Капуста по-вірменськи
Іноді так хочеться чогось солоного і гостренького. Пропонуємо вашій увазі приголомшливий рецепт квашеної капусти по-вірменськи. Вона прекрасно різноманітить ваше меню і додасть вишуканості будь-якого гарніру.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 25 кг;
часник - 50 г;
морква - 200 г;
буряк - 1 шт.;
корінь селери - 100 г;
пекучий перець - 2 шт.;
вишневі листя - за бажанням;
кінза - 20 р.
Для розсолу:
вода - 3 л;
сіль - 150 г;
чорний перець горошком - 10 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
кориця - 05 шт.
Приготування
Отже, для приготування капусти по-вірменськи з буряком, спочатку робимо розсіл. Для цього воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, прянощі, перемішуємо і охолоджуємо. Тепер беремо білокачанну капусту, обробляємо кожен качан, знявши з нього верхні листки, і розрізаємо на 4 частини. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Моркву нарізаємо кружечками, а у перцю видаляємо плодоніжки. Коріння селери розрізаємо вздовж на декілька частин. Буряк очищаємо і шаткуємо тонкими пластинками. На дно бочки або каструлі укладаємо капустяні і вишневі листя вишні. Потім щільно, рядами, кладемо капусту. Між рядами прокладаємо всі інші овочі і зелень. Заливаємо все охолодженим розсолом приблизно на 5 см вище рівня покладених овочів. Накриваємо зверху капустяними листками, встановлюємо плоску тарілку і викладаємо на неї вантаж. Витримуємо капусту близько 5 днів при кімнатній температурі, а потім переносимо на холод.
Інгредієнти:
білокачанна капуста - 500 г;
буряк - 1 шт.;
морква - 2 шт.;
болгарський перець - 2 шт.;
гострий перець - 1 шт.;
часник - 4 зубчики.
Для розсолу:
вода - 1 л;
сіль - 1 ст. ложка;
лавровий лист - 3 шт.;
чорний перець горошком - 8 шт.;
гвоздика - 3 шт.;
мелена кориця - щіпка.
Приготування
Всі овочі, крім капусти, гарненько промиваємо і очищаємо. Половинку капустяного вилка поділяємо на 3 рівні частини, а інші овочі тоненько нашинковиваем. Перекладаємо скибочками овочів капусту. Тепер переходимо до маринаду: воду нагріваємо до кипіння і додаємо спеції. Підготовлену капусту щільно укладаємо на дно каструлі, заливаємо холодним розсолом. Зверху встановлюємо гніт і витримуємо капусту дня 2 при кімнатній температурі, а потім 5 днів в холодильнику. При подачі на стіл, зрізаємо качан, нашинковиваем, заправляємо рослинною олією і додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Решту мариновану капусту по-вірменськи зберігаємо в розсолі в холодильнику.
Рецепт капусти по-вірменськи
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Отже, для приготування капусти по-вірменськи з буряком, спочатку робимо розсіл. Для цього воду доводимо до кипіння, додаємо сіль, прянощі, перемішуємо і охолоджуємо. Тепер беремо білокачанну капусту, обробляємо кожен качан, знявши з нього верхні листки, і розрізаємо на 4 частини. Зубчики часнику очищаємо від лушпиння. Моркву нарізаємо кружечками, а у перцю видаляємо плодоніжки. Коріння селери розрізаємо вздовж на декілька частин. Буряк очищаємо і шаткуємо тонкими пластинками. На дно бочки або каструлі укладаємо капустяні і вишневі листя вишні. Потім щільно, рядами, кладемо капусту. Між рядами прокладаємо всі інші овочі і зелень. Заливаємо все охолодженим розсолом приблизно на 5 см вище рівня покладених овочів. Накриваємо зверху капустяними листками, встановлюємо плоску тарілку і викладаємо на неї вантаж. Витримуємо капусту близько 5 днів при кімнатній температурі, а потім переносимо на холод.
Солона капуста по-вірменськи
Інгредієнти:
Для розсолу:
Приготування
Всі овочі, крім капусти, гарненько промиваємо і очищаємо. Половинку капустяного вилка поділяємо на 3 рівні частини, а інші овочі тоненько нашинковиваем. Перекладаємо скибочками овочів капусту. Тепер переходимо до маринаду: воду нагріваємо до кипіння і додаємо спеції. Підготовлену капусту щільно укладаємо на дно каструлі, заливаємо холодним розсолом. Зверху встановлюємо гніт і витримуємо капусту дня 2 при кімнатній температурі, а потім 5 днів в холодильнику. При подачі на стіл, зрізаємо качан, нашинковиваем, заправляємо рослинною олією і додаємо дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Решту мариновану капусту по-вірменськи зберігаємо в розсолі в холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Капуста з хроном на зиму
Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
Рецепт маринованої капусти з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска на святковий стіл, а також відмінне доповнення до будь-якого гарніру. У нашій статті ми розповімо
Квашена капуста з журавлиною
Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
Маринована капуста з буряком
Маринована капуста з буряком - це чудова закуска до основних страв, як м'ясних, так і овочевим. Пропонуємо вам ознайомитися з парочкою оригінальних
Капуста, маринована з часником
Маринована капуста з часником - це чудова закуска під час застілля або до будь-якого гарніру: відварного рису, картоплі, гречки. Вона досить швидко
Квашена капуста
Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка