо в каструлю суміш води (або яловичого бульйону) і огіркового розсолу, кладемо солоні огірки , лавровий лист і переводимо пристрій в режим "Гасіння" або "Суп". Через 15 години блюдо буде готово. Подавати суп можна з розтертої з жовтками сметаною, або просто посипавши свіжою зеленню.
Рецепт розсольнику з рисом в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії, використовуючи режим "Смаження" або "Випічка". До смаженій м'ясу додаємо нарізану цибулю і моркву. Чекаємо, поки овочі також придбають золотистий колір і закладаємо шматочки картоплі, рис і нарізану солоної огірок.
Помідори очищаємо від шкірки і натираємо на тертці, отримане пюре додаємо до овочів, все перемішуємо, кладемо лавровий лист, спеції і заливаємо суп бульйоном. Накриваємо пристрій кришкою і включаємо режим "Суп" або "Тушкування" на 2 години.
Рецепт розсольнику з куркою для мультиварки
Інгредієнти:
Приготування
В мультиварці розігріваємо масло й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з морквою до прозорості. Додаємо в чашу пристрою подрібнені гриби і чекаємо, поки підуть надлишки вологи. Тепер разом з цибулею і морквою можна обсмажити і нарізану курятину (біле або червоне м'ясо).
Додаємо до підготовленим інгредієнтів картопля, перловку і приправляємо все за смаком сіллю, перцем і лимонним соком. Заливаємо основу нашого супу сумішшю бульйону і огіркового розсолу і готуємо в режимі "Суп" 1 год. Розсольник з куркою в мультиварці подаємо, посипавши зеленню.
Як зварити пісний суп в мультиварці?
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю, моркву і гриби обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізані солоні огірки, картопля, рис, лавровий лист і сіль з перцем. Заливаємо блюдо овочевим бульйоном, розсолом і варимо в режимі "Суп" або "Гасіння" 15 години.
Рекомендуємо добрі рецепти
Азу в мультиварці
Вам подобається татарська кухня? Хочете навчитися готувати одну з національних страв цього народу? Мова йде про азу - страву з м'яса з овочами. У
Бульйон в мультиварці
Тепер, для варіння курячого бульйону не потрібно годинами стояти і знімати з нього пінку і намагатися зробити його більш прозорим, адже бульйон в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам
Яловичина з картоплею в мультиварці
Поєднання картоплі і м'яса ідеально підходить для будь-якої трапези, так що якщо часу на приготування вечері або обіду не залишилося, візьміть на
Капуста з грибами в мультиварці
Капуста чудово поєднується з грибами. А якщо у вас є під рукою чудова кухонні помічниця - мультиварка, то процес приготування стане в рази простіше.
М'ясо з грибами в мультиварці
В мультиварці можна готувати безліч самих різних страв: від простих супів до святкової випічки. І сьогодні мова піде про те, як тушкувати м'ясо з