Які тільки страви не готують із капустою. Пропонуємо вам дізнатися цікаві рецепти тушкованої капусти на зиму.
Рецепт тушкованої капусти на зиму
Інгредієнти: капуста білокачанна - 400 г; сіль, чорний мелений перець - за смаком; перець горошком - 4 шт.; морква - 1 шт.; спеції - за бажанням; рослинне масло - 2 ст. ложки. Приготування Капусту споліскуємо, даємо воді стекти, нарізаємо на невеликі шматки і дрібненько шаткуємо. Потім перекладаємо її на розігріту з маслом сковороду, ущільнюємо рукою, солимо, перчимо за смаком, кладемо за бажанням трохи спецій і тушкуємо на середньому вогні до готовності під кришкою, періодично перемішуючи. При бажанні можете додати в блюдо цибулю і моркву. Для цього цибулю очищаємо, нарізаємо часточками, а моркву тремо на тертку. Все можна закочувати в банки.
Консервована тушкована капуста
Інгредієнти: капуста - 800 г; сіль - 40 г; цукор - 10 г; томатна паста - 100 мл Приготування Ще один спосіб, як тушкувати капусту на зиму. Отже, беремо стиглий вилочок білокачанної капусти, знімаємо з неї верхні листки, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо нашатковану капусту в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо просочуватися на 2 години. Після чого віджимаємо сік, викладаємо в емальований миску і ставимо на слабенький вогонь. Протушиваем її протягом 5 хвилин, потім додаємо томатну пасту і кладемо трохи цукру. Все ретельно перемішуємо і готуємо ще близько 30 хвилин, періодично перемішуючи. Тепер перекладаємо капусту в стерильну гарячу банку, накриваємо кришкою і стерилізуємо 30 хвилин. Потім зафарбовуємо її, ставимо кришкою вниз і закутуємо рушником. Таку тушковану капусту можна використовувати взимку в якості закуски до різних гарнірів або в якості начинки для приготування пирогів.
Тушкована капуста на зиму з м'ясом
Інгредієнти: капуста білокачанна - 500 г; м'ясо будь - 200 г; цибулина - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; рослинна олія; лавровий лист - 2 шт. Приготування М'ясо обробляємо на порційні шматочки і обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з рослинним маслом.
На іншу сковорідку кладемо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні, перемішуючи, під кришкою до напівготовності. Після того, як просмажене м'ясо, додаємо до нього цибулю, очищений і порізаний кубиками, тушковану капусту, сіль і перець за смаком, лавровий листочок. Все акуратно перемішуємо, ущільнюємо, розрівнюємо і накриваємо кришкою. Протушиваем ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні сухі банки.
Любителям капусти пропонуємо спробувати тушковану капусту з сосискою або цвітну капусту сиром приготувати їх досить просто.