Солянка з рисом
Солянкою називають не тільки наваристое м'ясне перше блюдо, але і гарнір на основі рису, який найчастіше готується з рисом і томатною пастою. Обидва рецепта надзвичайно смачні, від того ми не може обійти увагою жоден з них.
Хоч у своєму традиційному вигляді солянка включає в свій склад лише м'ясні продукти і солоні огірки через брак великої кількості ковбасних виробів замінити їх можна порцією рису. Це зробить блюдо не тільки корисним, але також ситним і недорогим.
Інгредієнти:
рис - 1 жменя;
копченості (ковбаса, шинка, копчена курятина, мисливські сосиски та ін.)- 350 г;
солоний огірок - 3-4 шт.;
лимон - 1 шт.;
томатна паста - 4 ст. ложки;
маслини - 1 банка;
сало - маленький шматочок;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
каперси - 1 ст. ложка;
розсіл огірковий - 2 ст.;
сіль, перець - за смаком;
лавровий лист - 2 шт.;
яловичі ребра - 500 р.
Приготування
Яловичі ребра споліскуємо і кладемо на дно глибокої каструлі. Заливаємо ребра 3 літрами холодної води і ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і кладемо лавровий лист. Варимо бульйон, періодично знімаючи піну з поверхні, 2-3 години. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, з ребер знімаємо м'ясо і розбираємо його на волокна. Копченості нарізаємо соломкою.
Шматочок сала розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане прозорою, додати до нього натерту солоний огірок і копченості. Обсмажуємо все пару хвилин, заливаємо розсолом з томатною пастою і тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
Рис відварюємо і промиваємо. Подібний прийом допоможе нам зберегти бульйон прозорим, після додавання крупи. У каструлю з бульйоном виливаємо засмажку з копченостей, додаємо відварений рис, каперси і варимо все ще 5 хвилин. Перед подачею даємо солянці з рисом і ковбасою настоятися, а після сервіруємо з лимоном і маслинами.
Ситний гарнір у вигляді солянки з рисом - страва цілком самобутнє, але доповнити його можна великою кількістю свіжих овочів і зелені.
Інгредієнти:
капуста - 1 качан;
рис - 1 жменя;
свиняча вирізка - 500 г;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
вершкове масло;
лавровий лист - 2 шт.;
томатна паста - 2 ст. ложки;
зелень.
Приготування
Почнемо приготування з підготовки інгредієнтів. Рис промиваємо до чистої води, заливаємо свіжою водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Свинячу вирізку очищаємо від плівок і нарізаємо соломкою. Лук ріжемо тонкими півкільцями, а капусту шаткуємо.
У казані розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому свинину до золотистого кольору. До смаженій м'ясу додаємо цибулю і капусту. Чекаємо, поки капуста пустить сік, тим часом перемішуючи всі інгредієнти. Як тільки виділився сік, додаємо в казан лавровий лист, томатну пасту, наливаємо склянку води і засипаємо вимочений рис. Накриваємо ємність кришкою і зменшуємо вогонь. Солянка повинна протушкувати 25-30 хвилин, постояти в теплі 10 хвилин, після чого її можна буде додати на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Якщо ви хочете приготувати солянку з рисом в мультиварці, то м'ясо з овочами протушкувати разом 10-15 хвилин, після чого залийте воду і засипте рис. Увімкніть режим "Плов" і чекайте звукового сигналу. При необхідності додавайте воду в процесі готування.
Можна приготувати солянку з рисом і зовсім без м'яса, замінивши його ще великим різноманіттям свіжих овочів, наприклад, болгарським перцем, морквою, кабачками. Смачне і корисне блюдо стане ще і менш калорійним і більш легко засвоюваним. А щоб зробити вегетаріанську солянку трохи більш кислою, замініть свіжу капусту квашеної або додайте в блюдо трохи лимонного соку.
Рецепт супу-солянки з рисом
Хоч у своєму традиційному вигляді солянка включає в свій склад лише м'ясні продукти і солоні огірки через брак великої кількості ковбасних виробів замінити їх можна порцією рису. Це зробить блюдо не тільки корисним, але також ситним і недорогим.
Інгредієнти:
Приготування
Яловичі ребра споліскуємо і кладемо на дно глибокої каструлі. Заливаємо ребра 3 літрами холодної води і ставимо на плиту. Доводимо рідину до кипіння, зменшуємо вогонь і кладемо лавровий лист. Варимо бульйон, періодично знімаючи піну з поверхні, 2-3 години. Після закінчення часу бульйон проціджуємо, з ребер знімаємо м'ясо і розбираємо його на волокна. Копченості нарізаємо соломкою.
Шматочок сала розтоплюємо на сковороді і обсмажуємо на ньому дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Як тільки цибуля стане прозорою, додати до нього натерту солоний огірок і копченості. Обсмажуємо все пару хвилин, заливаємо розсолом з томатною пастою і тушкуємо на маленькому вогні 5 хвилин.
Рис відварюємо і промиваємо. Подібний прийом допоможе нам зберегти бульйон прозорим, після додавання крупи. У каструлю з бульйоном виливаємо засмажку з копченостей, додаємо відварений рис, каперси і варимо все ще 5 хвилин. Перед подачею даємо солянці з рисом і ковбасою настоятися, а після сервіруємо з лимоном і маслинами.
Солянка з рисом і капустою
Ситний гарнір у вигляді солянки з рисом - страва цілком самобутнє, але доповнити його можна великою кількістю свіжих овочів і зелені.
Інгредієнти:
Приготування
Почнемо приготування з підготовки інгредієнтів. Рис промиваємо до чистої води, заливаємо свіжою водою і залишаємо на 15-20 хвилин. Свинячу вирізку очищаємо від плівок і нарізаємо соломкою. Лук ріжемо тонкими півкільцями, а капусту шаткуємо.
У казані розтоплюємо вершкове масло й обсмажуємо на ньому свинину до золотистого кольору. До смаженій м'ясу додаємо цибулю і капусту. Чекаємо, поки капуста пустить сік, тим часом перемішуючи всі інгредієнти. Як тільки виділився сік, додаємо в казан лавровий лист, томатну пасту, наливаємо склянку води і засипаємо вимочений рис. Накриваємо ємність кришкою і зменшуємо вогонь. Солянка повинна протушкувати 25-30 хвилин, постояти в теплі 10 хвилин, після чого її можна буде додати на стіл, прикрасивши свіжою зеленню.
Якщо ви хочете приготувати солянку з рисом в мультиварці, то м'ясо з овочами протушкувати разом 10-15 хвилин, після чого залийте воду і засипте рис. Увімкніть режим "Плов" і чекайте звукового сигналу. При необхідності додавайте воду в процесі готування.
Можна приготувати солянку з рисом і зовсім без м'яса, замінивши його ще великим різноманіттям свіжих овочів, наприклад, болгарським перцем, морквою, кабачками. Смачне і корисне блюдо стане ще і менш калорійним і більш легко засвоюваним. А щоб зробити вегетаріанську солянку трохи більш кислою, замініть свіжу капусту квашеної або додайте в блюдо трохи лимонного соку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Солянка з квашеної капусти
Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
Овочева солянка з грибами - рецепт
Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
Грибна солянка на зиму
Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам
Сосиски в мультиварці
На основі сосисок можна приготувати багато смачних і різноманітних страв, а істотно спростити процес готування нам допоможе мультиварка. Давайте
Солянка по-грузинськи
Як такої солянки в грузинській кухні, звичайно ж, немає. З класичним варіантом ця страва має мало спільного, хіба що гостроту, і тому супчик