Вернуться назад Распечатать

Солянка з квашеної капусти

Солянка з квашеної капусти
Найчастіше під словом «солянка» мається на увазі гаряче перше блюдо з дивовижно насиченим смаком, наявністю солоних або квашених овочів, великою кількістю м'ясних продуктів, приготованим на бульйоні. Але існує ще й така солянка , яка відноситься до других страв і представляємо собою своєрідне рагу з овочів, обов'язковими компонентами якого є солоні огірки і квашена капуста, з додаванням рибних або м'ясних продуктів. Давайте розглянемо з вами сьогодні кілька варіантів приготування солянки, а ви виберіть для себе найбільш підходящий.

Рецепт солянки з квашеною капустою


Інгредієнти:

  • квашена капуста - 1 кг;

  • м'ясні продукти - 200 г;

  • м'ясний бульйон - 1 ст.;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • цибулина - 2 т.;

  • пшеничне борошно - 1 ст. ложка;

  • томатне пюре - 3 ст. ложки;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • каперси - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для приготування солянки квашену капусту промиваємо, кладемо в каструлю, додаємо столову ложку масла, вливаємо м'ясний бульйон, накриваємо кришкою і тушкуємо 40 хвилин. Окремо пасеруємо подрібнену цибулю, додаємо томатне пюре, оцет, всипаємо цукор, сіль, кидаємо лавровий листочок, перець і обсмажуємо приблизно 10 хвилин. Потім перекладаємо обжарку в каструлю і, коли капуста буде готова, додаємо масло і кип'ятимо.
    М'ясні продукти нарізаємо маленькими скибочками, злегка підсмажуємо, додаємо нарізані огірочки, каперси, вливаємо трохи бульйону, накриваємо кришкою і тушкуємо кілька хвилин. Тепер викладаємо до капусти приготоване м'ясо з гарніром, заливаємо бульйоном, посипаємо сухарями, прогріваємо хвилин 10 і знімаємо з плити. При подачі на стіл прикрашаємо солянку гілками зелені, маслинами або брусницею.

    Рибна солянка з квашеною капустою


    Інгредієнти:

  • морська риба - 300 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • картопля - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибулина - 1 шт.;

  • перець горошком - 5 шт.;

  • квашена капуста - 400 г;

  • вершки - 150 мл;

  • насіння кропу - 1 ч. ложка;

  • спеції;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Цибулю, картоплю і моркву чистимо, нарізаємо кубиками і обсмажуємо окремо на сковороді в рослинному маслечко. На інший сковроде тушкуємо квашену капусту, викладаємо насіння кропу і кидаємо трохи цукру. При смаженні овочі трохи підсолюємо. Морську рибу розморожуємо, нарізаємо шматочками і рівномірним шаром викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо, посипаємо за смаком коріандром. Зверху викладаємо квашену капусту, потім покриваємо шаром смаженої цибулі і завершуємо блюдо рум'яної морквою. Заливаємо все це вершками, закриваємо кришкою і тушкуємо солянку на повільному вогні 20 хвилин.

    Солянка з квашеної капусти з сосискою


    Інгредієнти:

  • квашена капуста - 500 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • морква - 1 т.;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • сосиски - 300 г;

  • оцет - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і дрібно шаткуємо. Моркву чистимо, промиваємо, обсушуємо, натираємо на дрібній терочке. У глибокій сковороді розігріваємо масло, викладаємо овочі і
    Солянка з квашеної капусти
    обсмажуємо 3 хвилини до золотистого кольору. Цим часом сосиски нарізаємо, додаємо до цибулі і моркви і трохи обсмажуємо.
    Квашену капусту викладаємо на друшляк, промиваємо під проточною водою і додаємо в сковороду. Коли капуста прогріється, доливаємо трохи гарячої води, накриваємо кришкою і трохи протушиваем. Через 10 хвилин додаємо в страва томатну пасту, вливаємо оцет і цукор, ретельно перемішуємо вміст і готуємо під кришкою. Як тільки сковороди випарується вся рідина, знімаємо страву з вогню і розкладаємо по тарілках.