Овочева солянка з грибами - рецепт
Всім відомо, що солянка - табу для вегетаріанця. Наваристий бульйон з великою кількістю всіх видів м'яса не відрізняється високим вмістом овочів, або великою користю для організму, навпаки - саме солянка вважається чи не найбільшим зиязикам супом, здатним зігріти і наситити в холоднечу. Чи Так це насправді і чи може класичний м'ясний суп стати вегетаріанським стравою? Звичайно, а як саме це зробити ми розповімо в рецептах нижче.
Інгредієнти:
гриби - 250 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
картопля - 3-4 шт.;
квашена капуста - 300 г;
морква - 1 шт.;
томатна паста - 1 ст. ложка;
солоні огірки - 2 шт.;
овочевий бульйон - 25 л;
лимон;
маслини, оливки;
каперси;
зелень - за смаком;
сіль, перець - за смаком;
сметана;
рослинне масло.
Приготування
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Складаємо нарізані бульби в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном , після чого ставимо каструлю на середній вогонь.
Поки картопля вариться, займемося іншими інгредієнтами. Гриби нарізаємо пластинами, цибулю - дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому спочатку цибулю з морквою до золотистого кольору. а потім додаємо гриби і смажимо все до випарювання рідини. Сіль і перець додаємо за смаком, після чого кладемо до засмажки томатну пасту і перемішуємо. Якщо вміст сковороди сухувато - додаємо бульйон. Кладемо в сковороду солоні огірки і каперси і тушкуємо все разом до м'якості моркви.
Перекладаємо пасерування в бульйон і слідом додаємо капусту. Варимо солянку під кришкою на малому вогні до повної готовності капусти. За пару хвилин до кінця готування присмачую блюдо лимонним соком і додаємо подрібнені маслини і оливки. Подаємо гарячу овочеву солянку з грибами і оливками зі столовою ложкою сметани і порцією подрібненої зелені.
Солянкою називається не тільки суп, але і соління на зиму. Спробуйте приготувати це блюдо по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 1 головка;
маслюки - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
томатний соус - 2-3 ст. ложки;
рослинна олія;
сіль, перець;
оцет - за смаком.
Приготування
Капусту шаткуємо. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Маслюки чистимо і також ріжемо середніми за величиною шматками, після чого проварюємо 10-15 хвилин.
Змішуємо всі овочі в глибокій каструлі, додаємо сіль, перець, гриби і томатну пасту. Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо у власному соку 15 години. В кінці готування страву за смаком заправляємо оцтом. Можна подавати таку овочеву солянку одразу, а можна закатати в попередньо простерилізовані банки на зиму.
Як приготувати овочеву солянку з грибами?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Складаємо нарізані бульби в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном , після чого ставимо каструлю на середній вогонь.
Поки картопля вариться, займемося іншими інгредієнтами. Гриби нарізаємо пластинами, цибулю - дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому спочатку цибулю з морквою до золотистого кольору. а потім додаємо гриби і смажимо все до випарювання рідини. Сіль і перець додаємо за смаком, після чого кладемо до засмажки томатну пасту і перемішуємо. Якщо вміст сковороди сухувато - додаємо бульйон. Кладемо в сковороду солоні огірки і каперси і тушкуємо все разом до м'якості моркви.
Перекладаємо пасерування в бульйон і слідом додаємо капусту. Варимо солянку під кришкою на малому вогні до повної готовності капусти. За пару хвилин до кінця готування присмачую блюдо лимонним соком і додаємо подрібнені маслини і оливки. Подаємо гарячу овочеву солянку з грибами і оливками зі столовою ложкою сметани і порцією подрібненої зелені.
Овочева солянка з грибами
Солянкою називається не тільки суп, але і соління на зиму. Спробуйте приготувати це блюдо по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Маслюки чистимо і також ріжемо середніми за величиною шматками, після чого проварюємо 10-15 хвилин.
Змішуємо всі овочі в глибокій каструлі, додаємо сіль, перець, гриби і томатну пасту. Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо у власному соку 15 години. В кінці готування страву за смаком заправляємо оцтом. Можна подавати таку овочеву солянку одразу, а можна закатати в попередньо простерилізовані банки на зиму.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Грибна солянка на зиму
Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
Солянка з капусти на зиму
Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам
Солянка по-грузинськи
Як такої солянки в грузинській кухні, звичайно ж, немає. З класичним варіантом ця страва має мало спільного, хіба що гостроту, і тому супчик