Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це чудово смачний і дуже ароматний супчик, головними компонентами якого є солоні огірки і м'ясо. Проте якщо у вас немає в наявності шматочки телятини або яловичини, не турбуєтеся! Адже солянку можна зробити із звичайної ковбаси, сосисок, грибів або сардельок. Отже, давайте розглянемо з вами класичні рецепти супу солянка.
Інгредієнти:
сардельки, гриби мариновані, буженина, шинка, відварене м'ясо - 400 г;
цибулина - 3 шт.;
морква - 2 шт.;
вода - 35 л;
солоні огірки - 4 шт.;
паста томатна - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 2 шт.;
квашена капуста - 100 г;
маслини - 10 шт.;
каперси - 10 шт.;
лимон - 1 шт.;
зелена цибуля, кріп, петрушка;
сметана для заправки;
рослинне масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Давайте з вами розберемося, як приготувати класичну солянку. М'ясо з кісточкою кладемо в каструльку, заливаємо водою. Додаємо очищені цілі цибулину і моркву. Варимо бульйон на повільному вогні 15 години, періодично знімаючи піднялася піну, і трохи підсолюємо. Тепер робимо засмажку. Для цього пасеруємо на рослинній олії дрібно порізану цибулю і терту моркву до золотистого кольору. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо. Бульйон проціджуємо, знімаємо м'ясо з кісточки і кладемо в суп. Всі інші м'ясні продукти: сосиски, ковбасу, гриби нарізаємо і кладемо в бульйон. Туди ж викладаємо зажарку і нарізані тонкою соломкою солоні огірки . За бажанням можете кинути в супчик трохи квашеної капусти і каперси. Тепер варимо 10 хвилин і настоюють під кришкою. У порційні тарілки кладемо зелену цибулю, кріп, петрушку, відрізаємо колечко лимона, кидаємо по кілька маслин, наливають гарячий суп і подаємо на стіл зі сметаною.
Інгредієнти:
вода - 3 л;
варена ковбаса - 300 г;
вода - 3 л;
цибулина - 1 шт.;
картопля - 3 шт.;
маслини - 10 шт.;
паста томатна - 3 ст. ложки;
солоні огірки - 2 шт.;
олія соняшникова;
сіль, перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Потім кладемо його в каструлю з киплячою водою і варимо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Варену ковбасу подрібнюємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо в сковороді з соняшниковою олією 10 хвилин. Далі додаємо до цибулі обжарке ковбасу і готуємо всі разом ще 5 хвилин. Солоні огірки кришимо кубиками, а маслини - кружечками. Як тільки картопля буде готовий, викладаємо цибулю з ковбасою, томатну пасту, солоні огірки і маслини. Додаємо в суп лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Доводимо суп до кипіння, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися хвилин 15.
Інгредієнти:
м'якоть свинини - 300 г;
солоний огірок - 2 шт.;
маслини - 10 шт.;
цибулина - 1 шт.;
вода - 2 л;
томатна паста - 2 ст. ложки;
морква - 1 шт.;
рослинне масло - 2 ст. ложки;
спеції та зелень - за смаком.
Приготування
Рецепт класичної м'ясної солянки досить простий: у чашу мультиварки кладемо свинину, заливаємо водою і варимо бульйон, включивши режим «Гасіння» на 2 години. Потім дістаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» і в кінці додаємо томатну пасту. Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою, оливки подрібнюємо кільцями, кладемо все в каструлю, додаємо кілька столових ложок бульйону, закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» протягом 30 хвилин. Відварене м'ясо нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо в миску, заливаємо бульйоном, додаємо спеції, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно ще на 1 годину. Перед закінченням варіння додаємо в супчик часточки лимона і дрібно порізану зелень.
Рецепт збірної класичної м'ясної солянки
Інгредієнти:
Приготування
Давайте з вами розберемося, як приготувати класичну солянку. М'ясо з кісточкою кладемо в каструльку, заливаємо водою. Додаємо очищені цілі цибулину і моркву. Варимо бульйон на повільному вогні 15 години, періодично знімаючи піднялася піну, і трохи підсолюємо. Тепер робимо засмажку. Для цього пасеруємо на рослинній олії дрібно порізану цибулю і терту моркву до золотистого кольору. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо. Бульйон проціджуємо, знімаємо м'ясо з кісточки і кладемо в суп. Всі інші м'ясні продукти: сосиски, ковбасу, гриби нарізаємо і кладемо в бульйон. Туди ж викладаємо зажарку і нарізані тонкою соломкою солоні огірки . За бажанням можете кинути в супчик трохи квашеної капусти і каперси. Тепер варимо 10 хвилин і настоюють під кришкою. У порційні тарілки кладемо зелену цибулю, кріп, петрушку, відрізаємо колечко лимона, кидаємо по кілька маслин, наливають гарячий суп і подаємо на стіл зі сметаною.
Рецепт класичної солянки з ковбасою
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Потім кладемо його в каструлю з киплячою водою і варимо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Варену ковбасу подрібнюємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо в сковороді з соняшниковою олією 10 хвилин. Далі додаємо до цибулі обжарке ковбасу і готуємо всі разом ще 5 хвилин. Солоні огірки кришимо кубиками, а маслини - кружечками. Як тільки картопля буде готовий, викладаємо цибулю з ковбасою, томатну пасту, солоні огірки і маслини. Додаємо в суп лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Доводимо суп до кипіння, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися хвилин 15.
Рецепт класичної солянки в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт класичної м'ясної солянки досить простий: у чашу мультиварки кладемо свинину, заливаємо водою і варимо бульйон, включивши режим «Гасіння» на 2 години. Потім дістаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» і в кінці додаємо томатну пасту. Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою, оливки подрібнюємо кільцями, кладемо все в каструлю, додаємо кілька столових ложок бульйону, закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» протягом 30 хвилин. Відварене м'ясо нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо в миску, заливаємо бульйоном, додаємо спеції, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно ще на 1 годину. Перед закінченням варіння додаємо в супчик часточки лимона і дрібно порізану зелень.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт солянки з копченостями
Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Донська солянка
Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам