Розсольник - побратим багатьох "розсільний" страв, якими славилася староруське кухня. В такі страви зазвичай додавали огірковий або інший розсіл, щоб додати, відповідно, солоності страв. Зазвичай розсіл заливався в пироги та основні страви, але пізніше з'явилися і ропні юшки. Зараз же в розсольники заливається не тільки розсіл, але і кладуть огірки. Про те, як приготувати розсольник в мультиварці, ми розповімо далі.
Класичний рецепт розсольнику в мультиварці
Інгредієнти: яловичина - 350 г; перлова крупа - 1/2 ст.; картопля - 2 шт.; морква - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; рослинне масло - для смаження; томатна паста - 1 ст. ложка; солоний огірок - 1 шт.; вода - 175 л; огірковий розсіл - 1 склянка; лавровий лист - 1-2 шт. Приготування Пристрій включаємо в режим "Випічка" і підігріваємо в чаші рослинне масло. Яловичину ріжемо кубиками і підрум'янюємо на маслі, після чого додаємо до м'яса нарізану цибулю і моркву, і чекаємо, поки овочі стануть м'якими. Після, закладаємо нарізану кубиками картоплю, промиту перлову крупу і столову ложку томатної пасти. Вливаємо в каструлю суміш води (або яловичого бульйону) і огіркового розсолу, кладемо солоні огірки , лавровий лист і переводимо пристрій в режим "Гасіння" або "Суп". Через 15 години блюдо буде готово. Подавати суп можна з розтертої з жовтками сметаною, або просто посипавши свіжою зеленню.
Рецепт розсольнику з рисом в мультиварці
Інгредієнти: яловичина або баранина - 500 г; рослинна олія; яловичий бульйон - 2 л; рис - 1/2 ст.; помідори - 2 шт.; картопля - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; солоні огірки - 1-2 шт.; лавровий лист - 2 шт.; сіль, перець - за смаком. Приготування Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії, використовуючи режим "Смаження" або "Випічка". До смаженій м'ясу додаємо нарізану цибулю і моркву. Чекаємо, поки овочі також придбають золотистий колір і закладаємо шматочки картоплі, рис і нарізану солоної огірок.
Помідори очищаємо від шкірки і натираємо на тертці, отримане пюре додаємо до овочів, все перемішуємо, кладемо лавровий лист, спеції і заливаємо суп бульйоном. Накриваємо пристрій кришкою і включаємо режим "Суп" або "Тушкування" на 2 години.
Рецепт розсольнику з куркою для мультиварки
Інгредієнти: курятина - 800 г; рослинна олія; гриби - 200 г; перловка - 1 жменя; картопля - 2-3 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; огірковий розсіл - 1 склянка; бульйон курячий - 15 л; лимонний сік - за смаком; сіль, перець - за смаком. Приготування В мультиварці розігріваємо масло й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з морквою до прозорості. Додаємо в чашу пристрою подрібнені гриби і чекаємо, поки підуть надлишки вологи. Тепер разом з цибулею і морквою можна обсмажити і нарізану курятину (біле або червоне м'ясо).
Додаємо до підготовленим інгредієнтів картопля, перловку і приправляємо все за смаком сіллю, перцем і лимонним соком. Заливаємо основу нашого супу сумішшю бульйону і огіркового розсолу і готуємо в режимі "Суп" 1 год. Розсольник з куркою в мультиварці подаємо, посипавши зеленню.
Як зварити пісний суп в мультиварці?
Інгредієнти: картопля - 3 шт.; рис - 1/2 ст; цибуля - 2 шт.; морква - 1 шт.; печериці - 200 г; овочевий бульйон - 1 л; огірковий розсіл - 1 склянка; солоні огірки - 2 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; лавровий лист - 1 шт. Приготування Ріпчасту цибулю, моркву і гриби обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізані солоні огірки, картопля, рис, лавровий лист і сіль з перцем. Заливаємо блюдо овочевим бульйоном, розсолом і варимо в режимі "Суп" або "Гасіння" 15 години.