Вернуться назад Распечатать

Маринад для капусти

Маринад для капусти
Маринована капуста - відмінна закуска, підійде і для пікніка, і для святкового застілля. Готувати її просто, але потурбуватися про цю страву, потрібно заздалегідь. Щоб вона як слід промаринувалася, витримують капусту в розсолі не менше доби.

Маринад для цвітної капусти


Інгредієнти:

  • капуста кольорова - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • часник - 3 зубки.


  • Для маринаду:

  • вода - 15 л;

  • оцет столовий (9%) - 200 мл;

  • олія - 05 склянки;

  • сіль - 4 ст. ложки;

  • цукор - 9 ст. ложок;

  • лист лавровий - 8 шт.;

  • перець чорний (горошок) - 10 шт.;

  • гвоздика - 5 шт.


  • Приготування
    Капусту промиваємо, поділяємо на суцвіття і викладаємо в каструлю. Туди ж відправляємо нарізану тонкими кружальцями моркву і чищені часточки часнику (якщо великі, краще розрізати їх навпіл).
    Окремо готуємо маринад. У воду додаємо оцет, олію, сіль, цукор і спеції. Ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння. Заливаємо гарячим маринадом овочі і накриваємо кришкою. А коли повністю охолонуть, відправляємо на добу в холодильник, промаринуватися.

    Маринад для капусти з буряком


    Інгредієнти:

  • капуста - 2 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • буряк - 1 шт.


  • Для маринаду:

  • вода - 1 л;

  • цукор - 150 г;

  • сіль - 25 ст. ложки;

  • олія соняшникова - 150 г;

  • оцет столовий (9%) - 150 г;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • перець духмяний (горошок) - 2 шт.;

  • часник - 5 зубків.


  • Приготування
    Капусту нарізаємо невеликими квадратиками - «пелюстками». Моркву ріжемо соломкою, а буряк тремо на крупній тертці. Овочі перемішуємо і викладаємо у велику каструлю.
    Для маринаду кип'ятимо воду з сіллю, цукром, олією та спеціями. Знімаємо з вогню, додаємо оцет і пропущений через прес часник. Любителі гостренького можуть ще кинути перчик чилі. Заливаємо цією гарячою сумішшю овочі і накриваємо тарілкою без вантажу. Так, капуста під маринадом при кімнатній температурі простоїть весь день, а вже на наступний можна сміливо починати хрустіти пряними «лепесточками».

    Рецепт цвітної капусти в гарячому томатному маринаді


    Інгредієнти:

  • капуста цвітна - 2 кг;

  • помідори - 1 кг;

  • часник - 8 зубчиків;

  • кислота оцтова - 4 ст. ложки;

  • Маринад для капусти

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сіль морська - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Капусту розбираємо на суцвіття і викладаємо в каструлю. Заливаємо помідорами, пропущеними через м'ясорубку разом з часником. Солимо, додаємо цукор та оцтову кислоту, ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння, прикручуємо газ до мінімуму і тушкуємо 15 хвилин. Після цвітну капусту в маринаді можна закочувати в стерильні банки або дочекавшись, поки охолоне, подавати до столу як закуску.