Всім відомо, що солянка - табу для вегетаріанця. Наваристий бульйон з великою кількістю всіх видів м'яса не відрізняється високим вмістом овочів, або великою користю для організму, навпаки - саме солянка вважається чи не найбільшим зиязикам супом, здатним зігріти і наситити в холоднечу. Чи Так це насправді і чи може класичний м'ясний суп стати вегетаріанським стравою? Звичайно, а як саме це зробити ми розповімо в рецептах нижче.
Як приготувати овочеву солянку з грибами?
Інгредієнти: гриби - 250 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; картопля - 3-4 шт.; квашена капуста - 300 г; морква - 1 шт.; томатна паста - 1 ст. ложка; солоні огірки - 2 шт.; овочевий бульйон - 25 л; лимон; маслини, оливки; каперси; зелень - за смаком; сіль, перець - за смаком; сметана; рослинне масло. Приготування Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Складаємо нарізані бульби в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном , після чого ставимо каструлю на середній вогонь.
Поки картопля вариться, займемося іншими інгредієнтами. Гриби нарізаємо пластинами, цибулю - дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому спочатку цибулю з морквою до золотистого кольору. а потім додаємо гриби і смажимо все до випарювання рідини. Сіль і перець додаємо за смаком, після чого кладемо до засмажки томатну пасту і перемішуємо. Якщо вміст сковороди сухувато - додаємо бульйон. Кладемо в сковороду солоні огірки і каперси і тушкуємо все разом до м'якості моркви.
Перекладаємо пасерування в бульйон і слідом додаємо капусту. Варимо солянку під кришкою на малому вогні до повної готовності капусти. За пару хвилин до кінця готування присмачую блюдо лимонним соком і додаємо подрібнені маслини і оливки. Подаємо гарячу овочеву солянку з грибами і оливками зі столовою ложкою сметани і порцією подрібненої зелені.
Овочева солянка з грибами
Солянкою називається не тільки суп, але і соління на зиму. Спробуйте приготувати це блюдо по нижченаведеному рецептом.
Інгредієнти: білокачанна капуста - 1 головка; маслюки - 500 г; ріпчаста цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; томатний соус - 2-3 ст. ложки; рослинна олія; сіль, перець; оцет - за смаком. Приготування Капусту шаткуємо. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Маслюки чистимо і також ріжемо середніми за величиною шматками, після чого проварюємо 10-15 хвилин.
Змішуємо всі овочі в глибокій каструлі, додаємо сіль, перець, гриби і томатну пасту. Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо у власному соку 15 години. В кінці готування страву за смаком заправляємо оцтом. Можна подавати таку овочеву солянку одразу, а можна закатати в попередньо простерилізовані банки на зиму.