Маринад для капусти
Маринована капуста - відмінна закуска, підійде і для пікніка, і для святкового застілля. Готувати її просто, але потурбуватися про цю страву, потрібно заздалегідь. Щоб вона як слід промаринувалася, витримують капусту в розсолі не менше доби.
Інгредієнти:
капуста кольорова - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
часник - 3 зубки.
Для маринаду:
вода - 15 л;
оцет столовий (9%) - 200 мл;
олія - 05 склянки;
сіль - 4 ст. ложки;
цукор - 9 ст. ложок;
лист лавровий - 8 шт.;
перець чорний (горошок) - 10 шт.;
гвоздика - 5 шт.
Приготування
Капусту промиваємо, поділяємо на суцвіття і викладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо нарізану тонкими кружальцями моркву і чищені часточки часнику (якщо великі, краще розрізати їх навпіл).
Окремо готуємо маринад. У воду додаємо оцет, олію, сіль, цукор і спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим маринадом овочі і накриваємо кришкою. А коли повністю охолонуть, відправляємо на добу в холодильник, промаринуватися.
Інгредієнти:
капуста - 2 кг;
морква - 2 шт.;
буряк - 1 шт.
Для маринаду:
вода - 1 л;
цукор - 150 г;
сіль - 25 ст. ложки;
олія соняшникова - 150 г;
оцет столовий (9%) - 150 г;
лавровий лист - 2 шт.;
перець духмяний (горошок) - 2 шт.;
часник - 5 зубків.
Приготування
Капусту нарізаємо невеликими квадратиками - «пелюстками». Моркву ріжемо соломкою, а буряк тремо на крупній тертці. Овочі перемішуємо і викладаємо у велику каструлю.
Для маринаду кип'ятимо воду з сіллю, цукром, олією та спеціями. Знімаємо з вогню, додаємо оцет і пропущений через прес часник. Любителі гостренького можуть ще кинути перчик чилі. Заливаємо цією гарячою сумішшю овочі і накриваємо тарілкою без вантажу. Так, капуста під маринадом при кімнатній температурі простоїть весь день, а вже на наступний можна сміливо починати хрустіти пряними «лепесточками».
Інгредієнти:
капуста цвітна - 2 кг;
помідори - 1 кг;
часник - 8 зубчиків;
кислота оцтова - 4 ст. ложки;
цукор - 3 ст. ложки;
сіль морська - 1 ст. ложка.
Приготування
Капусту розбираємо на суцвіття і викладаємо в каструлю. Заливаємо помідорами, пропущеними через м'ясорубку разом з часником. Солимо, додаємо цукор та оцтову кислоту, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, прикручуємо газ до мінімуму і тушкуємо 15 хвилин. Після цвітну капусту в маринаді можна закочувати в стерильні банки або дочекавшись, поки охолоне, подавати до столу як закуску.
Маринад для цвітної капусти
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Капусту промиваємо, поділяємо на суцвіття і викладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо нарізану тонкими кружальцями моркву і чищені часточки часнику (якщо великі, краще розрізати їх навпіл).
Окремо готуємо маринад. У воду додаємо оцет, олію, сіль, цукор і спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим маринадом овочі і накриваємо кришкою. А коли повністю охолонуть, відправляємо на добу в холодильник, промаринуватися.
Маринад для капусти з буряком
Інгредієнти:
Для маринаду:
Приготування
Капусту нарізаємо невеликими квадратиками - «пелюстками». Моркву ріжемо соломкою, а буряк тремо на крупній тертці. Овочі перемішуємо і викладаємо у велику каструлю.
Для маринаду кип'ятимо воду з сіллю, цукром, олією та спеціями. Знімаємо з вогню, додаємо оцет і пропущений через прес часник. Любителі гостренького можуть ще кинути перчик чилі. Заливаємо цією гарячою сумішшю овочі і накриваємо тарілкою без вантажу. Так, капуста під маринадом при кімнатній температурі простоїть весь день, а вже на наступний можна сміливо починати хрустіти пряними «лепесточками».
Рецепт цвітної капусти в гарячому томатному маринаді
Інгредієнти:
Приготування
Капусту розбираємо на суцвіття і викладаємо в каструлю. Заливаємо помідорами, пропущеними через м'ясорубку разом з часником. Солимо, додаємо цукор та оцтову кислоту, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, прикручуємо газ до мінімуму і тушкуємо 15 хвилин. Після цвітну капусту в маринаді можна закочувати в стерильні банки або дочекавшись, поки охолоне, подавати до столу як закуску.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з капусти з оцтом
Рецептів створення салатів з такого корисного овоча, як капуста, існує велика кількість. Це і легкі салатики для перекусів свят для заготівлі на
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Рецепт маринованої капусти з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска на святковий стіл, а також відмінне доповнення до будь-якого гарніру. У нашій статті ми розповімо
Маринована капуста
Маринована капуста чудово підійде для будь-якого столу, навіть самого шикарного. Це блюдо можна подати як окрему соління, а можна і в складі смачного
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Капуста, маринована з часником
Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко