Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт класичної солянки

Рецепт класичної солянки

26-03-2015, 17:56
3 551
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це чудово смачний і дуже ароматний супчик, головними компонентами якого є солоні огірки і м'ясо. Проте якщо у вас немає в наявності шматочки телятини або яловичини, не турбуєтеся! Адже солянку можна зробити із звичайної ковбаси, сосисок, грибів або сардельок. Отже, давайте розглянемо з вами класичні рецепти супу солянка.

Рецепт збірної класичної м'ясної солянки


Інгредієнти:

  • сардельки, гриби мариновані, буженина, шинка, відварене м'ясо - 400 г;

  • цибулина - 3 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • вода - 35 л;

  • солоні огірки - 4 шт.;

  • паста томатна - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • квашена капуста - 100 г;

  • маслини - 10 шт.;

  • каперси - 10 шт.;

  • лимон - 1 шт.;

  • зелена цибуля, кріп, петрушка;

  • сметана для заправки;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Давайте з вами розберемося, як приготувати класичну солянку. М'ясо з кісточкою кладемо в каструльку, заливаємо водою. Додаємо очищені цілі цибулину і моркву. Варимо бульйон на повільному вогні 15 години, періодично знімаючи піднялася піну, і трохи підсолюємо. Тепер робимо засмажку. Для цього пасеруємо на рослинній олії дрібно порізану цибулю і терту моркву до золотистого кольору. Потім додаємо томатну пасту, перемішуємо. Бульйон проціджуємо, знімаємо м'ясо з кісточки і кладемо в суп. Всі інші м'ясні продукти: сосиски, ковбасу, гриби нарізаємо і кладемо в бульйон. Туди ж викладаємо зажарку і нарізані тонкою соломкою солоні огірки . За бажанням можете кинути в супчик трохи квашеної капусти і каперси. Тепер варимо 10 хвилин і настоюють під кришкою. У порційні тарілки кладемо зелену цибулю, кріп, петрушку, відрізаємо колечко лимона, кидаємо по кілька маслин, наливають гарячий суп і подаємо на стіл зі сметаною.

    Рецепт класичної солянки з ковбасою


    Інгредієнти:

  • вода - 3 л;

  • варена ковбаса - 300 г;

  • вода - 3 л;

  • цибулина - 1 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • маслини - 10 шт.;

  • паста томатна - 3 ст. ложки;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • олія соняшникова;

  • сіль, перець, лавровий лист - за смаком.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, промиваємо і шаткуємо кубиками. Потім кладемо його в каструлю з киплячою водою і варимо приблизно 15 хвилин на слабкому вогні. Варену ковбасу подрібнюємо. Ріпчасту цибулю чистимо, дрібно шаткуємо й обсмажуємо в сковороді з соняшниковою олією 10 хвилин. Далі додаємо до цибулі обжарке ковбасу і готуємо всі разом ще 5 хвилин. Солоні огірки кришимо кубиками, а маслини - кружечками. Як тільки картопля буде готовий, викладаємо цибулю з ковбасою, томатну пасту, солоні огірки і маслини. Додаємо в суп лавровий листочок, солимо і перчимо за смаком. Доводимо суп до кипіння, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися хвилин 15.

    Рецепт класичної солянки в мультиварці


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини - 300 г;

  • солоний огірок - 2 шт.;

  • маслини - 10 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • вода - 2 л;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • морква - 1 шт.;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки;

  • спеції та зелень - за смаком.


  • Рецепт класичної солянки

    Приготування
    Рецепт класичної м'ясної солянки досить простий: у чашу мультиварки кладемо свинину, заливаємо водою і варимо бульйон, включивши режим «Гасіння» на 2 години. Потім дістаємо м'ясо, а бульйон проціджують. Подрібнюємо цибулю і моркву, обсмажуємо в мультиварці на режимі «Випічка» і в кінці додаємо томатну пасту. Солоні огірки нарізаємо тонкою соломкою, оливки подрібнюємо кільцями, кладемо все в каструлю, додаємо кілька столових ложок бульйону, закриваємо кришкою і готуємо в режимі «Гасіння» протягом 30 хвилин. Відварене м'ясо нарізаємо дрібними шматочками, викладаємо в миску, заливаємо бульйоном, додаємо спеції, включаємо програму «Гасіння» і чекаємо приблизно ще на 1 годину. Перед закінченням варіння додаємо в супчик часточки лимона і дрібно порізану зелень.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт солянки з копченостями
    Рецепт солянки з копченостями
    Солянка - це наваристий, гострий і ситний суп. Це поживну страву можна вживати як влітку, так і в холодну пору року. Давайте познайомимося з
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - рецепт
    Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
    Солянка з куркою
    Солянка з куркою
    Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
    Донська солянка
    Донська солянка
    Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
    Солянка з перловкою
    Солянка з перловкою
    Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам