Гостра капуста на зиму
Наступ зими аж ніяк не означає закінчення приготування заготовок і солінь, прямий доказ тому - безліч варіантів маринування і квашення капусти . Якщо ви зважилися запастися чудовою закускою на зиму, то рекомендуємо вам зупинитися на рецепті гострої капусти, варіанти якого ми наведемо в цій статті.
Інгредієнти:
капуста - 1 качан;
буряк - 4 шт.;
морква - 2-3 шт.;
часник - 7-8 зубчиків;
чорний перець - за смаком;
лавровий лист - 3-4 шт.;
рослинне масло - 120 мл;
оцет - 200 мл;
гострий перець - 1 шт.;
сіль - 2 ст. ложки;
цукор - 160 г;
вода - 2 л.
Приготування
Капусту шаткуємо, або нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо шматочки сіллю, злегка обминаємо і даємо настоятися близько 2 годин. Буряк відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці, морква також відварюємо і натираємо.
У чисту, суху ємність для маринування складаємо шарами овочі: буряк, лавровий лист і подрібнений часник, шматочки чилі, капусту і моркву. Шари повинні бути приблизно однакового розміру і не повинні повторюватися. Тепер залишається залити овочі теплим розсолом, що складається з води, солі, спецій, рослинної олії і оцту.
Гостра маринована капуста з буряком буде готова через добу, проведені в холодильнику.
Інгредієнти:
пекінська капуста - 1 шт.;
сіль - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ч. ложка;
перець чилі - 3-4 шт.;
часник - 1 головка;
сіль - 1/2 ч. ложки;
вода.
Приготування
Капусту ретельно промиваємо і видаляємо тверду серцевину. Листя нарізаємо соломкою приблизно в 2 см шириною. Далі проводимо процедуру аналогічну тій, що описана в попередньому рецепті: посипаємо капусту сіллю і цукром і дуже делікатно обминаємо. Ставимо на капусту вантаж і залишаємо її в такому положенні на 10-12 годин.
З перцю чилі готуємо пасту, збивши за допомогою блендера самі перці і головку часнику. Солимо і перчимо отриману суміш і розводимо її водою так, щоб вийшла кашка менш щільною. Отримана маса повинна також постояти 12 годин.
Капусту дістаємо з-під преса і злегка промиваємо холодною водою, тільки щоб прибрати зайву сіль. Тепер залишається лише додати до капусти гостру пасту і ретельно все перемішати. Рецепт гострої капусти по-корейськи шматочками дуже простий і відносно швидкий, так як підготовлена капуста промаринується за 4 години проведених в холодильнику.
Інгредієнти:
капуста - 500 г;
часник - 3 зубчики;
оцет - 3 ст. ложки;
гострий перець - 1 шт.;
сіль, чорний перець - за смаком;
зелень - за смаком.
Приготування
Суцвіття капусти миємо й обсушуємо, проварюємо 3-5 хвилин. На сковороді обсмажуємо часник, зелень і перець чилі, заливаємо вміст сковороди водою, додаємо оцет. Викладаємо капусту в банку і заливаємо теплим маринадом, маринуємо в холодильнику 2-3 години.
Інгредієнти:
капуста - 1 головка (15-2 кг);
корінь хрону - 25 г;
часник - 3-4 зубчики;
листя смородини - 10 шт.;
петрушка - за смаком;
червоний перець - 1 шт.;
селера сушений - щіпка;
вода - 1 л;
сіль - 1 ст. ложка;
оцет - 200 мл
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо і злегка обминаємо. Воду для маринаду кип'ятимо і розчиняємо у ній сіль, цукор, додаємо оцет і селера сушений. Червоний перець разом з хріном подрібнюємо за допомогою блендера.
Дно чистого посуду покриваємо листям смородини і подрібненою зеленню. Поверх кладемо капусту. Додаємо В маринад кашку з хрону, перцю і заливаємо їм вміст посуду. Ставимо ємність з капустою в холодильник і чекаємо 2 дні, після закінчення часу капуста буде готова.
Гостра капуста по-грузинськи з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Капусту шаткуємо, або нарізаємо невеликими шматочками, посипаємо шматочки сіллю, злегка обминаємо і даємо настоятися близько 2 годин. Буряк відварюємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці, морква також відварюємо і натираємо.
У чисту, суху ємність для маринування складаємо шарами овочі: буряк, лавровий лист і подрібнений часник, шматочки чилі, капусту і моркву. Шари повинні бути приблизно однакового розміру і не повинні повторюватися. Тепер залишається залити овочі теплим розсолом, що складається з води, солі, спецій, рослинної олії і оцту.
Гостра маринована капуста з буряком буде готова через добу, проведені в холодильнику.
Гостра капуста по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Капусту ретельно промиваємо і видаляємо тверду серцевину. Листя нарізаємо соломкою приблизно в 2 см шириною. Далі проводимо процедуру аналогічну тій, що описана в попередньому рецепті: посипаємо капусту сіллю і цукром і дуже делікатно обминаємо. Ставимо на капусту вантаж і залишаємо її в такому положенні на 10-12 годин.
З перцю чилі готуємо пасту, збивши за допомогою блендера самі перці і головку часнику. Солимо і перчимо отриману суміш і розводимо її водою так, щоб вийшла кашка менш щільною. Отримана маса повинна також постояти 12 годин.
Капусту дістаємо з-під преса і злегка промиваємо холодною водою, тільки щоб прибрати зайву сіль. Тепер залишається лише додати до капусти гостру пасту і ретельно все перемішати. Рецепт гострої капусти по-корейськи шматочками дуже простий і відносно швидкий, так як підготовлена капуста промаринується за 4 години проведених в холодильнику.
Гостра цвітна капуста
Інгредієнти:
Приготування
Суцвіття капусти миємо й обсушуємо, проварюємо 3-5 хвилин. На сковороді обсмажуємо часник, зелень і перець чилі, заливаємо вміст сковороди водою, додаємо оцет. Викладаємо капусту в банку і заливаємо теплим маринадом, маринуємо в холодильнику 2-3 години.
Гостра капуста, маринована на зиму з хріном
Інгредієнти:
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо і злегка обминаємо. Воду для маринаду кип'ятимо і розчиняємо у ній сіль, цукор, додаємо оцет і селера сушений. Червоний перець разом з хріном подрібнюємо за допомогою блендера.
Дно чистого посуду покриваємо листям смородини і подрібненою зеленню. Поверх кладемо капусту. Додаємо В маринад кашку з хрону, перцю і заливаємо їм вміст посуду. Ставимо ємність з капустою в холодильник і чекаємо 2 дні, після закінчення часу капуста буде готова.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Капуста з буряком на зиму
Квашена капуста з буряком - чудова заготівля на зиму, а головне корисна. І ми пропонуємо вам кілька рецептів цієї оригінальної закуски. Читаємо наші
Рецепт маринованої капусти з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска на святковий стіл, а також відмінне доповнення до будь-якого гарніру. У нашій статті ми розповімо
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Капуста, маринована з часником
Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка