Солянка з перловкою
Солянка - дуже смачне і дуже ситне перше блюдо. Готують її з різним м'ясом або грибами. У цій статті ми розповімо, як приготувати солянку з перловкою.
Інгредієнти:
яловичина - 250 г;
язик яловичий - 150 г;
шинка - 100 г;
перловка - 120 г;
картопля - 3 шт.;
огірки солоні - 150 г;
маслини - 100 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
лимон;
сіль, спеції - за смаком.
Приготування
Яловичину і мова нарізаємо шматочками і відварюємо до готовності. Відварне м'ясо і шинку нарізаємо кубиками. Перлову крупу заливаємо водою (1 літр) і варимо до напівготовності. Воду зливаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю, додаємо до нього нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Опускаємо в бульйон м'ясо і нарізаний брусочками картоплю. Проварюємо 15 хвилин, додаємо заправку і перловку. Варимо 15 хвилин, потім вогонь вимикаємо. Перед подаванням у тарілку з м'ясної солянки і перловкою кладемо сметану, скибочка лимона і кілька маслин.
Інгредієнти:
бульйон курячий - 2 літри;
яловичина відварна - 200 г;
відварна курка - 1 кг;
сосиски - 4 шт.;
картопля - 3 шт.;
перловка - 2 ст. ложки;
огірочки мариновані - 200 г;
консервовані опеньки - 400 г;
томатна паста - 2 ст. ложки;
цукор - 1 ч. ложка;
маслини без кісточок - 12 шт.;
цибуля - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
лавровий лист - 2 шт.;
чорний мелений перець, сіль - за смаком;
подрібнена петрушка - 3 ст. ложки;
рослинна олія - 40 мл;
сметана - за смаком;
лимон.
Приготування
Перловку замочуємо в теплій воді на ніч. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо нарізані кубиками моркву і цибулю. У режимі «Смаження» (якщо в мультиварці немає такої функції, то можна обсмажувати в режимі «Випічка»), помішуючи, готуємо 15 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю і готуємо ще 10 хвилин. Тепер додаємо перловку, нарізане шматочками м'ясо, сосиски і огірки.
Якщо гриби дрібні, їх можна додавати цілком або ж розрізати навпіл. Точно так само і маслини. Томатну пасту розвести в 50 мл бульйону, додаємо цукор і виливаємо суміш у каструлю. Додаємо чорний мелений перець, сіль і все це заливаємо киплячим курячим бульйоном.
У режимі «Гасіння» готуємо 30 хвилин, хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо подрібнену зелень петрушки і лавровий лист. Після закінчення приготування залишаємо грибну солянку ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася. У кожну тарілку перед подачею додаємо столову ложку сметани і часточку лимона.
Рецепт солянки з перловкою
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину і мова нарізаємо шматочками і відварюємо до готовності. Відварне м'ясо і шинку нарізаємо кубиками. Перлову крупу заливаємо водою (1 літр) і варимо до напівготовності. Воду зливаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю, додаємо до нього нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Опускаємо в бульйон м'ясо і нарізаний брусочками картоплю. Проварюємо 15 хвилин, додаємо заправку і перловку. Варимо 15 хвилин, потім вогонь вимикаємо. Перед подаванням у тарілку з м'ясної солянки і перловкою кладемо сметану, скибочка лимона і кілька маслин.
Грибна солянка з перловкою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Перловку замочуємо в теплій воді на ніч. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо нарізані кубиками моркву і цибулю. У режимі «Смаження» (якщо в мультиварці немає такої функції, то можна обсмажувати в режимі «Випічка»), помішуючи, готуємо 15 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю і готуємо ще 10 хвилин. Тепер додаємо перловку, нарізане шматочками м'ясо, сосиски і огірки.
Якщо гриби дрібні, їх можна додавати цілком або ж розрізати навпіл. Точно так само і маслини. Томатну пасту розвести в 50 мл бульйону, додаємо цукор і виливаємо суміш у каструлю. Додаємо чорний мелений перець, сіль і все це заливаємо киплячим курячим бульйоном.
У режимі «Гасіння» готуємо 30 хвилин, хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо подрібнену зелень петрушки і лавровий лист. Після закінчення приготування залишаємо грибну солянку ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася. У кожну тарілку перед подачею додаємо столову ложку сметани і часточку лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт класичної солянки
Класична солянка - це приголомшливо ароматний і смачний супчик, головними інгредієнтами якого є солоні огірки і м'ясо. Але навіть якщо у вас немає
Солянка з картоплею - рецепт
Солянка з картоплею - це поживне і ситне блюдо, яке чудово підійде не тільки для повсякденного меню, але і для святкового столу. Давайте розглянемо
Як приготувати збірну солянку?
Збірна солянка - це смачний наваристий суп, який чудово підійде для ситного обіду або вечері. Давайте розберемося, як її правильно приготувати і
Солянка з куркою
Солянка - це смачне і поживне блюдо, дуже актуальний напередодні зимових холодів. Варіацій її створення безліч, і ми впевнені, у кожної господині є
Донська солянка
Солянка - гаряче блюдо, яке готується на м'ясному, рибному або грибному бульйоні, з додаванням лимона, маслини. І сьогодні ми розповімо, як
Рецепт солянки в мультиварці
Солянка - популярний і смачний суп, улюблений багатьма з нас. Вона буває м'ясна, рибна, грибна, збірна. Її приготувати досить просто, і в цьому нам