Вернуться назад Распечатать

Розсольник в мультиварці

Розсольник в мультиварці
Розсольник - побратим багатьох "розсільний" страв, якими славилася староруське кухня. В такі страви зазвичай додавали огірковий або інший розсіл, щоб додати, відповідно, солоності страв. Зазвичай розсіл заливався в пироги та основні страви, але пізніше з'явилися і ропні юшки. Зараз же в розсольники заливається не тільки розсіл, але і кладуть огірки. Про те, як приготувати розсольник в мультиварці, ми розповімо далі.

Класичний рецепт розсольнику в мультиварці


Інгредієнти:

  • яловичина - 350 г;

  • перлова крупа - 1/2 ст.;

  • картопля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - для смаження;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • солоний огірок - 1 шт.;

  • вода - 175 л;

  • огірковий розсіл - 1 склянка;

  • лавровий лист - 1-2 шт.


  • Приготування
    Пристрій включаємо в режим "Випічка" і підігріваємо в чаші рослинне масло. Яловичину ріжемо кубиками і підрум'янюємо на маслі, після чого додаємо до м'яса нарізану цибулю і моркву, і чекаємо, поки овочі стануть м'якими. Після, закладаємо нарізану кубиками картоплю, промиту перлову крупу і столову ложку томатної пасти. Вливаємо в каструлю суміш води (або яловичого бульйону) і огіркового розсолу, кладемо солоні огірки , лавровий лист і переводимо пристрій в режим "Гасіння" або "Суп". Через 15 години блюдо буде готово. Подавати суп можна з розтертої з жовтками сметаною, або просто посипавши свіжою зеленню.

    Рецепт розсольнику з рисом в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яловичина або баранина - 500 г;

  • рослинна олія;

  • яловичий бульйон - 2 л;

  • рис - 1/2 ст.;

  • помідори - 2 шт.;

  • картопля - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • солоні огірки - 1-2 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину нарізаємо кубиками і обсмажуємо до рум'яного кольору на рослинній олії, використовуючи режим "Смаження" або "Випічка". До смаженій м'ясу додаємо нарізану цибулю і моркву. Чекаємо, поки овочі також придбають золотистий колір і закладаємо шматочки картоплі, рис і нарізану солоної огірок.
    Помідори очищаємо від шкірки і натираємо на тертці, отримане пюре додаємо до овочів, все перемішуємо, кладемо лавровий лист, спеції і заливаємо суп бульйоном. Накриваємо пристрій кришкою і включаємо режим "Суп" або "Тушкування" на 2 години.

    Рецепт розсольнику з куркою для мультиварки


    Інгредієнти:

  • курятина - 800 г;

  • рослинна олія;

  • гриби - 200 г;

  • перловка - 1 жменя;

  • картопля - 2-3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • огірковий розсіл - 1 склянка;

  • бульйон курячий - 15 л;

  • лимонний сік - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    В мультиварці розігріваємо масло й обсмажуємо дрібно нарізану цибулю з морквою до прозорості. Додаємо в чашу пристрою подрібнені гриби і чекаємо, поки підуть надлишки вологи. Тепер разом з цибулею і морквою можна обсмажити і нарізану курятину (біле або червоне м'ясо).
    Додаємо до підготовленим інгредієнтів картопля, перловку і приправляємо все за смаком сіллю, перцем і лимонним соком. Заливаємо основу нашого супу сумішшю бульйону і огіркового розсолу і готуємо в режимі "Суп" 1 год. Розсольник з куркою в мультиварці подаємо, посипавши зеленню.

    Як зварити пісний суп в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • картопля - 3 шт.;

  • рис - 1/2 ст;

  • цибуля - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • Розсольник в мультиварці

  • овочевий бульйон - 1 л;

  • огірковий розсіл - 1 склянка;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • лавровий лист - 1 шт.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю, моркву і гриби обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо нарізані солоні огірки, картопля, рис, лавровий лист і сіль з перцем. Заливаємо блюдо овочевим бульйоном, розсолом і варимо в режимі "Суп" або "Гасіння" 15 години.