Вернуться назад Распечатать

Тушкована капуста на зиму

Тушкована капуста на зиму
Які тільки страви не готують із капустою. Пропонуємо вам дізнатися цікаві рецепти тушкованої капусти на зиму.

Рецепт тушкованої капусти на зиму


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 400 г;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком;

  • перець горошком - 4 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • спеції - за бажанням;

  • рослинне масло - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Капусту споліскуємо, даємо воді стекти, нарізаємо на невеликі шматки і дрібненько шаткуємо. Потім перекладаємо її на розігріту з маслом сковороду, ущільнюємо рукою, солимо, перчимо за смаком, кладемо за бажанням трохи спецій і тушкуємо на середньому вогні до готовності під кришкою, періодично перемішуючи. При бажанні можете додати в блюдо цибулю і моркву. Для цього цибулю очищаємо, нарізаємо часточками, а моркву тремо на тертку. Все можна закочувати в банки.

    Консервована тушкована капуста


    Інгредієнти:

  • капуста - 800 г;

  • сіль - 40 г;

  • цукор - 10 г;

  • томатна паста - 100 мл


  • Приготування
    Ще один спосіб, як тушкувати капусту на зиму. Отже, беремо стиглий вилочок білокачанної капусти, знімаємо з неї верхні листки, промиваємо та нарізаємо тонкою соломкою. Кладемо нашатковану капусту в миску, солимо, перемішуємо і залишаємо просочуватися на 2 години. Після чого віджимаємо сік, викладаємо в емальований миску і ставимо на слабенький вогонь. Протушиваем її протягом 5 хвилин, потім додаємо томатну пасту і кладемо трохи цукру. Все ретельно перемішуємо і готуємо ще близько 30 хвилин, періодично перемішуючи. Тепер перекладаємо капусту в стерильну гарячу банку, накриваємо кришкою і стерилізуємо 30 хвилин. Потім зафарбовуємо її, ставимо кришкою вниз і закутуємо рушником. Таку тушковану капусту можна використовувати взимку в якості закуски до різних гарнірів або в якості начинки для приготування пирогів.

    Тушкована капуста на зиму з м'ясом


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 500 г;

  • м'ясо будь - 200 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • рослинна олія;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    М'ясо обробляємо на порційні шматочки і обсмажуємо до готовності на розігрітій сковороді з рослинним маслом.
    Тушкована капуста на зиму
    На іншу сковорідку кладемо нашатковану капусту і тушкуємо на середньому вогні, перемішуючи, під кришкою до напівготовності. Після того, як просмажене м'ясо, додаємо до нього цибулю, очищений і порізаний кубиками, тушковану капусту, сіль і перець за смаком, лавровий листочок. Все акуратно перемішуємо, ущільнюємо, розрівнюємо і накриваємо кришкою. Протушиваем ще 20 хвилин на повільному вогні і закочує в стерильні сухі банки.
    Любителям капусти пропонуємо спробувати тушковану капусту з сосискою або цвітну капусту сиром приготувати їх досить просто.