Солянка з квашеної капусти
Найчастіше під словом «солянка» мається на увазі гаряче перше блюдо з дивовижно насиченим смаком, наявністю солоних або квашених овочів, великою кількістю м'ясних продуктів, приготованим на бульйоні. Але існує ще й така солянка , яка відноситься до других страв і представляємо собою своєрідне рагу з овочів, обов'язковими компонентами якого є солоні огірки і квашена капуста, з додаванням рибних або м'ясних продуктів. Давайте розглянемо з вами сьогодні кілька варіантів приготування солянки, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.
Інгредієнти:
квашена капуста - 1 кг;
м'ясні продукти - 200 г;
м'ясний бульйон - 1 ст.;
солоні огірки - 2 шт.;
цибулина - 2 т.;
пшеничне борошно - 1 ст. ложка;
томатне пюре - 3 ст. ложки;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
каперси - 1 ст. ложка.
Приготування
Для приготування солянки квашену капусту промиваємо, кладемо в каструлю, додаємо столову ложку масла, вливаємо м'ясний бульйон, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо томатне пюре, оцет, всипаємо цукор, сіль, кидаємо лавровий листочок, перець і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Потім перекладаємо обжарку в каструлю і, коли капуста буде готова, додаємо масло і кип'ятимо.
М'ясні продукти нарізаємо маленькими скибочками, злегка підсмажуємо, додаємо нарізані огірочки, каперси, вливаємо трохи бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Тепер викладаємо до капусти приготоване м'ясо з гарніром, заливаємо бульйоном, посипаємо сухарями, прогріваємо хвилин 10 і знімаємо з плити. При подачі на стіл прикрашаємо солянку гілками зелені, маслинами або брусницею.
Інгредієнти:
морська риба - 300 г;
часник - 3 зубчики;
картопля - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
цибулина - 1 шт.;
перець горошком - 5 шт.;
квашена капуста - 400 г;
вершки - 150 мл;
насіння кропу - 1 ч. ложка;
спеції;
олія рослинна.
Приготування
Цибулю, картоплю і моркву чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо окремо на сковороді в рослинному маслечко. На інший сковроде тушкуємо квашену капусту, викладаємо насіння кропу і кидаємо трохи цукру. При смаженні овочі трохи підсолюємо. Морську рибу розморожуємо, нарізаємо шматочками і рівномірним шаром викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо, посипаємо за смаком коріандром. Зверху викладаємо квашену капусту, потім покриваємо шаром смаженої цибулі і завершуємо блюдо рум'яної морквою. Заливаємо все це вершками, закриваємо кришкою і тушкуємо солянку на повільному вогні 20 хвилин.
Інгредієнти:
квашена капуста - 500 г;
цибулина - 1 шт.;
морква - 1 т.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
сосиски - 300 г;
оцет - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
олія рослинна.
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо. Моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо, натираємо на дрібній терочке. У глибокій сковороді розігріваємо масло, викладаємо овочі і обсмажуємо 3 хвилини до золотистого кольору. Цим часом сосиски нарізаємо, додаємо до цибулі і моркви і трохи обсмажуємо.
Квашену капусту викладаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою і додаємо в сковороду. Коли капуста прогріється, доливаємо трохи гарячої води, накриваємо кришкою і трохи протушиваем. Через 10 хвилин додаємо в страва томатну пасту, вливаємо оцет і цукор, ретельно перемішуємо вміст і готуємо під кришкою. Як тільки сковороди випарується вся рідина, знімаємо страву з вогню і розкладаємо по тарілках.
Рецепт солянки з квашеною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування солянки квашену капусту промиваємо, кладемо в каструлю, додаємо столову ложку масла, вливаємо м'ясний бульйон, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо томатне пюре, оцет, всипаємо цукор, сіль, кидаємо лавровий листочок, перець і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Потім перекладаємо обжарку в каструлю і, коли капуста буде готова, додаємо масло і кип'ятимо.
М'ясні продукти нарізаємо маленькими скибочками, злегка підсмажуємо, додаємо нарізані огірочки, каперси, вливаємо трохи бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Тепер викладаємо до капусти приготоване м'ясо з гарніром, заливаємо бульйоном, посипаємо сухарями, прогріваємо хвилин 10 і знімаємо з плити. При подачі на стіл прикрашаємо солянку гілками зелені, маслинами або брусницею.
Рибна солянка з квашеною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Цибулю, картоплю і моркву чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо окремо на сковороді в рослинному маслечко. На інший сковроде тушкуємо квашену капусту, викладаємо насіння кропу і кидаємо трохи цукру. При смаженні овочі трохи підсолюємо. Морську рибу розморожуємо, нарізаємо шматочками і рівномірним шаром викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо, посипаємо за смаком коріандром. Зверху викладаємо квашену капусту, потім покриваємо шаром смаженої цибулі і завершуємо блюдо рум'яної морквою. Заливаємо все це вершками, закриваємо кришкою і тушкуємо солянку на повільному вогні 20 хвилин.
Солянка з квашеної капусти з сосискою
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо. Моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо, натираємо на дрібній терочке. У глибокій сковороді розігріваємо масло, викладаємо овочі і обсмажуємо 3 хвилини до золотистого кольору. Цим часом сосиски нарізаємо, додаємо до цибулі і моркви і трохи обсмажуємо.
Квашену капусту викладаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою і додаємо в сковороду. Коли капуста прогріється, доливаємо трохи гарячої води, накриваємо кришкою і трохи протушиваем. Через 10 хвилин додаємо в страва томатну пасту, вливаємо оцет і цукор, ретельно перемішуємо вміст і готуємо під кришкою. Як тільки сковороди випарується вся рідина, знімаємо страву з вогню і розкладаємо по тарілках.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з рисом
Солянка може бути як першим, так і другим блюдом. Способів її створення досить багато. В нашій сьогоднішній статті ми підібрали кілька оригінальних
Качка з квашеною капустою
Зазвичай качку готують за класичним рецептом, запікаючи в яблуках. Ми ж вам пропонуємо приготувати не менш смачне блюдо - качку з квашеною капустою.
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Тушкована квашена капуста
Квашена капуста хороша сама по собі, як закуска, але з неї можна готувати інші смачні та корисні страви. Ми вам розповімо, як можна тушкувати квашену
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка