Солянка з картоплею - дуже поживний, ситний і оригінальне блюдо, яке дивовижно підходить не тільки для повсякденного трапези, але і для святкового столу. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів приготування солянки з картоплею.
Рецепт солянки збірної з картоплею
Інгредієнти: сосиски - 2 шт.; картопля - 3 шт.; м'ясо - 500 г; ковбаса копчена - 100 г; цибулина - 2 шт.; малосольні огірки - 3 шт.; паста томатна - 2 ст. ложки; лимон - 1 шт.; зелень; сіль, перець - за смаком; сметана - за смаком; маслини - за смаком. Приготування Для приготування солянки м'ясної збірної з картоплею, спочатку варимо бульйон. Для цього мяско промиваємо, заливаємо водою і варимо, періодично знімаючи піну, приблизно 2 години. Потім акуратно виймаємо м'ясо і залишаємо остигати. Цим часом очищаємо овочі. Солоні огірки ріжемо соломкою і кидаємо в бульйон. Картопля шаткуємо кубиками й викладаємо в каструлю. Варимо все близько 10 хвилин. Цибулю подрібнюємо півкільцями і підсмажити на олії. Потім додаємо томатну пасту. М'ясо відокремлюємо від кісток і подрібнюємо соломкою. Сосиски і копчену ковбасу нарізаємо кубиками. Всі м'ясні інгредієнти відправляємо в бульйон разом з цибулею. Солимо, перчимо супчик за смаком і перемішуємо. Варимо до повної готовності і залишаємо настоюватися. При подачі на стіл в солянку з картоплею кладемо маслини, сметану, колечко лимона і рубану зелень.
Солянка з капустою і картоплею
Інгредієнти: мариновані гриби - 100 г; свинина - 500 г; білокачанна капуста - 1 кг; картопля - 8 шт.; морква - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; рослинна олія; лавровий лист - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; маслини; сіль, перець - за смаком. Приготування Беремо невеликий вилочок капусти, шаткуємо її, викладаємо в сковороду, наливаємо олію і обсмажуємо 20 хвилин. Далі нарізаємо свинину на невеликі шматочки і викладаємо її в іншу глибоку сковороду. Поки м'ясо обсмажується, очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою картоплю. До м'яса додаємо натерту моркву і цибулю, нарізану кубиками. Тушкуємо все до готовності, а потім додаємо томатну пасту, картопля, мариновані гриби і, гарненько перемішуємо. Потім перекладаємо сюди вміст першої сковорідки і заливаємо все кип'яченою гарячою водою. Готуємо близько 30 хвилин. Вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і залишаємо настоюватися. Ось і все, смачна та ароматна грибна солянка з картоплею готова. Подаємо блюдо гарячим, прикрасивши свіжою зеленню, кружечком лимона і маслинам.