Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Капуста по-вірменськи

Капуста по-вірменськи

4-01-2015, 16:59
1 640
Капуста по-вірменськи
Іноді так хочеться чогось солоного і гостренького. Пропонуємо вашій увазі приголомшливий рецепт квашеної капусти по-вірменськи. Вона прекрасно різноманітить ваше меню і додасть вишуканості будь-якого гарніру.

Рецепт капусти по-вірменськи


Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 25 кг;

  • часник - 50 г;

  • морква - 200 г;

  • буряк - 1 шт.;

  • корінь селери - 100 г;

  • пекучий перець - 2 шт.;

  • вишневі листя - за бажанням;

  • кінза - 20 р.


  • Для розсолу:

  • вода - 3 л;

  • сіль - 150 г;

  • чорний перець горошком - 10 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • кориця - 05 шт.


  • Приготування
    Отже, для приготування капусти по-вірменськи з буряком, спочатку робимо розсіл. Для цього воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, прянощі, перемішуємо і охолоджуємо. Тепер беремо білокачанну капусту, обробляємо кожен качан, знявши з нього верхні листки, і розрізаємо на 4 частини. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Моркву нарізаємо кружечками, а у перцю видаляємо плодоніжки. Коріння селери розрізаємо вздовж на декілька частин. Буряк очищаємо і шаткуємо тонкими пластинками. На дно бочки або каструлі укладаємо капустяні і вишневі листя вишні. Потім щільно, рядами, кладемо капусту. Між рядами прокладаємо всі інші овочі і зелень. Заливаємо все охолодженим розсолом приблизно на 5 см вище рівня покладених овочів. Накриваємо зверху капустяними листками, встановлюємо плоску тарілку і викладаємо на неї вантаж. Витримуємо капусту близько 5 днів при кімнатній температурі, а потім переносимо на холод.

    Солона капуста по-вірменськи


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 500 г;

  • буряк - 1 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • болгарський перець - 2 шт.;

  • гострий перець - 1 шт.;

  • часник - 4 зубчики.


  • Для розсолу:

  • вода - 1 л;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • чорний перець горошком - 8 шт.;

  • гвоздика - 3 шт.;

  • Капуста по-вірменськи

  • мелена кориця - щіпка.


  • Приготування
    Всі овочі, крім капусти, гарненько промиваємо і очищаємо. Половинку капустяного вилка поділяємо на 3 рівні частини, а інші овочі тоненько нашинковиваем. Перекладаємо скибочками овочів капусту. Тепер переходимо до маринаду: воду нагріваємо до кипіння і додаємо спеції. Підготовлену капусту щільно укладаємо на дно каструлі, заливаємо холодним розсолом. Зверху встановлюємо гніт і витримуємо капусту дня 2 при кімнатній температурі, а потім 5 днів в холодильнику. При подачі на стіл, зрізаємо качан, нашинковиваем, заправляємо рослинною олією і додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Решту мариновану капусту по-вірменськи зберігаємо в розсолі в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Рецепт маринованої капусти з буряком
    Рецепт маринованої капусти з буряком
    Маринована капуста з буряком - це чудова закуска на святковий стіл, а також відмінне доповнення до будь-якого гарніру. У нашій статті ми розповімо
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком
    Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
    Капуста, маринована з часником
    Капуста, маринована з часником
    Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка