Капуста з хроном на зиму
Квашена або маринована капуста є прекрасною закускою, яка не тільки смачна, але й корисна і низькокалорійна. Якщо ви досі не заготовили капусту на зиму, то не варто втрачати час, а пора почати слідувати нашим рецептами з даної статті, в яких ми навчимо вас готувати квашену капусту з хріном.
Інгредієнти:
капуста - 1 кг;
хрін - 80 г;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 10 р.
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо, хрін натираємо на дрібній тертці. Ставимо На вогонь каструлю з 05 літрами води, доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор. Нашатковану капусту злегка переминаем з хріном і заливаємо отриманим розсолом (він повинен бути теплим). Ставимо на капусту гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 3 дні, після чого переставляємо в прохолодне місце. На 6-ий день ви зможете насолоджуватися гострої і хрусткою капусткою в розсолі домашнього приготування.
Інгредієнти:
капуста - 1 качан (близько 1 кг);
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
хрін - 100 г;
часник - 1 головка;
вода - 1 л;
оцет - 100 мл;
цукор - 100 г;
сіль - 50 г;
лавровий лист - 3 шт.;
перець горошком - 4-5 шт.
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо, моркву і перець тремо на дрібній тертці, часник пропускаємо через чеснокодавку, цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
Воду для розсолу ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо, додаємо цукор, оцет, перець і лавровий лист. Капусту перемішуємо з подрібненими овочами і заливаємо теплим розсолом. Даємо капусті постояти 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Як тільки капуста охолоне - вона готова до вживання.
Інгредієнти:
капуста - 15 кг;
морква - 1 шт.;
мед - 1 ч. ложка;
сіль - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
буряк - 1 шт.;
хрін - 30 р.
Приготування
Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а хрін - на дрібній, часник пропускаємо через прес, буряк нарізаємо товстими пластинами. Всі овочі (крім буряків) перемішуємо і обминаємо - чим більше обминаете, тим менше хрусткою вийде капуста. На дно емальованої каструлі укладаємо буряк, а поверх кладемо капусту з іншими овочами.
Літр води доводимо до кипіння, солимо, додаємо мед. Даємо розсолу охолонути до теплого, після чого заливаємо їм капусту і ставимо її під прес. Процес бродіння займе від 3 до 5 днів, після чого капусту необхідно охолодити, і можна подавати до столу!
Рецепт квашеної капусти з хріном
Інгредієнти:
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо, хрін натираємо на дрібній тертці. Ставимо На вогонь каструлю з 05 літрами води, доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор. Нашатковану капусту злегка переминаем з хріном і заливаємо отриманим розсолом (він повинен бути теплим). Ставимо на капусту гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 3 дні, після чого переставляємо в прохолодне місце. На 6-ий день ви зможете насолоджуватися гострої і хрусткою капусткою в розсолі домашнього приготування.
Капуста, маринована з хріном
Інгредієнти:
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо, моркву і перець тремо на дрібній тертці, часник пропускаємо через чеснокодавку, цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
Воду для розсолу ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо, додаємо цукор, оцет, перець і лавровий лист. Капусту перемішуємо з подрібненими овочами і заливаємо теплим розсолом. Даємо капусті постояти 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Як тільки капуста охолоне - вона готова до вживання.
Капуста з буряком і хріном
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а хрін - на дрібній, часник пропускаємо через прес, буряк нарізаємо товстими пластинами. Всі овочі (крім буряків) перемішуємо і обминаємо - чим більше обминаете, тим менше хрусткою вийде капуста. На дно емальованої каструлі укладаємо буряк, а поверх кладемо капусту з іншими овочами.
Літр води доводимо до кипіння, солимо, додаємо мед. Даємо розсолу охолонути до теплого, після чого заливаємо їм капусту і ставимо її під прес. Процес бродіння займе від 3 до 5 днів, після чого капусту необхідно охолодити, і можна подавати до столу!
Рекомендуємо добрі рецепти
Гостра капуста на зиму
Капуста - ця чудова заготівля на зиму: квасять, солять, маринують. І сьогодні ми розповімо, як приготувати гостреньку капусточку у доповнення до
Рецепт маринованої капусти з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска на святковий стіл, а також відмінне доповнення до будь-якого гарніру. У нашій статті ми розповімо
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Капуста, маринована з часником
Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко
Капуста по-вірменськи
Якщо ви любитель чого-небудь гостренького і солоненького, тоді рецепти з нашої статті для вас. Пропонуємо вам зробити чудову квашену капусту
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка