» » Рецепт солянки з копченостями

Рецепт солянки з копченостями

Рецепт солянки з копченостями
Солянка - це не те блюдо, в якому слід шукати ніжного поєднання смаків. Цей ситний наваристий, гострий і трохи кислуватий суп - ідеальне блюдо для живильного меню в холодну пору року.
Класичною основою для солянки є копченості, тому ми зупинимося на рецептах страви з їх використанням.

Як приготувати солянку з копченостями?


Базовий рецепт приготування солянки з копченостями повинен бути у кожної господині, від того записуємо
Інгредієнти:

  • яловичі кістки - 1 кг;

  • копчена грудинка - 300 г;

  • копчена ковбаса - 200 г;

  • молочні сосиски - 200 г;

  • солоні огірки - 150 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичі кістки викладаємо на деко і запікаємо при 180 градусах 1 годину. Подібний прийом зробить бульйон більш ароматним і відтінятиме копченость інших інгредієнтів. Запечені кістки викладаємо в глибоку каструлю і заливаємо водою. Туди ж цілком відправляємо очищену цибулину і моркву. Варимо бульйон 15-2 години, періодично знімаючи піну.
    Копчену грудинку , ковбасу та сосиски нарізаємо соломкою і обсмажуємо на сковороді, щоб розкрити їх копчений смак. Додаємо до обсмаженою інгредієнтів нарізані солоні огірки і томатну пасту, тримаємо на вогні ще 3-5 хвилин.
    Готовий бульйон проціджуємо через марлю і додаємо в нього м'ясну засмажку з огірками. Приправляємо солянку сіллю, перцем і лимонним соком, якщо потрібно. Даємо супу проваритися на невеликому вогні 30 хвилин, після чого залишаємо настоятися на таку ж кількість часу.
    Солянка з копченостями готова, подаємо страву зі сметаною і скибочкою лимона.

    Збірна солянка з копченостями


    Збірна солянка може включати в себе абсолютно будь-які м'ясні складові (на те вона, власне, і збірна). У нашому рецепті основою для солянки служить яловичина, карбонат, буженина і мисливські ковбаски.
    Інгредієнти:

  • яловича грудинка на кістки - 500 г;

  • карбонат - 150 г;

  • шинка - 150 г;

  • мисливські ковбаски - 150 г;

  • мариновані огірки - 100 г;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • каперси - 1 ст. ложка;

  • оливки - за смаком;

  • лимон - 1 шт.;

  • томатна паста - 4 ст. ложки;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Яловичу грудинку промиваємо і закладаємо в каструлю разом з цибулею і морквою. Заливаємо вміст каструлі водою і варимо бульйон протягом 15 годин, не забуваючи знімати образовывающуюся піну.
    Поки бульйон вариться, займемося м'ясними складовими, адже як готувати солянку з копченостями без самих копченостей? Буженину, карбонат і мисливські ковбаски нарізаємо довільно і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Додаємо в сковороду з копченостями нарізаний огірок, каперси і томатну пасту. Для більшого аромату і своєрідною кислинки, в таку «заправку» можна долити склянку огіркового розсолу. Приправляємо вміст сковороди сіллю і перцем за смаком.
    Рецепт солянки з копченостями

    Тепер повернемося до бульйону, його необхідно процідити через марлю, а від вареної яловичої грудинки відокремити м'ясо. Повертаємо бульйон на плиту і дивимося на його каламутність, якщо він вийшов недостатньо прозорим, то збийте в піну яєчний білок і влийте його в солянку, зачекайте поки білок згорнеться, а потім знову процідіть бульйон через 2-3 шари марлі. Тепер у прозорий бульйон додаємо копченості з томатною пастою, ретельно все перемішуємо і приправляємо за смаком, якщо є така необхідність. Варимо солянку на маленькому вогні півгодини, потім залишаємо настоятися. Подаємо м'ясну солянку з копченостями і оливками в компанії сметани і часточки лимона.
    Додав: admin | 26-03-2015, 17:56
    Переглядів: 1155