Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тушкована капуста на зиму

Тушкована капуста на зиму

16-03-2015, 13:41
3 886
Тушкована капуста на зиму
Які тільки страви не готують із капустою. Пропонуємо вам дізнатися цікаві рецепти тушкованої капусти на зиму.

Рецепт тушкованої капусти на зиму


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 400 г;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • перець горошком - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції - за бажанням;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Капусту споліскуємо, даємо воді стекти, нарізаємо на невеликі шматки і дрібненько шаткуємо. Потім перекладаємо її на розігріту з маслом сковороду, ущільнюємо рукою, солимо, перчимо за смаком, кладемо за бажанням трохи спецій і тушкуємо на середньому вогні до готовності під кришкою, періодично перемішуючи. При бажанні можете додати в блюдо цибулю і моркву. Для цього цибулю очищаємо, нарізаємо часточками, а моркву тремо на тертку. Все можна закочувати в банки.

    Консервована тушкована капуста


    Інгредієнти:

  • капуста - 800 г;

  • сіль - 40 г;

  • цукор - 10 г;

  • томатна паста - 100 мл


  • Приготування
    Ще один спосіб, як тушкувати капусту на зиму. Отже, беремо стиглий вилочок білокачанної капусти, знімаємо з неї верхні листки, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо нашатковану капусту в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо просочуватися на 2 години. Після чого віджимаємо сік, викладаємо в емальований миску і ставимо на слабенький вогонь. Протушиваем її протягом 5 хвилин, потім додаємо томатну пасту і кладемо трохи цукру. Все ретельно перемішуємо і готуємо ще близько 30 хвилин, періодично перемішуючи. Тепер перекладаємо капусту в стерильну гарячу банку, накриваємо кришкою і стерилізуємо 30 хвилин. Потім зафарбовуємо її, ставимо кришкою вниз і закутуємо рушником. Таку тушковану капусту можна використовувати взимку в якості закуски до різних гарнірів або в якості начинки для приготування пирогів.

    Тушкована капуста на зиму з м'ясом


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 500 г;

  • м'ясо будь - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо на порційні шматочки і обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з рослинним маслом.
    Тушкована капуста на зиму
    На іншу сковорідку кладемо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні, перемішуючи, під кришкою до напівготовності. Після того, як просмажене м'ясо, додаємо до нього цибулю, очищений і порізаний кубиками, тушковану капусту, сіль і перець за смаком, лавровий листочок. Все акуратно перемішуємо, ущільнюємо, розрівнюємо і накриваємо кришкою. Протушиваем ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні сухі банки.
    Любителям капусти пропонуємо спробувати тушковану капусту з сосискою або цвітну капусту сиром приготувати їх досить просто.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
    Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
    Тушкована капуста з куркою
    Тушкована капуста з куркою
    Тушкована капуста з куркою - чудове і ароматне блюдо, яке чудово підійде для ситного обіду або вечері. Зараз ми розповімо, як її приготувати швидко і
    Тушкована капуста з баклажанами
    Тушкована капуста з баклажанами
    Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
    Тушкована капуста з реберцями
    Тушкована капуста з реберцями
    Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка