Вернуться назад Распечатать

Капуста з хроном на зиму

Капуста з хроном на зиму
Квашена або маринована капуста є прекрасною закускою, яка не тільки смачна, але й корисна і низькокалорійна. Якщо ви досі не заготовили капусту на зиму, то не варто втрачати час, а пора почати слідувати нашим рецептами з даної статті, в яких ми навчимо вас готувати квашену капусту з хріном.

Рецепт квашеної капусти з хріном


Інгредієнти:

  • капуста - 1 кг;

  • хрін - 80 г;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • цукор - 10 р.


  • Приготування
    Капусту дрібно шаткуємо, хрін натираємо на дрібній тертці. Ставимо На вогонь каструлю з 05 літрами води, доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор. Нашатковану капусту злегка переминаем з хріном і заливаємо отриманим розсолом (він повинен бути теплим). Ставимо на капусту гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 3 дні, після чого переставляємо в прохолодне місце. На 6-ий день ви зможете насолоджуватися гострої і хрусткою капусткою в розсолі домашнього приготування.

    Капуста, маринована з хріном


    Інгредієнти:

  • капуста - 1 качан (близько 1 кг);

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • хрін - 100 г;

  • часник - 1 головка;

  • вода - 1 л;

  • оцет - 100 мл;

  • цукор - 100 г;

  • сіль - 50 г;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • перець горошком - 4-5 шт.


  • Приготування
    Капусту дрібно шаткуємо, моркву і перець тремо на дрібній тертці, часник пропускаємо через чеснокодавку, цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
    Воду для розсолу ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо, додаємо цукор, оцет, перець і лавровий лист. Капусту перемішуємо з подрібненими овочами і заливаємо теплим розсолом. Даємо капусті постояти 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Як тільки капуста охолоне - вона готова до вживання.

    Капуста з буряком і хріном


    Інгредієнти:

  • капуста - 15 кг;

  • морква - 1 шт.;

  • мед - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • буряк - 1 шт.;

  • хрін - 30 р.


  • Приготування
    Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а хрін - на дрібній, часник пропускаємо
    Капуста з хроном на зиму
    через прес, буряк нарізаємо товстими пластинами. Всі овочі (крім буряків) перемішуємо і обминаємо - чим більше обминаете, тим менше хрусткою вийде капуста. На дно емальованої каструлі укладаємо буряк, а поверх кладемо капусту з іншими овочами.
    Літр води доводимо до кипіння, солимо, додаємо мед. Даємо розсолу охолонути до теплого, після чого заливаємо їм капусту і ставимо її під прес. Процес бродіння займе від 3 до 5 днів, після чого капусту необхідно охолодити, і можна подавати до столу!