Вернуться назад Распечатать

Солянка з перловкою

Солянка з перловкою
Солянка - дуже смачне і дуже ситне перше блюдо. Готують її з різним м'ясом або грибами. У цій статті ми розповімо, як приготувати солянку з перловкою.

Рецепт солянки з перловкою


Інгредієнти:

  • яловичина - 250 г;

  • язик яловичий - 150 г;

  • шинка - 100 г;

  • перловка - 120 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • огірки солоні - 150 г;

  • маслини - 100 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • лимон;

  • сіль, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Яловичину і мова нарізаємо шматочками і відварюємо до готовності. Відварне м'ясо і шинку нарізаємо кубиками. Перлову крупу заливаємо водою (1 літр) і варимо до напівготовності. Воду зливаємо. Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю, додаємо до нього нарізані кубиками солоні огірки і томатну пасту. Опускаємо в бульйон м'ясо і нарізаний брусочками картоплю. Проварюємо 15 хвилин, додаємо заправку і перловку. Варимо 15 хвилин, потім вогонь вимикаємо. Перед подаванням у тарілку з м'ясної солянки і перловкою кладемо сметану, скибочка лимона і кілька маслин.

    Грибна солянка з перловкою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • бульйон курячий - 2 літри;

  • яловичина відварна - 200 г;

  • відварна курка - 1 кг;

  • сосиски - 4 шт.;

  • картопля - 3 шт.;

  • перловка - 2 ст. ложки;

  • огірочки мариновані - 200 г;

  • консервовані опеньки - 400 г;

  • томатна паста - 2 ст. ложки;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • маслини без кісточок - 12 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • лавровий лист - 2 шт.;

  • чорний мелений перець, сіль - за смаком;

  • подрібнена петрушка - 3 ст. ложки;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • сметана - за смаком;

  • лимон.


  • Приготування
    Перловку замочуємо в теплій воді на ніч. У каструлю мультиварки наливаємо олію, викладаємо нарізані кубиками моркву і цибулю. У режимі «Смаження» (якщо в мультиварці немає такої функції, то можна обсмажувати в режимі «Випічка»), помішуючи, готуємо 15 хвилин. Потім додаємо нарізану картоплю і готуємо ще 10 хвилин. Тепер додаємо перловку, нарізане шматочками м'ясо, сосиски
    Солянка з перловкою
    і огірки.
    Якщо гриби дрібні, їх можна додавати цілком або ж розрізати навпіл. Точно так само і маслини. Томатну пасту розвести в 50 мл бульйону, додаємо цукор і виливаємо суміш у каструлю. Додаємо чорний мелений перець, сіль і все це заливаємо киплячим курячим бульйоном.
    У режимі «Гасіння» готуємо 30 хвилин, хвилин за 5 до закінчення процесу приготування додаємо подрібнену зелень петрушки і лавровий лист. Після закінчення приготування залишаємо грибну солянку ще на 20 хвилин в мультиварці, щоб вона настоялася. У кожну тарілку перед подачею додаємо столову ложку сметани і часточку лимона.