Вернуться назад Распечатать

Солянка з фрикадельками

Солянка з фрикадельками
Солянка - відоме всім страву російської кухні, що представляє собою густий суп на м'ясному, рибному або грибному бульйоні з гострими приправами і спеціями. Основою цієї страви є маслини, лимон, солоні огірки, каперси і мариновані гриби. Давайте ж дізнаємося з вами сьогодні як приготувати смачну солянку з фрикадельками.

Рідка солянка з фрикадельками


Інгредієнти:

  • рибний бульйон - 15 ст.;

  • свіжа капуста - 50 г;

  • солоні гриби - 3 ст. ложки;

  • томатне пюре - 1 ст. ложки;

  • маслини - 5 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • масло вершкове - 1 ст. ложка;

  • оселедець копчена - 2 шматочки;

  • зелень.


  • Для фрикадельок:

  • рибне філе - 50 г;

  • м'ясо креветок - 10 г;

  • цибулина - 05 шт.;

  • молоко - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • яйце - 05 шт.;

  • хліб - 1 скибочка;

  • спеції.


  • Приготування
    Білокачанну капусту шаткуємо соломкою і тушкуємо разом з очищеними від шкірки і нарізаними кубиками солоними огірками. Додаємо обсмажені окремо дрібно порубаний лук і викладаємо томатне пюре. У бульйон додаємо подрібнене сало, філе копченої оселедця, додаємо злегка обсмажені солоні гриби, маслини, тушковані овочі і варимо все хвилин 5-10.
    Для фрикадельок беремо рибне філе і перекручуємо його разом з креветками через м'ясорубку. Додаємо у фарш подрібнений ріпчаста цибуля, замочений у молоці шматочок пшеничного хліба, яйце і спеції. Потім формуємо з рибної маси кульки, паніруємо їх у борошні й обсмажуємо на вершковому маслі. При подачі розливаємо солянку по тарілках і кладемо в кожну фрикадельки і дрібно нарізану свіжу зелень.

    Солянка з фрикадельками і ковбасою


    Інгредієнти:

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лимон - 05 шт.;

  • вода - 3 л;

  • ковбаса салямі - 200 г;

  • квашені огірки - 2 шт.;

  • олія рослинна;

  • спеції;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • маслини - 150 г;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Для фрикадельок:

  • куряче філе - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 1 ч. ложка;

  • спеції.


  • Приготування
    Куряче філе промиваємо і перекручуємо разом з очищеним цибулею через м'ясорубку. В отриманий фарш додаємо спеції,
    Солянка з фрикадельками
    яйце, додаємо борошно і формуємо з маси невеликі фрикадельки. Ковбасу нарізаємо дрібними кубиками. Гриби обробляємо, промиваємо і шаткуємо скибочками. Оливки нарізаємо кільцями, а квашені огірочки рубаємо кубиками.
    Моркву очищаємо, натираємо на крупній терочке і пасеруємо разом з подрібненою цибулею до рум'яного кольору. Знімаємо цедру з лимона і нарізаємо м'якоть маленькими шматочками. Потім беремо каструлю з водою, доводимо до кипіння і кидаємо курячі фрикадельки, додаємо ковбасу, викладаємо овочеву обжарку, оливки, томатну пасту і лимон. Варимо солянку близько 25 хвилин до готовності.