» » Капуста, маринована з часником

Капуста, маринована з часником

Капуста, маринована з часником
Пікантна капуста з часником і оцтом - відмінне доповнення до будь-якого столу. Легка і смачна закуска дуже легко готується і дуже швидко закінчується. Приготувавши капусту з часником на зиму, ви завжди зможете нагодувати несподівано гостей або урізноманітнити сімейний вечерю.

Рецепт приготування капусти з часником і оцтом


Інгредієнти:

  • капуста - 3 кг;

  • морква - 2 шт.;

  • часник - 4 зубчики;

  • перець червоний - 1 ч. л.;

  • вода - 1 л;

  • цукор - 150 г;

  • сіль - 2 ст. л.;

  • масло рослинне - 250 мл;

  • оцет 9% - 2 ст. л.;

  • лавровий лист - 4 шт.


  • Приготування
    Капусту очистити від верхнього листя і нарізаємо квадратними шматочками. Потім промиваємо, очищаємо моркву і нарізаємо будь-якою формою, яка вам подобається. Далі змішуємо овочі, додаємо червоний перець, пропущений через чеснокодавку часник і лавровий лист. Поміщаємо овочеву масу в банку. Саме час приступити до виготовлення розсолу, адже саме він робить капусту швидкого приготування з часником хрусткою і смачною. Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Потім заливаємо капусту отриманим розсолом і накриваємо банку кришкою. Залишаємо закуску остуджувати до кімнатної температури на пару годин, а потім прибираємо на одну ніч у холодильник. З легкістю за цією ж схемою можна приготувати і цвітну капусту з часником.
    Якщо ви хочете урізноманітнити вподобаний рецепт маринованої капусти вам напевно сподобається варіант приготування капусти з буряком і часником.

    Капуста, маринована з буряком і часником


    Інгредієнти:

  • капуста - 15 кг;

  • морква - 1-2 шт.;

  • буряк - 1 шт.;

  • вода - 05 л

  • цукор - 100 г;

  • сіль - 15 ст. л.;

  • соняшникова олія - 100 мл;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • оцет (9%) - 100 г;

  • часник - 1 головка.


  • Приготування
    Капуста, маринована з часником

    Капусту очистити від верхнього листя і нарізаємо квадратними шматочками. Морква промиваємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою великої терки до соломки. Буряк промиваємо, очищаємо і нарізаємо таким же способом. Потім всі овочі змішуємо і поміщаємо в каструлю. Далі приступаємо до виготовлення маринаду для капусти . Для цього змішуємо воду, цукор, сіль, рослинне масло і лавровий лист. Отриману рідину кип'ятимо і заливаємо нею овочі в каструлі і накриваємо кришкою. Блюдо буде готове після проведення в такому стані одного дня при кімнатній температурі. Любителі гострого можуть додати в закуску трохи перчика чилі для більшої пікантності.
    Додав: admin | 16-03-2015, 10:29
    Переглядів: 2109