Пікантна капуста з часником і оцтом - відмінне доповнення до будь-якого столу. Легка і смачна закуска дуже легко готується і дуже швидко закінчується. Приготувавши капусту з часником на зиму, ви завжди зможете нагодувати несподівано гостей або урізноманітнити сімейний вечерю.
Рецепт приготування капусти з часником і оцтом
Інгредієнти: капуста - 3 кг; морква - 2 шт.; часник - 4 зубчики; перець червоний - 1 ч. л.; вода - 1 л; цукор - 150 г; сіль - 2 ст. л.; масло рослинне - 250 мл; оцет 9% - 2 ст. л.; лавровий лист - 4 шт. Приготування Капусту очистити від верхнього листя і нарізаємо квадратними шматочками. Потім промиваємо, очищаємо моркву і нарізаємо будь-якою формою, яка вам подобається. Далі змішуємо овочі, додаємо червоний перець, пропущений через чеснокодавку часник і лавровий лист. Поміщаємо овочеву масу в банку. Саме час приступити до виготовлення розсолу, адже саме він робить капусту швидкого приготування з часником хрусткою і смачною. Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, сіль, рослинне масло і оцет. Потім заливаємо капусту отриманим розсолом і накриваємо банку кришкою. Залишаємо закуску остуджувати до кімнатної температури на пару годин, а потім прибираємо на одну ніч у холодильник. З легкістю за цією ж схемою можна приготувати і цвітну капусту з часником.
Якщо ви хочете урізноманітнити вподобаний рецепт маринованої капусти вам напевно сподобається варіант приготування капусти з буряком і часником.
Капуста, маринована з буряком і часником
Інгредієнти: капуста - 15 кг; морква - 1-2 шт.; буряк - 1 шт.; вода - 05 л цукор - 100 г; сіль - 15 ст. л.; соняшникова олія - 100 мл; лавровий лист - 2 шт.; оцет (9%) - 100 г; часник - 1 головка. Приготування Капусту очистити від верхнього листя і нарізаємо квадратними шматочками. Морква промиваємо, очищаємо і подрібнюємо за допомогою великої терки до соломки. Буряк промиваємо, очищаємо і нарізаємо таким же способом. Потім всі овочі змішуємо і поміщаємо в каструлю. Далі приступаємо до виготовлення маринаду для капусти . Для цього змішуємо воду, цукор, сіль, рослинне масло і лавровий лист. Отриману рідину кип'ятимо і заливаємо нею овочі в каструлі і накриваємо кришкою. Блюдо буде готове після проведення в такому стані одного дня при кімнатній температурі. Любителі гострого можуть додати в закуску трохи перчика чилі для більшої пікантності.