Вернуться назад Распечатать

Овочева солянка з грибами - рецепт

Овочева солянка з грибами - рецепт
Всім відомо, що солянка - табу для вегетаріанця. Наваристий бульйон з великою кількістю всіх видів м'яса не відрізняється високим вмістом овочів, або великою користю для організму, навпаки - саме солянка вважається чи не найбільшим зиязикам супом, здатним зігріти і наситити в холоднечу. Чи Так це насправді і чи може класичний м'ясний суп стати вегетаріанським стравою? Звичайно, а як саме це зробити ми розповімо в рецептах нижче.

Як приготувати овочеву солянку з грибами?


Інгредієнти:

  • гриби - 250 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • картопля - 3-4 шт.;

  • квашена капуста - 300 г;

  • морква - 1 шт.;

  • томатна паста - 1 ст. ложка;

  • солоні огірки - 2 шт.;

  • овочевий бульйон - 25 л;

  • лимон;

  • маслини, оливки;

  • каперси;

  • зелень - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сметана;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Складаємо нарізані бульби в каструлю і заливаємо овочевим бульйоном , після чого ставимо каструлю на середній вогонь.
    Поки картопля вариться, займемося іншими інгредієнтами. Гриби нарізаємо пластинами, цибулю - дрібними кубиками, а моркву натираємо на крупній тертці.
    У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо на ньому спочатку цибулю з морквою до золотистого кольору. а потім додаємо гриби і смажимо все до випарювання рідини. Сіль і перець додаємо за смаком, після чого кладемо до засмажки томатну пасту і перемішуємо. Якщо вміст сковороди сухувато - додаємо бульйон. Кладемо в сковороду солоні огірки і каперси і тушкуємо все разом до м'якості моркви.
    Перекладаємо пасерування в бульйон і слідом додаємо капусту. Варимо солянку під кришкою на малому вогні до повної готовності капусти. За пару хвилин до кінця готування присмачую блюдо лимонним соком і додаємо подрібнені маслини і оливки. Подаємо гарячу овочеву солянку з грибами і оливками зі столовою ложкою сметани і порцією подрібненої зелені.

    Овочева солянка з грибами


    Солянкою називається не тільки суп, але і соління на зиму. Спробуйте приготувати це блюдо по нижченаведеному рецептом.
    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста - 1 головка;

  • маслюки - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • томатний соус - 2-3 ст. ложки;

  • рослинна олія;

  • сіль, перець;

  • оцет - за смаком.


  • Овочева солянка з грибами - рецепт
    Приготування
    Капусту шаткуємо. Ріпчасту цибулю ріжемо тонкими півкільцями, а моркву натираємо на крупній тертці. Маслюки чистимо і також ріжемо середніми за величиною шматками, після чого проварюємо 10-15 хвилин.
    Змішуємо всі овочі в глибокій каструлі, додаємо сіль, перець, гриби і томатну пасту. Ставимо все на середній вогонь і тушкуємо у власному соку 15 години. В кінці готування страву за смаком заправляємо оцтом. Можна подавати таку овочеву солянку одразу, а можна закатати в попередньо простерилізовані банки на зиму.