Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Солянка овочева на зиму

Солянка овочева на зиму

16-03-2015, 13:40
1 608
Солянка овочева на зиму
Солянка овочева - прекрасний варіант заготовки на зиму. Такі домашні консерви, безумовно, знайдуть своє місце на вашому столі холодну пору року. Солянку можна вживати в холодному вигляді як салат, або гарячому, можна додавати в супи, подавати з м'ясними та рибними стравами і практично з будь-яким гарніром.
Заготовляємо овочеву солянку восени, під час масового дозрівання овочів. Одним з основних інгредієнтів у цій закусці повинна бути білокачанна капуста.
Розповімо, як приготувати збірну тушковану овочеву солянку зі свіжої капусти і стручкової квасолі.

Солянка овочева з капусти і стручкової квасолі


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста;

  • спаржева квасоля;

  • морква;

  • ріпчасту цибулю,

  • томат-паста;

  • рослинна олія (соняшникова);

  • спеції (чорний перець-горошок, лавровий лист, гвоздичка);

  • сіль.


  • Приготування
    Стручки квасолі покладемо в друшляк, промиємо в проточній воді, обсушим, очистимо від волокон і разрежем кожен поперек на 3 частини.
    Підготовлену квасолю опустимо в киплячу підсолену воду і відваримо протягом 15 хвилин, а потім відкинемо на друшляк, щоб рідина стекла.
    Нашинкуем капусту тонкою соломкою і заллємо її окропом. Залишимо на 15 хвилин, щоб пропарилася. Отцедим рідина, а капусту викладемо на сковороду з маслом і протушкуйте протягом 10-12 хвилин, не більше. Очищену моркву натремо на крупній тертці, а краще - на тертці для приготування моркви по-корейськи.
    Спассеруем моркву на сковороді в олії до м'якості. Лук очистимо й тонко нашинкуем, обсмажимо його на маслі до легкого зміни відтінку. Овочі з'єднаємо у великому казані, підсолимо, додамо спеції і томатний соус і протушкуйте все разом протягом 15 хвилин.
    Готову солянку розкладемо в стерилізовані скляні банки. Накриємо їх прокип'яченими кришками, поставимо в таз і простерилизуем в киплячій воді. Якщо ємність 05 л - 15 хвилин, якщо 1 л - протягом 20-25 хвилин. Закрутимо кришки на банках або закотимо, перевернемо і накриємо старою ковдрою на добу. Солянка з капусти на зиму готова! Зберігати краще в сухому прохолодному місці при невисокій, але плюсовій температурі.

    Овочева солянка з грибами


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 4 кг;

  • гриби свіжі (наприклад, маслюки) - 2 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 кг;

  • морква - 1 кг;

  • томат-паста - 05 л;

  • масло рослинне - близько 1 л;

  • сіль - 2 ст. л. без гірки»;

  • оцет 6 або 9% з розрахунку 1 ст. л. на 05-літрову банку.


  • Приготування
    Промиваємо і гриби чистимо, після чого відварюємо в підсоленій воді протягом 30 хвилин. Відварені гриби спочатку відкидаємо на друшляк, а потім переміщаємо в каструлю, в якій будемо готувати солянку.
    Нарізаємо цибулю чверть кільцями. Шаткуємо капусту. У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла і злегка обсмажуємо цибулю.
    Солянка овочева на зиму
    Очищену моркву тремо на тертці. Окремо обсмажуємо моркву.
    Змішуємо цибулю і моркву з капустою. Додаємо нарізані гриби і томатний соус. Вливаємо олію, ретельно перемішуємо і залишаємо на півгодини. Ставимо каструлю на слабкий вогонь і готуємо протягом 20 хвилин після закипання. Періодично помішуємо, до кінця процесу солимо.
    Готову солянку розкладаємо в стерилізовані банки. У кожну банку місткістю 05 л заливаємо зверху 1 ст. ложку оцту (в 1-літрову - 2 ст. ложки, відповідно). Закатуємо, перевертаємо і закутуємо ковдрою на добу. Грибна солянка на зиму готова!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка з квашеної капусти
    Солянка - це смачне перше або друге блюдо, в якому поєднуються м'ясні продукти з солоними або квашеними овочами. І сьогодні ми розповімо вам, як
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Овочева солянка з грибами - рецепт
    Солянка овочева - чудове ситне блюдо, яке сподобається всім, в тому числі і вегетаріанцям. Варіантів її створення з додаванням різних інгредієнтів
    Тушкована капуста на зиму
    Тушкована капуста на зиму
    Капуста - це корисний продукт, який у кулінарії застосовується досить широко. Її варять, тушкують, використовують у створенні супів і салатів, а
    Грибна солянка на зиму
    Грибна солянка на зиму
    Грибна солянка, приготована на зиму, може виступати як самостійне блюдо або бути прекрасним гарніром до основних страв. Напевно у кожної господині є
    Солянка з капусти на зиму
    Солянка з капусти на зиму
    Урізноманітнити зиязикай стіл різними смаколиками нам, звичайно ж, допомагає консервація. Солянка з капусти на зиму, це один з варіантів корисних
    Маринована морква
    Маринована морква
    Морква - дуже корисний продукт, адже в ній міститься багато вітаміну А, який необхідний нашому організму. З неї готують салати, додають її у супи і