Солянка з фрикадельками
Солянка - відоме всім страву російської кухні, що представляє собою густий суп на м'ясному, рибному або грибному бульйоні з гострими приправами і спеціями. Основою цієї страви є маслини, лимон, солоні огірки, каперси і мариновані гриби. Давайте ж дізнаємося з вами сьогодні як приготувати смачну солянку з фрикадельками.
Інгредієнти:
рибний бульйон - 15 ст.;
свіжа капуста - 50 г;
солоні гриби - 3 ст. ложки;
томатне пюре - 1 ст. ложки;
маслини - 5 шт.;
цибулина - 1 шт.;
масло вершкове - 1 ст. ложка;
оселедець копчена - 2 шматочки;
зелень.
Для фрикадельок:
рибне філе - 50 г;
м'ясо креветок - 10 г;
цибулина - 05 шт.;
молоко - 1 ст. ложка;
борошно - 1 ч. ложка;
яйце - 05 шт.;
хліб - 1 скибочка;
спеції.
Приготування
Білокачанну капусту шаткуємо соломкою і тушкуємо разом з очищеними від шкірки і нарізаними кубиками солоними огірками. Додаємо обсмажені окремо дрібно порубаний лук і викладаємо томатне пюре. У бульйон додаємо подрібнене сало, філе копченої оселедця, додаємо злегка обсмажені солоні гриби, маслини, тушковані овочі і варимо все хвилин 5-10.
Для фрикадельок беремо рибне філе і перекручуємо його разом з креветками через м'ясорубку. Додаємо у фарш подрібнений ріпчаста цибуля, замочений у молоці шматочок пшеничного хліба, яйце і спеції. Потім формуємо з рибної маси кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. При подачі розливаємо солянку по тарілках і кладемо в кожну фрикадельки і дрібно нарізану свіжу зелень.
Інгредієнти:
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лимон - 05 шт.;
вода - 3 л;
ковбаса салямі - 200 г;
квашені огірки - 2 шт.;
олія рослинна;
спеції;
томатна паста - 2 ст. ложки;
маслини - 150 г;
лавровий лист - 2 шт.
Для фрикадельок:
куряче філе - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
яйце - 1 шт.;
борошно - 1 ч. ложка;
спеції.
Приготування
Куряче філе промиваємо і перекручуємо разом з очищеним цибулею через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо спеції, яйце, додаємо борошно і формуємо з маси невеликі фрикадельки. Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Гриби обробляємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Оливки нарізаємо кільцями, а квашені огірочки рубаємо кубиками.
Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і пасеруємо разом з подрібненою цибулею до рум'яного кольору. Знімаємо цедру з лимона і нарізаємо м'якоть маленькими шматочками. Потім беремо каструлю з водою, доводимо до кипіння і кидаємо курячі фрикадельки, додаємо ковбасу, викладаємо овочеву обжарку, оливки, томатну пасту і лимон. Варимо солянку близько 25 хвилин до готовності.
Рідка солянка з фрикадельками
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Приготування
Білокачанну капусту шаткуємо соломкою і тушкуємо разом з очищеними від шкірки і нарізаними кубиками солоними огірками. Додаємо обсмажені окремо дрібно порубаний лук і викладаємо томатне пюре. У бульйон додаємо подрібнене сало, філе копченої оселедця, додаємо злегка обсмажені солоні гриби, маслини, тушковані овочі і варимо все хвилин 5-10.
Для фрикадельок беремо рибне філе і перекручуємо його разом з креветками через м'ясорубку. Додаємо у фарш подрібнений ріпчаста цибуля, замочений у молоці шматочок пшеничного хліба, яйце і спеції. Потім формуємо з рибної маси кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. При подачі розливаємо солянку по тарілках і кладемо в кожну фрикадельки і дрібно нарізану свіжу зелень.
Солянка з фрикадельками і ковбасою
Інгредієнти:
Для фрикадельок:
Приготування
Куряче філе промиваємо і перекручуємо разом з очищеним цибулею через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо спеції, яйце, додаємо борошно і формуємо з маси невеликі фрикадельки. Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Гриби обробляємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Оливки нарізаємо кільцями, а квашені огірочки рубаємо кубиками.
Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і пасеруємо разом з подрібненою цибулею до рум'яного кольору. Знімаємо цедру з лимона і нарізаємо м'якоть маленькими шматочками. Потім беремо каструлю з водою, доводимо до кипіння і кидаємо курячі фрикадельки, додаємо ковбасу, викладаємо овочеву обжарку, оливки, томатну пасту і лимон. Варимо солянку близько 25 хвилин до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Донська солянка
Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
Суп з маслинами
Маслини додають стравам якусь вишуканість і пікантність. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну варіанті створення супчика з маслинами. Читаємо наші
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам