Солянка по-грузинськи
Як такої солянки в грузинській кухні, звичайно ж, немає, швидше, солянка по-грузинськи це сліди радянської кухні, чільною на місцевих тур базах в кінці XX століття. З класичної солянкою грузинська інтерпретація має мало чого спільного, хіба що характерну гостроту, від того блюдо отримало назву «остри» в деяких грузинських містах, наприклад, Тбілісі.
Як приготувати солянку по-грузинськи, ми розберемося в цій статті.
Грузинська кухня славиться ароматними стравами, не винятком стала і солянка, поспішаємо поділитися класичним рецептом.
Інгредієнти:
яловичина - 500 г;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
солоні огірки - 1-2 шт.;
томатна паста - 4 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
коріандр (мелений) - 1 ст. ложка;
кінза, петрушка - 1 пучок;
хмелі-сунелі - 1 ч. ложка;
рослинне масло - для смаження;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Беремо шматок яловичини, бажано на кістки, і поміщаємо його в холодну воду, варимо на сильному вогні до закипання, потім зменшуємо жар і знімаємо періодично утворюються пінки. Бульйон і м'ясо будуть варитися близько 15-2 годин.
Поки бульйон готується, займемося овочами: цибулю нарізаємо півкільцями і припускаємо до м'якості на рослинному маслі. Додаємо томатну пасту, варіюючи її кількість в залежності від насиченості. Відправляємо до цибулі нарізані огірки і м'ясо, заливаємо все бульйоном так, щоб покрити вміст каструлі. Тушкуємо м'ясо 30 хвилин, за 5 хвилин до готовності додаємо спеції, нарізану зелень і часник.
Для густоти в м'ясну солянку по-грузинськи часто кладуть кукурудзяну крупу. Її необхідно відварити до готовності і додати в блюдо за 15 хвилин до готовності.
Робити солянку можна більш рідкою, і є з допомогою хліба, або доливати бульйон так, щоб злегка покрити м'ясо, в такому випадку страва буде більше схоже на рагу.
Інгредієнти:
баранина - 400 г;
яловичина - 400 г;
ріпчаста цибуля - 3 шт.;
томатна паста - 4 ст. ложки;
гранатовий сік - 2 ст. ложки;
біле вино (сухе) - 1/2 ст.;
солоні огірки - 3-4 шт.;
часник - 3 зубчики;
кінза - 1 пучок;
хмелі-сунелі - 1 ст. ложка;
червоний перець (мелений), сіль - за смаком;
рослинне масло - для смаження;
маслини для прикраси.
Приготування
Починаємо приготування збірної солянки по-грузинськи з бульйону: баранину і яловичину миємо і ставимо варитися, не забуваючи знімати утворюються пінки з поверхні м'ясного бульйону.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо томатну пасту (або томати у власному соку), нарізані солоні огірочки, можна кинути столову ложку каперсів. В останню чергу на сковороду відправляються колечка маслин і подрібнені часник. Заливаємо овочі гранатовим соком і сухим вином, тушкуємо під кришкою 15 хвилин, не забувши додати всі спеції.
Відварне м'ясо нарізаємо довільно і повертаємо в бульйон, туди ж закладаємо і овочі в томатній пасті, досолює блюдо, якщо необхідно, прикрашаємо сумішшю рубаною зеленню і подаємо до столу.
Солянку по-грузинськи можна приготувати і в мультиварці, для цього спочатку нарізаємо м'ясо, після закладаємо в каструлю і заливаємо водою, виставляємо режим «Гасіння» і чекаємо звукового сигналу. Готовий бульйон перелити в окремий посуд, м'ясо залишаємо остигати.
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі в режимі «Смаження», або «Випічка», додаємо інші інгредієнти в тому ж порядку, який описаний у попередньому рецепті. Доливаємо вино, сік і пару ополоників бульйону, ставимо режим «Гасіння» на автоматичне час. За 10 хвилин до кінця готування, кладемо в чашу мультиварки м'ясо і зелень, приправляємо за смаком.
Як приготувати солянку по-грузинськи, ми розберемося в цій статті.
Рецепт цієї грузинської солянки
Грузинська кухня славиться ароматними стравами, не винятком стала і солянка, поспішаємо поділитися класичним рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Беремо шматок яловичини, бажано на кістки, і поміщаємо його в холодну воду, варимо на сильному вогні до закипання, потім зменшуємо жар і знімаємо періодично утворюються пінки. Бульйон і м'ясо будуть варитися близько 15-2 годин.
Поки бульйон готується, займемося овочами: цибулю нарізаємо півкільцями і припускаємо до м'якості на рослинному маслі. Додаємо томатну пасту, варіюючи її кількість в залежності від насиченості. Відправляємо до цибулі нарізані огірки і м'ясо, заливаємо все бульйоном так, щоб покрити вміст каструлі. Тушкуємо м'ясо 30 хвилин, за 5 хвилин до готовності додаємо спеції, нарізану зелень і часник.
Для густоти в м'ясну солянку по-грузинськи часто кладуть кукурудзяну крупу. Її необхідно відварити до готовності і додати в блюдо за 15 хвилин до готовності.
Робити солянку можна більш рідкою, і є з допомогою хліба, або доливати бульйон так, щоб злегка покрити м'ясо, в такому випадку страва буде більше схоже на рагу.
Рецепт приготування збірної м'ясної солянки по-грузинськи
Інгредієнти:
Приготування
Починаємо приготування збірної солянки по-грузинськи з бульйону: баранину і яловичину миємо і ставимо варитися, не забуваючи знімати утворюються пінки з поверхні м'ясного бульйону.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору, додаємо томатну пасту (або томати у власному соку), нарізані солоні огірочки, можна кинути столову ложку каперсів. В останню чергу на сковороду відправляються колечка маслин і подрібнені часник. Заливаємо овочі гранатовим соком і сухим вином, тушкуємо під кришкою 15 хвилин, не забувши додати всі спеції.
Відварне м'ясо нарізаємо довільно і повертаємо в бульйон, туди ж закладаємо і овочі в томатній пасті, досолює блюдо, якщо необхідно, прикрашаємо сумішшю рубаною зеленню і подаємо до столу.
Солянку по-грузинськи можна приготувати і в мультиварці, для цього спочатку нарізаємо м'ясо, після закладаємо в каструлю і заливаємо водою, виставляємо режим «Гасіння» і чекаємо звукового сигналу. Готовий бульйон перелити в окремий посуд, м'ясо залишаємо остигати.
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі в режимі «Смаження», або «Випічка», додаємо інші інгредієнти в тому ж порядку, який описаний у попередньому рецепті. Доливаємо вино, сік і пару ополоників бульйону, ставимо режим «Гасіння» на автоматичне час. За 10 хвилин до кінця готування, кладемо в чашу мультиварки м'ясо і зелень, приправляємо за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт солянки з копченостями
Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Як приготувати збірну солянку?
Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам