Солянка - дуже смачне і дуже ситне перше блюдо. Готують її з різним м'ясом або грибами. У цій статті ми розповімо, як приготувати солянку з перловкою.
Рецепт солянки з перловкою
Інгредієнти: яловичина - 250 г; язик яловичий - 150 г; шинка - 100 г; перловка - 120 г; картопля - 3 шт.; огірки солоні - 150 г; маслини - 100 г; томатна паста - 2 ст. ложки; лимон; сіль, спеції - за смаком. Приготування Яловичину і мова нарізаємо шматочками і відварюємо до готовності. Відварне м'ясо і шинку нарізаємо кубиками. Перлову крупу заливаємо водою (1 літр) і варимо до напівготовності. Воду зливаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю, додаємо до нього нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Опускаємо в бульйон м'ясо і нарізаний брусочками картоплю. Проварюємо 15 хвилин, додаємо заправку і перловку. Варимо 15 хвилин, потім вогонь вимикаємо. Перед подаванням у тарілку з м'ясної солянки і перловкою кладемо сметану, скибочка лимона і кілька маслин.
Грибна солянка з перловкою в мультиварці
Інгредієнти: бульйон курячий - 2 літри; яловичина відварна - 200 г; відварна курка - 1 кг; сосиски - 4 шт.; картопля - 3 шт.; перловка - 2 ст. ложки; огірочки мариновані - 200 г; консервовані опеньки - 400 г; томатна паста - 2 ст. ложки; цукор - 1 ч. ложка; маслини без кісточок - 12 шт.; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; лавровий лист - 2 шт.; чорний мелений перець, сіль - за смаком; подрібнена петрушка - 3 ст. ложки; рослинна олія - 40 мл; сметана - за смаком; лимон. Приготування Перловку замочуємо в теплій воді на ніч. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо нарізані кубиками моркву і цибулю. У режимі «Смаження» (якщо в мультиварці немає такої функції, то можна обсмажувати в режимі «Випічка»), помішуючи, готуємо 15 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю і готуємо ще 10 хвилин. Тепер додаємо перловку, нарізане шматочками м'ясо, сосиски
і огірки.
Якщо гриби дрібні, їх можна додавати цілком або ж розрізати навпіл. Точно так само і маслини. Томатну пасту розвести в 50 мл бульйону, додаємо цукор і виливаємо суміш у каструлю. Додаємо чорний мелений перець, сіль і все це заливаємо киплячим курячим бульйоном.
У режимі «Гасіння» готуємо 30 хвилин, хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо подрібнену зелень петрушки і лавровий лист. Після закінчення приготування залишаємо грибну солянку ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася. У кожну тарілку перед подачею додаємо столову ложку сметани і часточку лимона.