Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - дуже поживний, ситний і оригінальне блюдо, яке дивовижно підходить не тільки для повсякденного трапези, але і для святкового столу. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування солянки з картоплею.
Інгредієнти:
сосиски - 2 шт.;
картопля - 3 шт.;
м'ясо - 500 г;
ковбаса копчена - 100 г;
цибулина - 2 шт.;
малосольні огірки - 3 шт.;
паста томатна - 2 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
зелень;
сіль, перець - за смаком;
сметана - за смаком;
маслини - за смаком.
Приготування
Для приготування солянки м'ясної збірної з картоплею, спочатку варимо бульйон. Для цього мяско промиваємо, заливаємо водою і варимо, періодично знімаючи піну, приблизно 2 години. Потім акуратно виймаємо м'ясо і залишаємо остигати. Цим часом очищаємо овочі. Солоні огірки ріжемо соломкою і кидаємо в бульйон. Картопля шаткуємо кубиками й викладаємо в каструлю. Варимо все близько 10 хвилин. Цибулю подрібнюємо півкільцями і підсмажити на олії. Потім додаємо томатну пасту. М'ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо соломкою. Сосиски і копчену ковбасу нарізаємо кубиками. Всі м'ясні інгредієнти відправляємо в бульйон разом з цибулею. Солимо, перчимо супчик за смаком і перемішуємо. Варимо до повної готовності і залишаємо настоюватися. При подачі на стіл в солянку з картоплею кладемо маслини, сметану, колечко лимона і рубану зелень.
Інгредієнти:
мариновані гриби - 100 г;
свинина - 500 г;
білокачанна капуста - 1 кг;
картопля - 8 шт.;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
рослинна олія;
лавровий лист - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
маслини;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Беремо невеликий вилочок капусти, шаткуємо її, викладаємо в сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо 20 хвилин. Далі нарізаємо свинину на невеликі шматочки і викладаємо її в іншу глибоку сковороду. Поки м'ясо обсмажується, очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою картоплю. До м'яса додаємо натерту моркву і цибулю, нарізану кубиками. Тушкуємо все до готовності, а потім додаємо томатну пасту, картопля, мариновані гриби і, гарненько перемішуємо. Потім перекладаємо сюди вміст першої сковорідки і заливаємо все кип'яченою гарячою водою. Готуємо близько 30 хвилин. Вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися. Ось і все, смачна та ароматна грибна солянка з картоплею готова. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню, кружечком лимона і маслинам.
Рецепт солянки збірної з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування солянки м'ясної збірної з картоплею, спочатку варимо бульйон. Для цього мяско промиваємо, заливаємо водою і варимо, періодично знімаючи піну, приблизно 2 години. Потім акуратно виймаємо м'ясо і залишаємо остигати. Цим часом очищаємо овочі. Солоні огірки ріжемо соломкою і кидаємо в бульйон. Картопля шаткуємо кубиками й викладаємо в каструлю. Варимо все близько 10 хвилин. Цибулю подрібнюємо півкільцями і підсмажити на олії. Потім додаємо томатну пасту. М'ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо соломкою. Сосиски і копчену ковбасу нарізаємо кубиками. Всі м'ясні інгредієнти відправляємо в бульйон разом з цибулею. Солимо, перчимо супчик за смаком і перемішуємо. Варимо до повної готовності і залишаємо настоюватися. При подачі на стіл в солянку з картоплею кладемо маслини, сметану, колечко лимона і рубану зелень.
Солянка з капустою і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Беремо невеликий вилочок капусти, шаткуємо її, викладаємо в сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо 20 хвилин. Далі нарізаємо свинину на невеликі шматочки і викладаємо її в іншу глибоку сковороду. Поки м'ясо обсмажується, очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою картоплю. До м'яса додаємо натерту моркву і цибулю, нарізану кубиками. Тушкуємо все до готовності, а потім додаємо томатну пасту, картопля, мариновані гриби і, гарненько перемішуємо. Потім перекладаємо сюди вміст першої сковорідки і заливаємо все кип'яченою гарячою водою. Готуємо близько 30 хвилин. Вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися. Ось і все, смачна та ароматна грибна солянка з картоплею готова. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню, кружечком лимона і маслинам.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з сосискою
Солянка - це дуже смачний супчик російської кухні. Варіацій її створення на сьогоднішній день досить багато. І сьогодні ми відійдемо від класичного
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Солянка з морської капусти
Солянка з морської капусти - незвичайне і поживне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам