Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Овочева солянка з грибами - рецепт

Овочева солянка з грибами - рецепт

17-03-2015, 21:41
1 639
Овочева солянка з грибами - рецепт
Всім відомо, що солянка - табу для вегетаріанця. Наваристий бульйон з великою кількістю всіх видів м'яса не відрізняється високим вмістом овочів, або великою користю для організму, навпаки - саме солянка вважається чи не найбільшим зиязикам супом, здатним зігріти і наситити в холоднечу. Чи Так це насправді і чи може класичний м'ясний суп стати вегетаріанським стравою? Звичайно, а як саме це зробити ми розповімо в рецептах нижче.

Як приготувати овочеву солянку з грибами?


Інгредієнти:

  • гриби - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • квашена капуста - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • овочевий бульйон - 25 л;

  • лимон;

  • маслини, оливки;

  • каперси;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сметана;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Складаємо нарізані бульби в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном , після чого ставимо каструлю на середній вогонь.
    Поки картопля вариться, займемося іншими інгредієнтами. Гриби нарізаємо пластинами, цибулю - дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
    У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому спочатку цибулю з морквою до золотистого кольору. а потім додаємо гриби і смажимо все до випарювання рідини. Сіль і перець додаємо за смаком, після чого кладемо до засмажки томатну пасту і перемішуємо. Якщо вміст сковороди сухувато - додаємо бульйон. Кладемо в сковороду солоні огірки і каперси і тушкуємо все разом до м'якості моркви.
    Перекладаємо пасерування в бульйон і слідом додаємо капусту. Варимо солянку під кришкою на малому вогні до повної готовності капусти. За пару хвилин до кінця готування присмачую блюдо лимонним соком і додаємо подрібнені маслини і оливки. Подаємо гарячу овочеву солянку з грибами і оливками зі столовою ложкою сметани і порцією подрібненої зелені.

    Овочева солянка з грибами


    Солянкою називається не тільки суп, але і соління на зиму. Спробуйте приготувати це блюдо по нижченаведеному рецептом.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 головка;

  • маслюки - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томатний соус - 2-3 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець;

  • оцет - за смаком.


  • Овочева солянка з грибами - рецепт
    Приготування
    Капусту шаткуємо. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Маслюки чистимо і також ріжемо середніми за величиною шматками, після чого проварюємо 10-15 хвилин.
    Змішуємо всі овочі в глибокій каструлі, додаємо сіль, перець, гриби і томатну пасту. Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо у власному соку 15 години. В кінці готування страву за смаком заправляємо оцтом. Можна подавати таку овочеву солянку одразу, а можна закатати в попередньо простерилізовані банки на зиму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
    Грибна солянка на зиму
    Грибна солянка на зиму
    Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
    Солянка з капусти на зиму
    Солянка з капусти на зиму
    Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева на зиму
    Солянка овочева - це прекрасна заготівля на зиму. У холодну пору року її можна додавати в салати, супи, подавати з м'ясними та рибними стравами.
    Рецепт солянки в мультиварці
    Рецепт солянки в мультиварці
    Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам
    Солянка по-грузинськи
    Солянка по-грузинськи
    Як такої солянки в грузинській кухні, звичайно ж, немає. З класичним варіантом ця страва має мало спільного, хіба що гостроту, і тому супчик