Тушкована капуста на зиму
Які тільки страви не готують із капустою. Пропонуємо вам дізнатися цікаві рецепти тушкованої капусти на зиму.
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 400 г;
сіль, чорний мелений перець - за смаком;
перець горошком - 4 шт.;
морква - 1 шт.;
спеції - за бажанням;
рослинне масло - 2 ст. ложки.
Приготування
Капусту споліскуємо, даємо воді стекти, нарізаємо на невеликі шматки і дрібненько шаткуємо. Потім перекладаємо її на розігріту з маслом сковороду, ущільнюємо рукою, солимо, перчимо за смаком, кладемо за бажанням трохи спецій і тушкуємо на середньому вогні до готовності під кришкою, періодично перемішуючи. При бажанні можете додати в блюдо цибулю і моркву. Для цього цибулю очищаємо, нарізаємо часточками, а моркву тремо на тертку. Все можна закочувати в банки.
Інгредієнти:
капуста - 800 г;
сіль - 40 г;
цукор - 10 г;
томатна паста - 100 мл
Приготування
Ще один спосіб, як тушкувати капусту на зиму. Отже, беремо стиглий вилочок білокачанної капусти, знімаємо з неї верхні листки, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо нашатковану капусту в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо просочуватися на 2 години. Після чого віджимаємо сік, викладаємо в емальований миску і ставимо на слабенький вогонь. Протушиваем її протягом 5 хвилин, потім додаємо томатну пасту і кладемо трохи цукру. Все ретельно перемішуємо і готуємо ще близько 30 хвилин, періодично перемішуючи. Тепер перекладаємо капусту в стерильну гарячу банку, накриваємо кришкою і стерилізуємо 30 хвилин. Потім зафарбовуємо її, ставимо кришкою вниз і закутуємо рушником. Таку тушковану капусту можна використовувати взимку в якості закуски до різних гарнірів або в якості начинки для приготування пирогів.
Інгредієнти:
капуста білокачанна - 500 г;
м'ясо будь - 200 г;
цибулина - 1 шт.;
сіль, перець - за смаком;
рослинна олія;
лавровий лист - 2 шт.
Приготування
М'ясо обробляємо на порційні шматочки і обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з рослинним маслом. На іншу сковорідку кладемо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні, перемішуючи, під кришкою до напівготовності. Після того, як просмажене м'ясо, додаємо до нього цибулю, очищений і порізаний кубиками, тушковану капусту, сіль і перець за смаком, лавровий листочок. Все акуратно перемішуємо, ущільнюємо, розрівнюємо і накриваємо кришкою. Протушиваем ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні сухі банки.
Любителям капусти пропонуємо спробувати тушковану капусту з сосискою або цвітну капусту сиром приготувати їх досить просто.
Рецепт тушкованої капусти на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Капусту споліскуємо, даємо воді стекти, нарізаємо на невеликі шматки і дрібненько шаткуємо. Потім перекладаємо її на розігріту з маслом сковороду, ущільнюємо рукою, солимо, перчимо за смаком, кладемо за бажанням трохи спецій і тушкуємо на середньому вогні до готовності під кришкою, періодично перемішуючи. При бажанні можете додати в блюдо цибулю і моркву. Для цього цибулю очищаємо, нарізаємо часточками, а моркву тремо на тертку. Все можна закочувати в банки.
Консервована тушкована капуста
Інгредієнти:
Приготування
Ще один спосіб, як тушкувати капусту на зиму. Отже, беремо стиглий вилочок білокачанної капусти, знімаємо з неї верхні листки, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо нашатковану капусту в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо просочуватися на 2 години. Після чого віджимаємо сік, викладаємо в емальований миску і ставимо на слабенький вогонь. Протушиваем її протягом 5 хвилин, потім додаємо томатну пасту і кладемо трохи цукру. Все ретельно перемішуємо і готуємо ще близько 30 хвилин, періодично перемішуючи. Тепер перекладаємо капусту в стерильну гарячу банку, накриваємо кришкою і стерилізуємо 30 хвилин. Потім зафарбовуємо її, ставимо кришкою вниз і закутуємо рушником. Таку тушковану капусту можна використовувати взимку в якості закуски до різних гарнірів або в якості начинки для приготування пирогів.
Тушкована капуста на зиму з м'ясом
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо обробляємо на порційні шматочки і обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з рослинним маслом. На іншу сковорідку кладемо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні, перемішуючи, під кришкою до напівготовності. Після того, як просмажене м'ясо, додаємо до нього цибулю, очищений і порізаний кубиками, тушковану капусту, сіль і перець за смаком, лавровий листочок. Все акуратно перемішуємо, ущільнюємо, розрівнюємо і накриваємо кришкою. Протушиваем ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні сухі банки.
Любителям капусти пропонуємо спробувати тушковану капусту з сосискою або цвітну капусту сиром приготувати їх досить просто.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста з куркою
Тушкована капуста з куркою - чудове і ароматне блюдо, яке чудово підійде для ситного обіду або вечері. Зараз ми розповімо, як її приготувати швидко і
Тушкована капуста з баклажанами
Ваше повсякденне меню можуть чудово урізноманітнити страви з тушкованих овочів. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати тушковану капусту з
Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка