Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт маринованої капусти з буряком

Рецепт маринованої капусти з буряком

16-03-2015, 13:33
3 113
Рецепт маринованої капусти з буряком
Якщо ви любите похрумтіти таким гострим і пікантним листочком маринованої капусти наші рецепти обов'язково припадуть вам до душі. Тим більше, зробити її самостійно зовсім не складно, а весь процес приготування маринованої капусти з буряком на зиму займає від кількох годин до кількох днів. Знавці стверджують, що це - найкраща закуска під горілочку. Вона ідеальна для виїзду на природу на шашлик. І з цим важко сперечатися. Та ми й не будемо, а краще ходімо на кухню і приготуємо!

Гостра маринована капуста з буряком


Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 2 шт.;

  • буряк - 2 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • перець болгарський солодкий - 2 шт.;

  • часник - 1 головка;

  • перець червоний гіркий - 1 шт.


  • Для маринаду:

  • вода - 1 л;

  • масло рослинне - 1/2 ст.;

  • оцет 9% - 70 мл;

  • цукор - 100 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець духмяний (горошок) - 5 шт.;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Кожен качан розрізаємо на 8 частин. А далі - за бажанням. Якщо ви любите шинковану мариновану капусту з буряком, тонко нарізаємо її, а якщо шматочками, ріжемо капусту великими квадратиками. Очищені моркву і буряк так само або тремо на крупній тертці (можна для корейської моркви), або нарізаємо шматочками. Солодкий перець ріжемо соломкою. З гіркого червоного перцю видаляємо насіння і дрібно кришимо, як і часник. Овочі закладаємо у велику каструлю і добре перемішуємо.
    Заздалегідь готуємо маринад. Для цього закипятим воду, розчиняємо в ній сіль, цукор. Додаємо масло, лавровий лист і перець. Варимо 5 хвилин на маленькому вогні, наприкінці вливаємо оцет і знімаємо з плити. Заливаємо гарячим маринадом капусту, накриваємо її тарілкою і залишаємо при кімнатній температурі на добу. Після гостру мариновану капусту з буряком слід перекласти в сухі чисті банки, закрити поліетиленовими кришками і зберігати в холодильнику.

    Швидка маринована капуста з буряком


    Інгредієнти:

  • капуста білокачанна - 2 кг;

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 4 зубки.


  • Для маринаду:

  • вода - 1 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • масло рослинне - 1/2 ст.;

  • оцет столовий 6% - 1/2 ст.;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Знімаємо з капусти пару верхніх листків і викидаємо. Решті качан шаткуємо трохи крупніше, ніж для борщу. Буряк і моркву тремо на крупній тертці. Дрібно подрібнюємо часник. Змішуємо всі овочі.
    У каструльці кип'ятимо воду, додаємо масло, оцет, сіль і цукор. Варимо, поки останній повністю не розчинитися. Заливаємо гарячим розсолом капусту, накриваємо і ставимо невеликий гніт. Вже через 4 години маринована капуста буде готова. Єдиний мінус цього рецепту - така капусточка зберігатися кілька днів. Значить, буде привід частіше готувати нову партію!

    Маринована капуста з буряком


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 2 качана;

  • буряк - 1 шт.;

  • корінь петрушки - 1 шт.;

  • корінь селери - 1/2 шт.;

  • часник - 4 зубки.


  • Для маринаду:

  • вода - 1 л;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • оцет столовий 6% - 100 мл;

  • сіль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Рецепт маринованої капусти з буряком
    Цвітну капусту промиваємо і поділяємо на дрібні суцвіття. Очищену буряк нарізаємо кубиками, корінь петрушки і селери ріжемо кружальцями. Зубчики часнику тільки чистимо, залишаючи їх повністю. Завантажуємо підготовлені овочі в каструлю.
    Для маринаду кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль, цукор. Додаємо оцет. Заливаємо гарячим розсолом цвітну капусту з овочами. Ставимо під гніт. Дня через 3 капусту можна пробувати, якщо промаринувалася досить - ховаємо в холодильник. Подаємо до столу в якості зимового салату або холодної закуски, не забуваючи при цьому приправити її рослинним маслом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Маринад для капусти
    Маринад для капусти
    Маринована капуста - відмінна закуска для пікніка або святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно приготувати для неї маринад.
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Капуста з буряком на зиму
    Капуста з буряком на зиму
    Квашена капуста з буряком - чудова заготівля на зиму, а головне корисна. І ми пропонуємо вам кілька рецептів цієї оригінальної закуски. Читаємо наші
    Гостра капуста на зиму
    Гостра капуста на зиму
    Капуста - ця чудова заготівля на зиму: квасять, солять, маринують. І сьогодні ми розповімо, як приготувати гостреньку капусточку у доповнення до
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
    Капуста, маринована з часником
    Капуста, маринована з часником
    Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко