Солянка - відоме всім страву російської кухні, що представляє собою густий суп на м'ясному, рибному або грибному бульйоні з гострими приправами і спеціями. Основою цієї страви є маслини, лимон, солоні огірки, каперси і мариновані гриби. Давайте ж дізнаємося з вами сьогодні як приготувати смачну солянку з фрикадельками.
Рідка солянка з фрикадельками
Інгредієнти: рибний бульйон - 15 ст.; свіжа капуста - 50 г; солоні гриби - 3 ст. ложки; томатне пюре - 1 ст. ложки; маслини - 5 шт.; цибулина - 1 шт.; масло вершкове - 1 ст. ложка; оселедець копчена - 2 шматочки; зелень. Для фрикадельок:
рибне філе - 50 г; м'ясо креветок - 10 г; цибулина - 05 шт.; молоко - 1 ст. ложка; борошно - 1 ч. ложка; яйце - 05 шт.; хліб - 1 скибочка; спеції. Приготування Білокачанну капусту шаткуємо соломкою і тушкуємо разом з очищеними від шкірки і нарізаними кубиками солоними огірками. Додаємо обсмажені окремо дрібно порубаний лук і викладаємо томатне пюре. У бульйон додаємо подрібнене сало, філе копченої оселедця, додаємо злегка обсмажені солоні гриби, маслини, тушковані овочі і варимо все хвилин 5-10.
Для фрикадельок беремо рибне філе і перекручуємо його разом з креветками через м'ясорубку. Додаємо у фарш подрібнений ріпчаста цибуля, замочений у молоці шматочок пшеничного хліба, яйце і спеції. Потім формуємо з рибної маси кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. При подачі розливаємо солянку по тарілках і кладемо в кожну фрикадельки і дрібно нарізану свіжу зелень.
Солянка з фрикадельками і ковбасою
Інгредієнти: цибулина - 1 шт.; морква - 1 шт.; лимон - 05 шт.; вода - 3 л; ковбаса салямі - 200 г; квашені огірки - 2 шт.; олія рослинна; спеції; томатна паста - 2 ст. ложки; маслини - 150 г; лавровий лист - 2 шт. Для фрикадельок:
куряче філе - 500 г; цибулина - 1 шт.; яйце - 1 шт.; борошно - 1 ч. ложка; спеції. Приготування Куряче філе промиваємо і перекручуємо разом з очищеним цибулею через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо спеції,
яйце, додаємо борошно і формуємо з маси невеликі фрикадельки. Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Гриби обробляємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Оливки нарізаємо кільцями, а квашені огірочки рубаємо кубиками.
Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і пасеруємо разом з подрібненою цибулею до рум'яного кольору. Знімаємо цедру з лимона і нарізаємо м'якоть маленькими шматочками. Потім беремо каструлю з водою, доводимо до кипіння і кидаємо курячі фрикадельки, додаємо ковбасу, викладаємо овочеву обжарку, оливки, томатну пасту і лимон. Варимо солянку близько 25 хвилин до готовності.