Донська солянка
Солянка - одне з найдавніших страв російської кухні. Це гаряче перше блюдо, приготоване на м'ясному, рибному або грибному бульйоні з додаванням солоних огірків , лимона, каперсів, маслин. У цій статті ми розповімо, як приготувати донську солянку.
Інгредієнти:
осетрина - 300 г;
головизна осетрових риб - 400 г;
цибуля - 100 г;
солоні огірки - 300 г;
морква - 80 г;
корінь петрушки - 50 г;
помідори - 120 г;
каперси - 40 г;
маслини - 70 г;
томатне пюре - 50 г;
вершкове масло - 30 г;
лимон - 1 скибочка;
оливки - 40 г;
зелень, сіль, перець, лавровий лист - за смаком.
Приготування
Головизну осетрових риб розрізаємо на кілька частин, гарненько промиваємо й варимо в підсоленій воді близько 1 години. Потім витягуємо шматочки з каструлі, охолоджуємо і відокремлюємо м'ясо від хрящів, панцирні пластини при цьому обов'язково видаляємо. М'якоть відкладаємо в мисочку, а хрящі знову відправляємо в бульйон і варимо до готовності. Осетрину моєму, очищаємо, відокремлюємо філе від шкіри і кісток і нарізаємо великими шматочками. Варимо рибу до готовності в окремій ємності. Потім виймаємо рибу, остуджуємо і поки відкладаємо.
Цибулю, корінь петрушки і моркву чистимо й ріжемо тонкою соломкою. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо овочі до м'якого стану. Солоні огірки очищаємо від шкірки і також ріжемо соломкою. З'єднуємо обидва бульйону і доводимо до кипіння, потім додаємо моркву з цибулею і корінням петрушки, нарізані солоні огірки, каперси, сіль і спеції і проварюємо ще хвилин 10. Тепер викладаємо рибу, томатне пюре, оливки і маслини, помідори, нарізані кружечками, скибочка лимона і варимо ще хвилин 10. Солянка «Донська» з риби готова!
Інгредієнти:
яловичина - 05 кг;
свинина - 05 кг;
яловичий язик - 700 г;
цибуля - 200 г;
морква - 200 г;
болгарський перець - 100 г;
солоні огірки - 300 г;
помідори свіжі - 300 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
часник - 1 зубчик;
селера - 2 стебла;
гіркий перець - за смаком;
зелень (петрушка, кріп, кінза) - 50 р;
суха суміш з кінзи і базиліку - 1 ч. ложка;
лимон;
маслини;
оливкова олія - 4 ст. ложки;
сіль, перець - за смаком.
Приготування
Яловичину, свинину, яловичий язик варимо до готовності, потім виймаємо з бульйону, охолоджуємо і нарізаємо соломкою. На сковороду наливаємо оливкову олію, додаємо нарізану моркву, болгарський перець, цибуля, селера, солоний огірок, помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками і томатну пасту. Перемішуємо і обсмажуємо все разом хвилин 7 періодично помішуючи. Бульйон доводимо до кипіння, викладаємо нарізане м'ясо і знову даємо закипіти. За смаком додаємо подрібнену зелень, сіль і спеції. Даємо настоятися хвилин 10. У кожну тарілку додаємо сметану, маслини і скибочку лимона.
Рецепт донський солянки
Інгредієнти:
Приготування
Головизну осетрових риб розрізаємо на кілька частин, гарненько промиваємо й варимо в підсоленій воді близько 1 години. Потім витягуємо шматочки з каструлі, охолоджуємо і відокремлюємо м'ясо від хрящів, панцирні пластини при цьому обов'язково видаляємо. М'якоть відкладаємо в мисочку, а хрящі знову відправляємо в бульйон і варимо до готовності. Осетрину моєму, очищаємо, відокремлюємо філе від шкіри і кісток і нарізаємо великими шматочками. Варимо рибу до готовності в окремій ємності. Потім виймаємо рибу, остуджуємо і поки відкладаємо.
Цибулю, корінь петрушки і моркву чистимо й ріжемо тонкою соломкою. На сковороді розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо овочі до м'якого стану. Солоні огірки очищаємо від шкірки і також ріжемо соломкою. З'єднуємо обидва бульйону і доводимо до кипіння, потім додаємо моркву з цибулею і корінням петрушки, нарізані солоні огірки, каперси, сіль і спеції і проварюємо ще хвилин 10. Тепер викладаємо рибу, томатне пюре, оливки і маслини, помідори, нарізані кружечками, скибочка лимона і варимо ще хвилин 10. Солянка «Донська» з риби готова!
М'ясна донська солянка
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину, свинину, яловичий язик варимо до готовності, потім виймаємо з бульйону, охолоджуємо і нарізаємо соломкою. На сковороду наливаємо оливкову олію, додаємо нарізану моркву, болгарський перець, цибуля, селера, солоний огірок, помідори, очищені від шкірки і нарізані кубиками і томатну пасту. Перемішуємо і обсмажуємо все разом хвилин 7 періодично помішуючи. Бульйон доводимо до кипіння, викладаємо нарізане м'ясо і знову даємо закипіти. За смаком додаємо подрібнену зелень, сіль і спеції. Даємо настоятися хвилин 10. У кожну тарілку додаємо сметану, маслини і скибочку лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Солянка з фрикадельками
Солянка - являє собою густий суп на рибному, м'ясному або грибному бульйоні з додаванням маслин, солоних огірків, лимона. І зараз ми розповімо, як
Суп з маслинами
Маслини додають стравам якусь вишуканість і пікантність. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну варіанті створення супчика з маслинами. Читаємо наші
Солянка з перловкою
Солянка - смачне гаряче блюдо російської кухні. Її готують з м'яса з додаванням солоних огірків і маслин. І сьогодні ми додамо ще один інгредієнт в
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам