Квашена або маринована капуста є прекрасною закускою, яка не тільки смачна, але й корисна і низькокалорійна. Якщо ви досі не заготовили капусту на зиму, то не варто втрачати час, а пора почати слідувати нашим рецептами з даної статті, в яких ми навчимо вас готувати квашену капусту з хріном.
Рецепт квашеної капусти з хріном
Інгредієнти: капуста - 1 кг; хрін - 80 г; сіль - 1 ст. ложка; цукор - 10 р. Приготування Капусту дрібно шаткуємо, хрін натираємо на дрібній тертці. Ставимо На вогонь каструлю з 05 літрами води, доводимо воду до кипіння, додаємо сіль і цукор. Нашатковану капусту злегка переминаем з хріном і заливаємо отриманим розсолом (він повинен бути теплим). Ставимо на капусту гніт і залишаємо при кімнатній температурі на 3 дні, після чого переставляємо в прохолодне місце. На 6-ий день ви зможете насолоджуватися гострої і хрусткою капусткою в розсолі домашнього приготування.
Капуста, маринована з хріном
Інгредієнти: капуста - 1 качан (близько 1 кг); ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; хрін - 100 г; часник - 1 головка; вода - 1 л; оцет - 100 мл; цукор - 100 г; сіль - 50 г; лавровий лист - 3 шт.; перець горошком - 4-5 шт. Приготування Капусту дрібно шаткуємо, моркву і перець тремо на дрібній тертці, часник пропускаємо через чеснокодавку, цибулю нарізаємо тонкими кільцями.
Воду для розсолу ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, солимо, додаємо цукор, оцет, перець і лавровий лист. Капусту перемішуємо з подрібненими овочами і заливаємо теплим розсолом. Даємо капусті постояти 2 години при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник. Як тільки капуста охолоне - вона готова до вживання.
Капуста з буряком і хріном
Інгредієнти: капуста - 15 кг; морква - 1 шт.; мед - 1 ч. ложка; сіль - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; буряк - 1 шт.; хрін - 30 р. Приготування Капусту шаткуємо, моркву тремо на крупній тертці, а хрін - на дрібній, часник пропускаємо
через прес, буряк нарізаємо товстими пластинами. Всі овочі (крім буряків) перемішуємо і обминаємо - чим більше обминаете, тим менше хрусткою вийде капуста. На дно емальованої каструлі укладаємо буряк, а поверх кладемо капусту з іншими овочами.
Літр води доводимо до кипіння, солимо, додаємо мед. Даємо розсолу охолонути до теплого, після чого заливаємо їм капусту і ставимо її під прес. Процес бродіння займе від 3 до 5 днів, після чого капусту необхідно охолодити, і можна подавати до столу!